Creştere accelerată pe piaţa spaţiilor industriale din vestul şi nord-vestul ţării

18 feb. Companii
E.O.
Creştere accelerată pe piaţa spaţiilor industriale din vestul şi nord-vestul ţării

Piaţa spaţiilor industriale din zona de vest şi nord-vest a ţării înregistrează o creştere accelerată, după ce, în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piaţă ca mărime după Bucureşti, şi este aşteptat să depăşească 700.000 mp în acest an, arată datele CBRE.

Acestea subliniază că, anul trecut, în vestul şi nord-vestul ţării, au fost livraţi 67.000 mp de spaţii industriale, ridicând stocul actual la 650.000 mp. Totodată, au fost închiriaţi aproape 70.000 mp de spaţii industriale, CBRE având o cotă de piaţă de 44%.

Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România, subliniază: "Observăm un apetit tot mai ridicat pentru zona de vest şi nord-vest a ţării, atât în ceea ce priveşte oferta de noi proiecte care vin pe piaţă, cât şi apetitul pentru spaţii industriale, volumul închiriat în 2019 depăşind nivelul livrărilor. În acest moment, sunt în construcţie încă 65.000 mp de spaţii industriale în apropierea oraşelor Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Satu Mare".

În Timişoara, CBRE România a consiliat, recent, închirierea a 18.000 mp în proiectul Timişoara Industrial Park II (cunoscut anterior sub numele de Timişoara Airport Park 2 sau TAP 2), dezvoltat şi administrat de Global Vision pentru Globalworth.

Prima fază a proiectului Timişoara Industrial Park II este acum complet ocupată, după ce NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică, a închiriat o suprafaţă de 12.000 mp, iar DS Smith, companie internaţională lider în domeniul ambalajelor, a închiriat aproximativ 6.000 mp, ambele tranzacţii fiind consiliate de CBRE România.

NDB Logistica este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii integrate de logistică, cu o prezenţă în 32 de ţări, oferind servicii de transport şi depozitare, control al calităţii şi distribuţie, în diferite domenii de activitate: FMCG, producţie, automotive şi industrial, construcţii, textile şi produse electrocasnice şi electronice.

Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România, a adăugat: "Companiile din domeniul distribuţiei şi producţiei continuă să reprezinte motorul cererii pe piaţa de spaţii indus­triale, cumulând peste 60% din cei 480.000 mp tranzacţionaţi anul trecut în România. Oraşele regionale acoperă aproape jumătate din volumul închiriat în total în 2019 şi observăm în continuare cerere pentru spaţii indus­triale în zonele de vest, nord-vest şi centrul ţării".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor la baza de la Cluj-Napoca, prin alocarea unei noi aeronave
23 oct. A.B.


ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020Veniturile Huawei au crescut cu 9,9% faţă de anul trecut
23 oct. S.B.


ÎN POFIDA PANDEMIEIDaimler raportează rezultate financiare trimestriale solide
23 oct. G.U.


Blue Air oferă pasagerilor săi aproape 10.000 de bilete la preţul de 9,99 de euro1
23 oct. G.U.


Hidroelectrica lansează serviciul Call Center destinat clienţilor
23 oct. S.B.


Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35%
23 oct. S.B.


ÎN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2020Renault a înregistrat o cifră de afaceri de 10,37 miliarde de euro
23 oct. G.U.


CRISTIAN PÂRVAN, SECRETAR GENERAL AOAR:"Statul nu are o strategie prin care să ajute mediul de afaceri"1
23 oct.


DAN SCHWARTZ, MANAGING PARTNER RSM ROMANIA:"Băncile şi guvernele ar trebui să susţină activitatea IMM-urilor"
23 oct.


OVIDIU NICOLESCU, PREŞEDINTE DE ONOARE CNIPMMR:Circa două treimi din IMM-uri, afectate de pandemie
23 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.