Compania Jidvei - investiţii de 1,5 milioane euro

19 dec. 2018 Frăţia Vinului
E.O.
Compania Jidvei - investiţii de 1,5 milioane euro

Producătorul de vinuri Jidvei a derulat în acest an un program de investiţii de 1,5 milioane de euro, conform unui comunicat transmis de companie. Acesta arată, printre altele: "Grija pentru mediu şi preocuparea constantă pentru utilizarea eficientă a resurselor s-a materializat anul acesta în derularea unui program cu o valoare de 1.500.000 de euro care au fost investiţi în echipamente pentru condiţionarea apei şi a soluţiilor pentru tratamente directe, precum şi achiziţionarea unor noi echipamente de stropit. Acestea contribuie la creşterea productivităţii şi a sustenabilităţii, permiţând, totodată, o scădere a numărului de tratamente".

Pentru acest an, Jidvei îşi propune creşterea activităţii în zona de export, intensificarea acţiunilor de marketing şi comunicare, atât în ceea ce priveşte valorile şi produsele companiei, cât şi în sensul educării consumatorului şi consolidarea culturii vinului, cu accent pe tradiţiile şi istoria vinului românesc. Compania îşi propune lansarea unor game noi care să fie atractive pentru segmentul tânăr, dar şi valorificarea unor soiuri uitate, cum ar fi Neuburger. Jidvei va continua să investească în echipamente şi tehnologii moderne, unul dintre proiectele pe care compania le are în vedere în 2019 fiind modernizarea coloa­nelor de distilare din Crama Bălcaciu, locul în care se produce unul dintre produsele de referinţă, celebrul distilat din vin - Vinars Jidvei.

Comunicatul citat menţionează, printre altele: "2018 s-a dovedit a fi un an de excepţie pentru sectorul vitivinicol şi pentru compania Jidvei. (...) La începutul lunii decembrie, la Jidvei s-a derulat ultima acţiune de recoltare din acest an, o recoltă specială, culeasă de pe parcelele de Gewurztraminer situate pe 5 hectare alocate pentru producerea unui vin la fel de special: Eiswein Jidvei - un sortiment de vin desert care se produce din strugurii lăsaţi pe viţă pentru a fi recoltaţi iarna, doar în anii de excepţie când sunt întrunite toate condiţiile necesare".

În campania de recoltare din toamnă, derulată în perioada 1 septembrie - 10 octombrie 2018, cu implicarea a peste 1.000 de oameni pentru culesul manual şi 13 combine pentru culesul mecanizat, au fost recoltate de pe cele 2.500 ha ale Jidvei peste 300 milioane kg de struguri, din care se estimează obţinerea a peste 21 milioane de litri de vin. "Ploile din lunile iunie şi iulie, cu o frecvenţă de peste 80%, au reprezentat una dintre principalele provocări ale acestui an, însă în cea de-a doua parte a verii vremea s-a îmbunătăţit considerabil, iar la finalul acestui an putem afirma fără rezerve că 2018 va rămâne un an de referinţă, cu o producţie de excepţie, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ", subliniază comunicatul companiei, care adaugă faptpul că anul 2018 a însemnat finalizarea a două proiecte majore la Crama Jidvei, în valoare de peste 6 milioane de euro: o nouă linie de îmbuteliere isobarică ce va permite şi realizarea de produse noi de tip spumos, spumant şi frizzante şi un proiect care s-a concretizat în majorarea capacităţii de fermentare cu temperatură controlată cu peste 2.500.000 litri şi o nouă secţie de condiţionare ultramodernă cu 2.000.000 litri.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează o "Evadare în Dealul Mare"
13 aug. 2020 Ana Felea


Depozitarul Central va distribui dividende pentru SOCIETATEA ENERGETICĂ ELECTRICA S.A.
25 iun. 2020 C.P.


ANUL TRECUTExporturile de vin ale Republicii Moldova - la cel mai ridicat nivel de după 2014
28 ian. 2020 F.A.


Producţie slabă de struguri, dar vinul va fi foarte bun
02 dec. 2019 O.D.


Vinurile de Cotnari - pe lista celor 100 de indicaţii geografice protejate în China
07 nov. 2019 F.A.


Piaţa vinului european are un observator
05 nov. 2019


OENOLOGUL FRANCEZ PHILIPPE CAMBIE, CARE SEMNEAZĂ VINURILE DE LA DOMENIUL BOGDAN:"Vinul nu este un aliment, ci o pagină culturală din civilaţia şi din istoria noastră"
26 aug. 2019 Emilia Olescu


PRODUSE DE DOMENIUL COROANEI SEGARCEAVinurile "MARAMA" - lansate în sufrageria regală1
26 iun. 2019 EMILIA OLESCU


VINURI DIN LUMEA NOUĂ"În România avem combinaţia perfectă între soluri, viţă de vie şi struguri"
12 iun. 2019 Au consemnat EMILIA OLESCU şi VLAD DOBREA


WineMark, prima conferinţă dedicată vinului
05 iun. 2019 P.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.