C.T.E. Vest a fost modernizată printr-un proiect de peste 1 milion de euro implementat de Yokogawa România

15 apr. 10:25 Companii
G.U.
C.T.E. Vest a fost modernizată printr-un proiect de peste 1 milion de euro implementat de Yokogawa România

Yokogawa România, furnizor de soluţii de automatizare şi control industrial, a implementat o modernizare a sistemelor C.T.E. Vest care a adus centrala termo-electrică la cele mai noi standarde tehnologice, precum şi la o scădere a emisiilor, conform unui comunicat de presă. Proiectul, evaluat la peste 1 milion de euro, a fost executat în doar 8 luni, în ciuda complexităţii ridicate şi a condiţiilor de lucru la distanţă determinate de COVID-19. Testele de acceptare şi livrarea finală au fost făcute, conform planificării, în ultimele luni ale anului 2020.

Potrivit sursei citate, centrala poate fi operată de noile sisteme complet automat, la alegere în funcţie de nevoile consumatorilor, fie în mod electric, fie în mod termic. Aceste procese se traduc într-o alimentare constantă cu căldură şi apă caldă şi un confort sporit pentru locuitorii Bucureştiului. C.T.E. Vest asigură încălzirea centralizată în Bucureşti, în principal în cartierele Drumul Taberei, Giuleşti, Crângaşi, Militari, Politehnica şi Valea Cascadelor.

"Cu această investiţie, C.T.E. Vest a prelungit durata de viaţă a sistemului de automatizare al centralei cu 10 ani, fără perioade majore de întrerupere neprogramată. Acest lucru contribuie la economii financiare şi permite ELCEN, proprietarul C.T.E. Vest, să abordeze oportunităţi viitoare în acest domeniu.", a declarat Adrian Tudora, Director Dezvoltare şi Implementare Proiecte, ELCEN.

Prin utilizarea sistemului de control Yokogawa Centum VP şi a sistemul de securitate ProSafe-RS, a fost pusă în aplicare o soluţie integrată care a mărit capacitatea şi stabilitatea centralei şi a eliminat punctele de defecţiune. Unităţile centrale au fost automatizate să ofere o flexibilitate ridicată la fluctuaţiile cererii şi să permită pornirea şi oprirea automată a instalaţiei.

Conform comunicatului, sistemul de management al alarmelor a fost actualizat pentru situaţiile în care apar incidente neprevăzute. Securitatea informatică a fost întărită şi s-au implementat soluţii de stocare şi recuperare a datelor. Un beneficiu important al proiectului realizat de Yokogawa este creşterea eficienţei energetice a compresorului de gaz, care variază între 0,5 MW/h şi 1 MW/h, în funcţie de cerinţele de funcţionare. Proiectul este o referinţă practică a soluţiei Yokogawa de control al turbinei aplicată prin inginerie inversă unei turbine cu aburi ©koda şi dovedeşte expertiza companiei în controlul turbo-utilajelor.

"Suntem onoraţi că am fost aleşi principal contractor al acestui proiect important. Implementarea a fost făcută cu success, iar lucrarea a fost livrată la timp datorită încrederii acordate de conducerea C.T.E. Vest echipei Yokogawa. Filozofia companiei Yokogawa de a contribui la societate prin activităţi extinse în domeniul măsurării, controlului şi informaţiei este transpusă în realitate prin acest proiect, prin contribuţia la o aprovizionare durabilă cu energie termică pentru locuitorii Bucureştiului", a declarat Yuko Iizuka, Country Manager, Yokogawa România.

Echipa proiectului a fost formată din ingineri software şi hardware din Yokogawa România şi din personal foarte implicat de la ELCEN - C.T.E. Vest. O provocare majoră în implementarea sistemului a fost pandemia COVID-19, când toate lucrările s-au mutat în spaţiul virtual. Au fost luate măsuri speciale de protecţie pentru membrii echipei şi pentru evitarea întreruperilelor în comunicare şi de punere în funcţiune. Echipa s-a bazat pe sprijinul de la distanţă al sucursalelor Yokogawa din Republica Cehă, SUA şi Australia.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Încălzirea globlă, încă un preţ: 1.700 miliarde dolari
11 mai. O.D.


MEDIUNatural contra artificial
11 mai. O.D.


REGINA MARIA investeşte peste 10 milioane de euro în divizia de laboratoare clinice1
10 mai. G.U.


CESAROM a înregistrat o creştere a vânzărilor de 15% în 2020
10 mai. S.B.


SpaceX va accepta dogecoin la plăţi, pentru lansarea unei misiuni lunare1
10 mai. S.B.


Clubhouse se lansează pe Android
10 mai. S.B.


IOAN NANI, ANTIBIOTICE:"Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"9
10 mai. Andrei Iacomi


Terapia Intensivă, la un pas de moarte clinică din cauza lui Vlad Voiculescu9
10 mai. GEORGE MARINESCU


Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni
10 mai. I.Ghe.


MEDIUEmisiile de la arderea combustibililor fosili au scăzut considerabil în UE
10 mai. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.