Chloe Zhao şi Emerald Fennell, nominalizate la principala categorie a premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani

10 mar. 10:27 Lifestyle
G.U.
Chloe Zhao
Chloe Zhao

Cineastele Chloe Zhao şi Emerald Fennell au fost nominalizate la categoria dedicată regiei de lungmetraj cinematografic din cadrul premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani (Directors Guild Awards - DGA), fiind pentru prima dată în istoria acestor distincţii când două femei concurează pentru cel mai important trofeu atribuit de această asociaţie profesională, informează DPA, potrivit Agerpres.

Chloe Zhao (''Nomadland'') şi Emerald Fennell (''Promising Young Woman'') sunt nominalizate la categoria ''cel mai bun regizor'' alături de cineaştii Lee Isaac Chung (''Minari''), David Fincher (''Mank'') şi Aaron Sorkin (''The Trial of the Chicago 7'').

Luna trecută, Chloe Zhao a fost recompensată cu Globul de Aur pentru regie graţie lungmetrajului ''Nomadland'', peliculă desemnată câştigătoare şi în categoria ''cel mai bun film dramatic''. Ea este prima cineastă asiatică laureată cu Globul de Aur pentru regie şi a doua femeie câştigătoare în această categorie din istoria Globurilor de Aur.

Atât Chloe Zhao, cât şi Emerald Fennell au primit, la începutul anului, nominalizări la Globurile de Aur, ediţia de anul acesta marcând în premieră nominalizarea mai multor cineaste în categoria ''cea mai bună regie''. Fennell este de asemenea actriţă şi a interpretat-o pe Camilla Parker Bowles în serialul Netflix ''The Crown'' timp de două sezoane, informează Agerpres.

Cel mai recent când o femeie a fost nominalizată în categoria dedicată regiei de lungmetraj cinematografic la premiilor DGA a fost în 2018, când Greta Gerwig a fost selectată pentru ''Lady Bird''. Lista nominalizărilor de anul trecut a fost în exclusivitate alcătuită din cineaşti bărbaţi: Taika Waititi (''Jojo Rabbit''), Quentin Tarantino (''Once Upon A Time...in Hollywood''), Bong Joon-Ho (''Parasite''), Martin Scorsese (''The Irishman'') şi Sam Mendes (''1917'').

Anterior acestui an, Sindicatul Regizorilor Americani a nominalizat cineaste în categoria dedicată regiei de lungmetraj cinematografic doar de nouă ori: Lina Wertmuller (''Seven Beauties''), Randa Haines (''Children of a Lesser God''), Barbra Streisand (''The Prince of Tides''), Jane Campion (''The Piano''), Sofia Coppola (''Lost in Translation''), Valerie Faris (alături de Jonathan Dayton, ''Little Miss Sunshine'') şi Kathryn Bigelow (''The Hurt Locker'', ''Zero Dark Thirty''). Bigelow este singura femeie desemnată câştigătoare în această categorie pentru pelicula ''The Hurt Locker''.

O nominalizare din partea Sindicatului Regizorilor Americani este considerată în general un important indicator pentru nominalizările şi laureaţii la Oscar, însă Haines, Streisand şi Faris nu au ajuns pe lista nominalizărilor la premiile Academiei de film americane, deşi au fost recompensate de DGA. De asemenea Bigelow, singura femeie care a câştigat un Oscar pentru regie, a fost trecută cu vederea de Academia de Film Americană pentru pelicula sa ''Zero Dark Thirty''.

Cincisprezece dintre ultimii 17 laureaţi ai premiului DGA au câştigat apoi şi Oscarul pentru regie. Una dintre excepţii s-a produs anul trecut, când Sam Mendes a fost recompensat de DGA, dar a pierdut Oscarul în faţa sud-coreeanului Joon-ho Bong.

În categoria film de debut, înfiinţată în urmă cu şase ani, nominalizaţii de anul acesta sunt: Radha Blank (''The Forty-Year-Old Version''), Fernando Frias de la Parra (''I'm No Longer Here''), Regina King (''One Night in Miami...''), Darius Marder (''Sound of Metal'') şi Florian Zeller (''The Father'').

Decernarea premiilor Sindicatului Regizorilor Americani se va desfăşura în cadrul unei ceremonii virtuale, pe 20 aprilie, cu doar câteva zile înaintea galei Oscar, programată pentru 25 aprilie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

PREMIILE OSCARMarele câştigător, un film despre penultima criză
27 apr. O.D.


COSMETIC PLANT lansează şase produse noi în gama essential
19 apr. G.U.


ANALYST ESTIMATESEight years until the leu gets replaced with the Euro
26 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


"Banks - much better prepared for the crisis than 13 years ago"
24 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN:"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"13
05 feb. A.V.


ADVERTORIALDe ce să angajezi o agenţie pentru SEO?
30 ian.


Bidding for life - the inequality of access to the Covid vaccine
20 ian. ADELINA TOADER (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


''Colectiv'', cel mai bun film străin la premiile NSFC
10 ian. G.U.


Snoop Dogg s-a filmat în timp ce asculta manele româneşti 2
08 ian. J.P.


Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Cum se va numi celebrul cântăreţ7
07 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.