Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

15 apr. 11:48 Companii
S.B.
Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

Cushman & Wakefield Echinox îşi lărgeşte aria de servicii, oferind consultanţă în vederea obţinerii certificatelor internaţionale LEED, WELL şi BREEAM, atât pentru clădiri de birouri sau industrial-logistice existente, cât şi pentru cele aflate în faza de proiect sau în curs de livrare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În Bucureşti, la momentul actual, peste 60% din stocul modern de spaţii de birouri este format din imobile care deţin certificare verde, în condiţiile în care majoritatea proiectelor dezvoltate în ultimii 5-7 ani au fost certificate încă din perioada construcţiei. Paşii pentru certificare sunt aceiaşi indiferent de tipul de clădire, pentru segmentul industrial logistic amenajarea peisagistică având o pondere mai mare faţă de cazul unei clădiri de birouri aflate în mediul urban.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management, Cushman & Wakefield Echinox: "Am decis să adăugăm serviciile de certificare verde dupa standarde internaţionale (LEAD, BREEAM şi WELL) datorită interesului manifestat de clienţi pentru investiţii sustenabile, vizând atat certificarea clădirilor de birouri, cât si a altor tipuri de dezvoltări imobiliare, în special logistice şi industriale. Utilizarea tehnologiilor verzi creşte gradul de ocupare şi valoarea clădirii si garantează consum redus de utilităţi, iar în unele oraşe, chiar şi o reducere a taxelor pe proprietate, implicit un service charge mai mic pentru chiriaş şi un impact pozitiv asupra bugetului respectivei companii. În plus, certificarea WELL intră în detalii amănunţite legate de confortul interior, protejarea sănătăţii ocupanţilor şi condiţiile de muncă ale angajaţilor, un criteriu major de selecţie în perioada pe care o traversăm."

Conform studiilor efectute în ultimii ani, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie şi pentru 36% din emisiile de CO2 în UE. De la începutul acestui an, clădirile noi din Uniunea Europeană trebuie să aibă un consum de energie "aproape de zero", lucru care poate fi obţinut în mare masură prin instalarea de sisteme şi echipamente care produc energie electrică din surse regenerabile.

Cushman & Wakefield Echinox furnizează servicii de consultanţă în procesul de certificare al clădirilor verzi, pornind de la elaborarea unor studii, precum: raport ecologic, analiza riscului de inundaţii, calculul amprentei de carbon, modelarea energetică, modelarea confortului termic, strategia de adaptare la schimbări climatice, studiul adaptării funcţionale, eficienţa folosirii materialelor, planul de mobilitate, până la depunerea documentaţiei pentru obţinerea certificării fazelor de proiectare, de construcţie şi certificării finale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Încălzirea globlă, încă un preţ: 1.700 miliarde dolari
11 mai. O.D.


MEDIUNatural contra artificial
11 mai. O.D.


REGINA MARIA investeşte peste 10 milioane de euro în divizia de laboratoare clinice1
10 mai. G.U.


CESAROM a înregistrat o creştere a vânzărilor de 15% în 2020
10 mai. S.B.


SpaceX va accepta dogecoin la plăţi, pentru lansarea unei misiuni lunare1
10 mai. S.B.


Clubhouse se lansează pe Android
10 mai. S.B.


IOAN NANI, ANTIBIOTICE:"Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"9
10 mai. Andrei Iacomi


Terapia Intensivă, la un pas de moarte clinică din cauza lui Vlad Voiculescu9
10 mai. GEORGE MARINESCU


Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni
10 mai. I.Ghe.


MEDIUEmisiile de la arderea combustibililor fosili au scăzut considerabil în UE
10 mai. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.