CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie

05 aug. 09:12 Companii
S.B.
CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie

Ford Motor a anunţat marţi că Jim Hackett, preşedinte şi director general al grupului, care a coordonat transformarea producătorului auto american începând din 2017, se va retrage din companie, urmând să fie înlocuit în aceste funcţii de directorul operaţional Jim Farley, de la 1 octombrie, informează news.ro.

Potrviti sursei citate, Hackett, în vârstă de 65 de ani, şi Farley, care are 58 de ani, vor colabora pentru a asigura o tranziţie lină în următoarele două luni, potrivit unui comunicat al Ford Motor.

Sub conducerea lui Hackett, Ford s-a implicat într-un mod agresiv în noua eră a vehiculelor smart şi a acordat o atenţie mai mare dorinţelor şi nevoilor consumatorilor. În acelaşi timp, Ford a îmbunătăţit starea afacerilor de bază, restructurând operaţiunile, revigorând portofoliul de produse şi reducând birocraţia.

"Îi sunt foarte recunoscător lui Jim Hackett pentru tot ceea ce a făcut pentru a moderniza Ford şi pentru a ne pregăti să concurăm şi să învingem în viitor", a declarat Bill Ford, preşedintele executiv al Ford.

"Noua noastră viziune referitoare la produse, în frunte cu Mustang Mach-E, noul F-150 şi familia Bronco, începe să prindă contur. Avem acum planuri atrăgătoare pentru vehicule electrice şi autonome, precum şi pentru conectivitatea totală a vehiculelor. Şi devenim mai agili, ceea ce am dovedit atunci când ne-am mobilizat rapid pentru a fabrica echipamente vitale la începutul pandemiei", a spus Ford.

Farley, un lider al industriei auto, cu o mare experienţă globală şi o carieră de succes, a colaborat cu Hackett în ultimii trei ani pentru a dezvolta şi a pune în practică planul Creating Tomorrow Together al Ford Motor, pentru a transforma compania într-o afacere cu creştere ridicată şi cu marje mari de profit, potrivit news.ro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ANALIZĂ CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:Doar 13% dintre cele 9,1 milioane de locuinţe din România au fost construite în ultimii 30 de ani
23 sep.


Cemacon si Servelect demareaza proiectul de cogenerare pentru cresterea eficientei energetice
23 sep. S.B.


Firefox 81 vine cu o interfaţă nouă
23 sep. A.B.


Facebook va lua măsuri de restricţionare a conţinutului, dacă alegerile prezidenţiale din SUA vor duce la violenţe1
23 sep. A.B.


Walmart va desfăşura un proiect pilot pentru livrarea cu drone a unor kituri de testare pentru Covid-19 la domiciliul clienţilor
23 sep. A.B.


TEHNOLOGIESmartphone-urile pliabile încep să prindă la public
23 sep. O.D.


Şeful Airbus va încerca să reducă costurile fără a recurge la concedieri2
22 sep. G.U.


ÎN PRIMA PARTE A ANULUITikTok transmite că a eliminat 104 milioane de videouri pentru încălcarea regulilor
22 sep. G.U.


ÎN ACEST AN, PE PIAŢA NOASTRĂGran Via trece pragul de 2.000 de apartamente finalizate2
22 sep. A.V.


CORESPONDENŢĂ DIN TENERIFEInsula eternei primăveri - pe marginea prăpastiei din cauza Covid-193
22 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.