Clubul Fermierilor Români lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură"

22 nov. 2019 Miscellanea
M.A.
Clubul Fermierilor Români lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură"

Clublul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură", care are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură şi creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, tinerii înscrişi în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români.

Obiectivul principal al programului este acela de a pregăti noua generaţie de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public şi implicare pe zona de responsabilitate socială, pentru a creşte competitivitatea în acest domeniu şi pentru a asigurara succesiunea afacerilor fermierilor din ţara noastră.

Programul de pregătire este structurat pe trei module, primul fiind cel de "Iniţiere". Acesta cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: comunicare şi vorbire în public, diplomaţie şi protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management şi vânzări, managementul timpului şi simulare de business.

Al doilea este modulul de "Aprofundare" ce presupune cursuri pentru aspecte legislative - juridice concrete importante pentru agricultură; aspecte fiscale; marketing şi comunicare pentru afaceri şi modulul de "Consolidare" care se împarte în:

- Stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanţa României la Comisia Europeană;

- Stagii de internship în România la instituţiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României;

- Stagii de practică la companii private mari de tehnologie şi inputuri agricole;

- Perioada: stagiile în aceste instituţii se vor derula pe tot parcursul programului.

Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români, a declarat: "Programul Tineri Lideri pentru Agricultură vine ca o soluţie la principala provocare atât pentru agricultura românească, cât şi pentru cea europeană: îmbătrânirea populaţiei active şi interesul tot mai scăzut al tinerilor faţă de activităţile agricole, care determină o tot mai mare incertitudine în ceea ce priveşte succesiunea afacerilor. Tineri Lideri pentru Agricultură oferă un cadru structurat de pregătire pentru cei înscrişi în program în perspectiva continuării carierei în afacerea familiei sau desăşurarea activităţii în domeniile comerciale conexe agriculturii sau în cadrul instituţiilor naţionale şi europene responsabile pentru agricultură. Viitorul afacerilor fermierilor depinde de pregătirea prezentului, aşa că avem încredere că programele noastre vor clădi o fundaţie solidă pentru agricultura inovativă a viitorului."

Sursa citată a precizat că, programul "Tineri Lideri pentru Agricultură" setează obiective concrete şi urmăreşte rezultate de durată pentru creşterea siguranţei şi predictibilităţii afacerilor în agricultura ţării noastre, prin atragerea de oameni pregătiţi, calificaţi, motivaţi şi proactivi în sectorul agricol.

De asemenea, programul are misiunea de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole şi de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii româneşti la nivel naţional şi al Uniunii Europene. Totodată, programul dezvoltă iniţiative pentru creşterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susţin dezvoltarea comunităţii agricole.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

56.988 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore în România
11 apr. G.U.


VLAD VOICULESCU:''Mai sunt şase paturi libere la Terapie intensivă în toată ţara''2
11 apr. G.U.


VLAD VOICULESCU:''Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an''1
11 apr. G.U.


CNCAV:O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte mâine în ţară1
11 apr. G.U.


China ia în considerare combinarea vaccinurilor anti-COVID-191
11 apr. G.U.


COVID-19Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns astăzi, 11 aprilie 2021, la 6,35 la mie
11 apr. G.U.


11 APRILIE, ÎN ROMÂNIA:Uşoară scădere a numărului de noi infectări cu SARS-CoV-2 - 3302 noi cazuri
11 apr. G.U.


11 APRILIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 136 milioane ; Decese - cca. 2,94 milioane
11 apr. G.U.


Primarul Sectorului 1 şi ministrul Transporturilor au discutat despre modernizarea Gării de Nord4
11 apr. G.U.


Două vagoane de la un tren de marfă au deraiat la Constanţa
11 apr. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.