CEC Bank extinde transferurile folosind numărul de telefon în loc de IBAN, către orice bancă din România

20 apr. 14:16 Bănci-Asigurări
S.B.
CEC Bank extinde transferurile folosind numărul de telefon în loc de IBAN, către orice bancă din România

Prin aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank, clienţii pot face acum transferuri către orice altă bancă din România folosind numărul de telefon ca alias, în locul IBAN-ului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, CEC Bank oferă acest serviciu indiferent de banca unde este domiciliat contul destinatarului, chiar şi pentru conturile la bănci care nu sunt înrolate în serviciul AliasPay, lansat recent de Transfond.

"Să faci un transfer de bani ar trebui să fie la fel de uşor ca trimiterea unui SMS sau apelarea unui prieten din agenda telefonică. De aceea, am căutat şi am găsit o soluţie pentru a integra această funcţionalitate în aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank, în condiţiile în care vedem tot mai mulţi clienţi care preferă aplicaţiile de Mobile Banking pentru operaţiunile de zi cu zi", a declarat Mugur Podaru, director Operaţiuni la Distanţă în cadrul CEC Bank.

Funcţionalitatea de transfer de bani pe baza numărului de telefon este o dezvoltare proprie a CEC Bank, care a apelat la Asseco SEE - furnizor de servicii de dezvoltare IT cu care banca colaborează în zona serviciilor la distanţă. Transferurile se pot face atât intrabancar cât şi interbancar, şi funcţionează pentru orice beneficiar cu cont bancar în România.

Pentru a face o plată către un număr de telefon, utilizatorul selectează în aplicaţia de Mobile Banking opţiunea "Trimite bani" din meniul "Trimite/ Cere bani", alege numărul beneficiarului din agendă sau îl introduce manual, completează suma şi descrierea tranzacţiei. Beneficiarul va primi un SMS prin care i se solicită să confirme tranzacţia - prin selectarea/ introducerea IBAN-ului, a numelui şi a sumei. Serviciul funcţionează şi în sens invers: cu opţiunea "Cere bani", clienţii băncii pot solicita transferuri de la alte persoane care au conturi la CEC Bank, iar confirmarea tranzacţiilor se face tot printr-un flux iniţiat prin mesaj SMS.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

BNR a cumpărat titluri de stat în valoare de 134,7 milioane lei, în aprilie
11 mai. Mihai Gongoroi


PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,9259 lei
11 mai. Pandi Julia


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,14%
11 mai. Pandi Julia


"Relaţia cu CSALB ne-a ajutat să economisim timp, bani, resurse umane şi ne-a readus încrederea pierdută a clienţilor"
11 mai.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021AVBS Credit a intermediat credite bancare în valoare de peste 15 milioane euro
10 mai. G.U.


Euro a scăzut la 4,9259 lei
10 mai. J.P.


ROBOR la 3 luni a stagnat la 1,59%
10 mai. G.U.


"Pandemia a generat un salt uriaş privind adoptarea online-bankingului"1
10 mai. A consemnat Emilia Olescu


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9262 lei
10 mai. Ana-Gabriela Ungureanu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,23%
10 mai. Ana-Gabriela Ungureanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.