CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / MARIAN VIŞU ILIESCU, LAPAR:

"Este nevoie de instalarea tinerilor fermieri în mediul rural"

16 oct. 2019 Companii
Emilia Olescu
Marian Vişu Iliescu
Marian Vişu Iliescu

Membrii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) nu sunt de acord cu plafonarea subvenţiilor, după cum a spus Marian Vişu Iliescu, directorul executiv al Ligii. Acesta a subliniat: "Membrii LAPAR reunesc peste 1,5 milioane de hectare de teren. Dorim să ne extindem şi, împreună cu celelalte asociaţii de fermieri să încercăm constituirea unei coaliţii importante la nivel european. Cel mai bine pentru interesul fermierului şi pentru toate sectoarele este să ne coalizăm şi să reprezentăm România cu succes. Noi vom veni cu câteva elemente pe care le-am tot promovat. În cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) ne-am exprimat clar precizând că nu suntem de acord cu plafonarea subvenţiilor, din motive economice legate de fermele comerciale ce reprezintă un bun existent şi nu ar trebui distruse printr-un asemenea scurt-circuit. Pe pilonul II al PAC - dezvoltare rurală - am cerut să se accentueze fenomenul de procesare a materiei prime ca să ajungem la produsul finit, cu care să venim în faţa consumatorului. Acest lucru nu putem să îl facem decât susţinuţi de o finanţare privată şi având în vedere pilonul II de dezvoltare rurală, datorită componentei de finanţare nerambursabile".

Instalarea tinerilor în mediul rural ar înseamna o perenitate a acestui mediu şi o preluare a fermelor existente, mai consideră domnul Iliescu. În alocarea aferentă bugetului 2014-2020, suma alocată tinerilor fermieri a fost de 2% din totalul fondurilor, iar LAPAR îşi doreşte ca acest procent să se dubleze, a precizat domnia sa.

Printre altele, şeful LAPAR mai susţine că ar trebui ca fermierul român să primească în continuare subvenţia pentru motorină.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Compania TAROM se pregăteşte de concedieri
10 aug. J.P.


ARTICOL SUSŢINUT DE HUAWEISpecialişti polonezi: "Cerinţele legislaţiei 5G sunt cenzurate"
10 aug.


OPINII:Investiţiile în cercetare-dezvoltare, o cale de ieşire din criza generată de COVID-191
10 aug.


EJOBS ROMÂNIA:1,3 milioande de aplicări petru noi locuri de muncă, înregistrate în iulie
10 aug.


Produsele de lux îşi pierd valoarea în faţa sănătăţii1
10 aug. ADELINA TOADER


Aerostar Bacău va asigura mentenanţa avioanelor F-16
10 aug. I.GHE.


ÎN DATA DE 14 AUGUSTDigi organizează conferinţa telefonică cu investitorii, pentru prezentarea raportului semestrial
10 aug.


Investiţiile în construcţii se redresează, în China
10 aug. A.V.


Tarom va efectua joi un zbor special de repatriere din Beirut
09 aug. S.B.


Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi
09 aug. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.