DEPANERO:

"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"

26 feb. 11:31 Companii
A.P.
"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"

Electrocasnicele mici (SDA - Small Domestic Appliances) au înregistrat cea mai mare creştere a intrărilor în service în 2020, faţă de 2019, de 64%, ca urmare a impactului pe care pandemia l-a avut atât la nivelul comportamentului de cumpărare şi consum, cât şi al utilizării produselor, potrivit Depanero.

Pe parcursul anului trecut, românii şi-au petrecut mai mult timp în casă decât de obicei, ceea ce a determinat o creştere a incidenţei defecţiunilor din cauza utilizării mult mai intense a aparatelor de uz casnic.

Pe fondul creşterii explozive a vânzărilor din categoria electrocasnicelor mici pentru casă, produsul vedetă de anul trecut, maşina de făcut pâine, a cunoscut şi o creştere a intrărilor în service, de 50%, faţă de 2019, iar categoria Home Care (aspiratoare şi alte aparate pentru îngrijirea locuinţei) a înregistrat o creştere de 56% a intrărilor în service anul trecut, faţă de 2019.

Cea mai spectaculoasă creştere a fost, însă, a bicicletelor fixe pentru exerciţii, de 192%, pe următorul loc situându-se umidificatoarele/dezumidificatoarele, cu o creştere de 140%.

Cele mai frecvente defecţiuni ale produselor din categoria SDA (Small Domestic Appliances) care au ajuns anul trecut în service-ul Depanero au fost cauzate de suprasolicitarea aparatelor, care a dus la cedarea angrenajelor interne şi a motoarelor, fiind astfel necesară intervenţia specialiştilor.

Categoriile SDA+Home Care au reprezentat anul trecut 20% din totalul intrărilor în service-ul Depanero, faţă de aproximativ 15% în 2019.

Recomandări pentru menţinerea electrocasnicelor şi echipamentelor electronice într-o bună stare de funcţionare:

Pentru maşina de pâine

-Respectaţi întocmai reţeta din manualul de utilizare şi mai ales aveţi grijă să respectaţi gramajul.

-Curăţaţi accesoriile şi produsul după fiecare utilizare.

-Nu curăţaţi accesoriile la maşina de spălat vase!

Pentru aspiratoare

-Curăţaţi filtrele după fiecare utilizare.

-Înlocuiţi periodic filtrele.

-A se evita contactul cu lichide (excepţie fac modelele în ale căror specificaţii se precizează că pot aspira lichide)

Recomandări generale

-Evitaţi suprasolicitarea aparatelor. Acestea nu au fost proiectate pentru o utilizare profesională şi/sau industrială, cum este cazul, de exemplu al aparatelor destinate utilizării în restaurante, hoteluri etc.). Astfel, este indicat să utilizăm aparatul doar pentru o sesiune de gătit/curăţat etc. Dacă este nevoie de reutilizare, vă recomandăm să faceţi o pauză între utilizări.

-Evitaţi bruscarea aparatelor. Nu le trântiţi sau loviţi (nu trageţi aspiratorul de furtun pe scări, de exemplu). Angrenajele interne sunt principala cauză a defectării aparatelor, care de multe ori apar ca urmare a suprasolicitării şi/sau lovirii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Proiectul de lege privind tehnologia 5G - puternic criticat atât de autorităţile publice, cât şi de actorii din mediul privat1
13 apr. ALINA POPESCU, CRISTINA CREŢU (MPR PARTNERS)


Homelux propune noi seturi de mobilier pentru amenajarea grădinii
13 apr. G.U.


STUDIU MEDLIFE:Riscul de infectare post-vaccinare este foarte mic
13 apr.


OPINIIConformarea prin colaborare, o soluţie pentru întărirea colectării
13 apr.


Grupul Eurolines devine proprietarul campingului Green Dolphin din Delta Dunării
13 apr. S.B.


Bitcoin România vizează să înregistreze 250.000 de utilizatori la finalul lui 2021
13 apr. S.B.


AFI Europe a investit 650.000 de euro pentru a monta sisteme de purificare a aerului în trei centre comerciale
13 apr. S.B.


Dacia anunţă lansarea pre-comenzilor pentru Spring
13 apr. S.B.


RAPORT RANDSTAD ROMÂNIA:În 2021, 15% dintre companii vor creşte salariile mai mult decât inflaţia
13 apr. S.B.


ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI:Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului
13 apr. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.