DAN ILIOVICI, LA CONFERINŢA ROMÂNĂ DE GAMBLING:

"Reglementarea publicităţii - una dintre preocupările ONJN"

07 mar. 2018 Companii
A.I., E.O.
"Reglementarea publicităţii - una dintre preocupările ONJN"

Reglementarea publicităţii este una dintre preocupările Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a spus, ieri, Dan Iliovici, preşedintele Oficiului, în cadrul Conferinţei Române de Gambling, ajunsă la ediţia a opta.

Acesta a menţionat că, printre altele, ONJN lucrează la constituirea fundaţiei pentru un joc responsabil social şi a fondului pentru finanţarea activităţii acesteia, la debirocratizare şi informatizare, la completarea cadrului legal, precum şi la un "parteneriat constructiv cu industria".

Dan Iliovici a menţionat: "Suntem în stadiu avansat cu înfiinţarea fondului pentru colectarea taxelor aferente responsabilităţii sociale, este o chestiune mai mult administrativă până va fi gata". Preşedintele ONJN susţine că statul nu alocă bani direct programului de joc responsabil, dar că, într-o formă indirectă, resursele se întorc în acest domeniu: "Banii vin din taxa de viciu plătită de operatori".

Dan Iliovici a anunţat că Oficiul a autorizat, anul trecut, 68.255 de posturi de joc, 13.355 de agenţii de pariuri, 377 de organizatori de jocuri de noroc, încasând peste 1,3 miliarde lei din taxe specifice şi soluţionând 1.224 de petiţii. De asemenea, ONJN a derulat 13.093 de acţiuni de control, aplicând amenzi în valoare de 9,57 milioane lei, o parte din ele fiind contestate în instanţă. Tot în 2017 au fost confiscate 775 de mijloace de joc care funcţionau ilegal.

"Cadrul legal din domeniul jocurilor de noroc din ţara noastră este dat ca exemplu de bune practici la nivelul statelor UE, aşa cum am observat la toate conferinţele şi expoziţiile internaţionale la care am participat", ne-a spus şeful ONJN, într-un interviu. Conform domniei sale, piaţa neagră a cunoscut o diminuare semnificativă în urma adoptării noului cadru legal: "De la zero operatori de jocuri online licenţiaţi înainte de 2015, am ajuns la peste 20, astăzi.

De asemenea, s-a diminuat foarte mult numărul aparatelor slot-machine operate la negru. Aici am beneficiat şi de o colaborare foarte bună cu operatorii care funcţionează legal şi care ne-au semnalat locaţii unde existau indicii că sunt exploatate aparate neautorizate. Pentru cei corecţi, aceasta este o formă de concurenţă neloială - ei plătesc taxe, impozite, iar cel ce operează la negru nu plăteşte nimic. Inclusiv jucătorii au înţeles nu numai că este ilegală participarea la jocuri pe site-urile neautorizate, dar că ei înşişi sunt protejaţi doar dacă joacă pe site-uri legale".

Peste 100 de specialişti din domeniul gamblingului, reprezentând 70 de companii din ţara noastră şi din alte peste zece state, au fost prezenţi, ieri, la Conferinţa Română de Gambling organizată de Casino Life & Business Magazine, la Palatul Parlamentului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.