COMUNICAT DE PRESĂ

A două ediţie a târgului de vinuri care promovează turismul viticol din România

02 mai. 2017 Frăţia Vinului
A două ediţie a târgului de vinuri care promovează turismul viticol din România

"Revino - Descoperă Vinurile" din România, eveniment dedicat promovării vinurilor şi turismului viticol din România aflat la a doua ediţie, are loc în perioada 6-8 mai 2017 în Bucureşti. Astfel, iubitorii de vinuri şi persoanele interesate să le descopere vor putea desgusta peste 200 vinuri premium de la cei 32 de expozanţi, crame naţionale şi internaţionale. În plus, ziua de 8 mai este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism.

"Prima ediţie a târgului de vinuri Revino - Descoperă Vinurile din România a avut loc anul trecut şi s-a dovedit un real succes pentru crame şi vizitatori", spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro, care precizează: "Anul acesta numărul expozanţilor a crescut semnificativ, la fel cum ne aşteptăm să crească şi numărul iubitorilor de vinuri care vor fi prezenţi. Am observat în ultima vreme un interes din ce în ce mai mare acordat de bucureşteni şi nu numai vinurilor pe care le beau în anumite momente şi locurilor pe care le vizitează în weekend sau în zilele libere."

Fiecare expozant de la "Revino - Descoperă Vinurile" din România va prezenta publicului un număr de maximum 7 vinuri exclusiv HoReCa şi va beneficia de aceleaşi condiţii de prezentare. Astfel, vizitatorii vor aprecia vinurile pe care le vor degusta şi discuţiile pe care le vor avea cu reprezentanţii cramelor pentru a le afla poveştile.

La a doua ediţie a târgului de vinuri sunt aşteptaţi peste 1.300 de vizitatori. Fiecare persoană va primi un pahar la intrare împreună cu catalogul evenimentului pe care îşi va putea nota părerile şi preferinţele despre vinurile degustate pe care le pot achiziţiona la plecare.

"O altă noutate pentru acest an este biroul de turism viticol pe care îl vom avea la Revino - Descoperă Vinurile din România", continuă Alina Iancu. Ea adaugă: "Oferim cramelor care realizează turism viticol posibilitatea de a-şi prezenţa poveştile şi ofertele vizitatorilor şi de a-i convinge să le treacă pragul. În plus, un reprezentant ReVino.ro va poveşti celor prezenţi într-un mod imparţial informaţii despre toate zonele ţării şi detalii despre cramele care pot fi vizitate de grupuri mai mici sau mai mari de persoane".

Programul evenimentului este completat de o serie de 4 masterclass-uri - seminarii susţinute de experţi în vinuri, precum Ana Săpungiu - singura româncă Master of Wine, Frederic Vigroux - somelier şi consultant francez certificat WSET III, Cristina Raicu - profesor la şcoala de vinuri Wine Craft deţinătoare a certificatului WSET III şi trei enologi recunoscuţi de la cramele din România: Aurelia Visinescu, Oliver Bauer şi Laurent Pfeffer.

Costurile de participare la eveniment se încadrează între 50 şi 100 lei pentru accesul la eveniment şi între 80 şi 120 lei pentru acces la masterclass-uri, iar biletele pot fi achiziţionate atât online, cât şi direct la eveniment. De asemenea, ziua de luni, 16 mai, este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism, iar intrarea este pe bază de invitaţie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează o "Evadare în Dealul Mare"
13 aug. 2020 Ana Felea


Depozitarul Central va distribui dividende pentru SOCIETATEA ENERGETICĂ ELECTRICA S.A.
25 iun. 2020 C.P.


ANUL TRECUTExporturile de vin ale Republicii Moldova - la cel mai ridicat nivel de după 2014
28 ian. 2020 F.A.


Producţie slabă de struguri, dar vinul va fi foarte bun
02 dec. 2019 O.D.


Vinurile de Cotnari - pe lista celor 100 de indicaţii geografice protejate în China
07 nov. 2019 F.A.


Piaţa vinului european are un observator
05 nov. 2019


OENOLOGUL FRANCEZ PHILIPPE CAMBIE, CARE SEMNEAZĂ VINURILE DE LA DOMENIUL BOGDAN:"Vinul nu este un aliment, ci o pagină culturală din civilaţia şi din istoria noastră"
26 aug. 2019 Emilia Olescu


PRODUSE DE DOMENIUL COROANEI SEGARCEAVinurile "MARAMA" - lansate în sufrageria regală1
26 iun. 2019 EMILIA OLESCU


VINURI DIN LUMEA NOUĂ"În România avem combinaţia perfectă între soluri, viţă de vie şi struguri"
12 iun. 2019 Au consemnat EMILIA OLESCU şi VLAD DOBREA


WineMark, prima conferinţă dedicată vinului
05 iun. 2019 P.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.