Căratul în spate vs. plimbatul cu barca 1

25 iun. 2014 Omul sf(M)inteste locul
D.N.
Căratul în spate vs. plimbatul cu barca

Diferenţele dintre culturile română şi chineză sunt uriaşe, dar apucăturile omeneşti ale liderilor politici par cam aceleaşi în faţa inundaţiilor. Mijloacele de locomoţie în vreme de potop diferă de la est la vest, chiar dacă ambele sunt pe bază de tracţiune umană. Politicianul chinez este cărat în spate, individual, de un subaltern, miniştrii autohtoni sunt plimbaţi cu barca, în grup, graţie forţei jandarmilor.

O ştire prezentată de agenţia de presă Xinhua, citată la noi de Mediafax, a făcut înconjurul lumii. Un oficial din provincia chineză Jiangxi (est) a fost destituit din post în urma impactului pe reţelele de socializare a unei fotografii în care este surprins în timp ce era cărat în spate într-o zonă inundată, au anunţat autorităţile locale citate de agenţia Xinhua în pagina electronică. În fotografie, care a devenit virală pe Internet, oficialul, încălţat în pantofi din piele, este surprins în timp ce este cărat în spate de către alt bărbat, într-o zonă din satul Lantian în care apa ajunge până la glezne. Wang, adjunctul directorului unui birou din cadrul primăriei, urma să traverseze o zonă inundată. Ding, un oficial de rang inferior, s-a oferit să-l care în spate. Acest gest a avut un "impact social negativ şi a pătat imaginea oficialilor din cadrul partidului", au afirmat autorităţile locale. În 2013, alt oficial a fost demis în urma publicării unei poze similare, care a devenit virală pe Internet la acea vreme.

La Palatul Victoria ştirea nu a fost foarte gustată, fiind evident că atitudinea oficialilor chinezi, care au decis să-l demită pe politicianul care nu era dispus să-şi strice pantofii, este considerată exagerată. Din câte se poate observa, în funcţie de cultură, căratul în spate este mai periculos decât plimbatul cu bărcuţa. În luna aprilie, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apelor, Doina Pană, s-au deplasat în localitatea Beiu din Teleorman pentru a observa la faţa locului efectele inundaţiilor. Imaginile cu înalţii oficiali care se plimbau în barcă pe uliţele satului în apa care nu depăşea 30 de centimetrii, traşi de jandarmi şi pompieri, au făcut senzaţie.

Analiştii serioşi consideră însă această ştire drept o provocare lansată "la apă" cu rolul de a influenţa campania pentru prezidenţiale de la noi, iar presa nu ar fi trebuit să prezinte fotografia cu oficialul chinez cărat în spate la inundaţii, atâta timp cât nu are şi o casetă cu un frate de înalt politician asiatic, în timp ce efectua un trafic de influenţă sănătos. Echilibrul în prezentarea ştirilor trebuie menţinut, cu orice preţ, în preajma campaniilor electorale.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2014, 08:28

Onoarea este un concept strain politicienilor romani.

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULM-am înţepat, din nou21
02 apr. Dan Nicolaie


Dan NicolaieMasca ministrului şi greşelile beţivului2
01 apr. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULProstie în formă continuată30
29 mar. Cristian Dogaru


Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?3
12 mar. Emilia Olescu


Dan NicolaieAlo, domnu" "robot", mă doare sufletul7
11 mar. Dan Nicolaie


Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULI-a rămas lumea mică12
08 ian. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULMânaţi, măi!11
29 dec. 2020 Dan Nicolaie


Frigul19
15 dec. 2020 Dan Nicolaie


Rasismul explicat de un bunic nepotului său61
11 dec. 2020 Dan Nicolaie


Dan NicolaiePe Victor cine îl apără?13
27 nov. 2020 Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.