Comunitatea de afaceri franco-română dezvoltă împreuna cu universităţile programe educaţionale integrate

12 apr. 11:50 Comunicate de presă

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) lansează un concept educaţional nou în România, menit să sprijine formarea tinerelor talente în ţară, la un nivel academic internaţional. Unicitatea acestui demers constă în implicarea comunităţii franco-române într-un mod integrat în colaborarea cu centrelele universitare din ţară. Conceptul este în curs de implementare, cu un pilot de succes lansat în plină pandemie la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) - ASE Bucureşti, în parteneriat cu IÉSEG School of Management din Franţa, conform unui comunicat remis redacţiei.

Masterul de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză (Master d'Entreprenariat et Gestion des Affaires - MEGA) este un program al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, lansat în plină pandemie într-o nouă formulă, mai pragmatică şi mai relevantă pentru nevoia de învăţare aplicată. MEGA se adresează atât proaspeţilor absolvenţi de studii universitare de licenţă, cât şi profesioniştilor care doresc o specializare economică în limba franceză. Programul are o durată de 2 ani, este organizat în parteneriat cu IÉSEG School of Management şi comunitatea de afaceri franco-română (CCIFER), construind competenţe în domeniile cheie ale administrării afacerilor: IT&C şi inovare, finanţe, managementul talentelor & marketing, strategie & management operaţional.

"Programul în limba franceză de antreprenoriat şi administrarea afacerilor (MEGA) a fost recent restructurat pentru a putea valoriza experienţa partenerilor internaţionali şi a specialiştilor din mediul de afaceri francofon. În acest sens, colaborăm cu CCIFER pentru întărirea cooperării cu companiile franceze din România şi consolidarea filierei francofone din cadrul facultăţii noastre. Masterul MEGA are o dublă coordonare, cu un responsabil din partea ASE, doamna Conf. univ. dr. Anca Bogdan, şi un responsabil din partea CCIFER, doamna Adela Jansen, care, pe lângă activitatea de cadru didactic asociat, asigură recrutarea, comunicarea şi coordonarea activităţii specialiştilor din cadrul companiilor francofone." - Conf. univ. dr. Tănase Stamule, Decanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE

"Binomul format din profesorii universitari ASE şi IESEG şi lideri ai comunităţii de afaceri franco-române, curricula adaptata celor mai noi informaţii din domeniu, proiectele moderne ancorate în exigenţele mediului de afaceri actual, precum şi modalitatea incrementală de acumularea a cunoştinţelor permit studenţilor să aibă o formare la un nivel internaţional, crescându-şi angajabilitatea şi accesul direct la o întreagă paletă de oportunităţi oferite de CCIFER."- Adela Jansen, membru în Consiliul de Administraţie CCIFER.

Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul, fiind angajaţi în acelaşi timp. De asemenea, în plus faţă de programul standard, vor fi introduse treptat şi alte module opţionale precum antreprenoriat digital, multiculturalitate şi altele, cu scopul construirii cât mai multor competenţe transversale. Conceptul se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti şi de implicarea Institutul Francez din România, prin reţeaua France Alumni.

Împreuna cu Cluburile Francofone de Afaceri din ţară, acest concept pilot va fi implementat la nivel naţional în mai multe centre universitare, în formule adaptate contextului local, cu beneficii pe termen lung atât pentru membrii comunităţii CCIFER, cât şi pentru studenţi.

Proiectul pilot MEGA face parte din rândul proiectelor în educaţie ale CCIFER, vizând reducerea tensiunilor de pe piaţa muncii şi sprijinirea companiilor în recrutarea şi fidelizarea talentelor francofone şi multilingve.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Achilleas Kanaris a fost desemnat CEO al Vodafone România
07 mai.


Digi Communications NV anunţă prezentarea Rezultatelor Financiare pentru Trimestrul I 2021
06 mai.


Grupul ING înregistrează un rezultat net de 1.005 milioane EUR în primul trimestru al anului 2021
06 mai.


Synevo România extinde cu 25% numărul de centre de testare Covid-19 şi continuă investiţiile în aparatură
06 mai.


BSTDB acordă un împrumut pentru dezvoltarea producţiei de gaze offshore a României
06 mai.


Premier League alege infrastructura Oracle Cloud pentru dezvoltarea statisticilor avansate dedicate fotbalului
06 mai.


EximBank susţine activitatea Supercom cu un pachet financiar de 70 mil. lei
06 mai.


Centrul Român al Energiei desemnează o nouă echipă de vice-preşedinţi: Ioan Roşca, Niculae Havrileţ şi Frank Hajdinjak
06 mai.


EJOBS: Doar 1,4% din aplicările lunare sunt pentru joburile din străinătate
06 mai.


Consiliul Concurenţei analizează preluarea Pharmachem Distribuţie de către Med Life
04 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.