DUMITRU NANCU, FNGCIMM:

"În primul trimestru din 2021 s-au vândut în Bucureşti 5.000 de locuinţe, prin Noua Casă" 1

22 apr. Companii
M.G.
Dumitru Nancu
Dumitru Nancu

"Dacă IMM Invest nu ar fi fost implementat, rata şomajului s-ar fi dublat" 

"Garanţiile s-au întors deja la buget prin taxe şi impozite"

În primul trimestru din 2021 s-au vândut în Bucureşti, prin programul guvernamental "Noua Casă", 5.000 de locuinţe, a afirmat, ieri, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), în cadrul unei conferinţe organizate de Coface România. Potrivit lui Nancu, FNGCIMM primeşte circa 200 de cereri pe zi pentru "Noua Casă".

Nancu a afirmat: "Programul Noua Casă a fost rebranduit în 2020 şi l-am flexibilizat. Cu toate că anul acesta am alocat un plafon mai mic faţă de anii precedenţi, primim aproximativ 200 de cereri pe zi. La aproape 20 de zile de când a început programul s-a consumat 10% din plafon, un record pentru acest program. Rezultatele anului 2020 sunt de-a dreptul remarcabile în sensul că Fondul Naţional de Garantare a aprobat aproape 13% din numărul total de garanţii pe care FNGCIMM le-a acordat în cei 18 ani. Anul trecut am avut aproape 100.000 de garanţii, 44.917 între toate produsele noastre. Un alt program pe care Fondul lucrează pro bono este Ordonanţa 37, cea prin care statul a facilitat prelungirea şi suspendarea ratelor bancare. Fondul emite garanţii pe această suspendare şi au fost acordat 47.000 astfel de garanţii. Cu aproximativ 75 de miliarde de lei s-au garantat 118 miliarde de lei. Profitul aferent anului 2020 este cel mai mare înregistrat de la înfiinţare şi merge direct la bugetul de stat. (...) Ne aşteptăm anul acesta la minim 18.000 de beneficiari. (pe Noua Casă) Este un program care doar în Bucureşti, în primul trimestru al acestui an, s-au vândut 5.000 de locuinţe. Cel mai mare număr de locuinţe din perioada post-decembristă. Comparativ, în 2019, în primul trimestru, vorbim de Bucureşti, s-au vândut 3.800. De asemenea, în primul trimestru din 2020, 5 miliarde de euro a fost piaţa creditelor ipotecare".

Plafonul de garantare a programului Noua Casă 2021 este în valoare de 1,5 miliarde de lei, iar Ministerul Finanţelor a diminuat comisionul de administrare, de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanţiei.

Nancu a mai spus că prin IMM Invest s-a acordat de asemenea un număr record de finanţări, de 25.586 în a doua jumătate a anului, marea majoritate pentru capital de lucru. Acesta a susţinut că prin IMM Invest s-au salvat peste 440.000 de locuri de muncă în IMM-uri şi a mai spus că garanţiile acordate deja s-au întors la buget prin taxe şi impozite.

"Vorbim de şase luni. Prima garanţie la 1 iunie şi ultima garanţie închisă la 31 decembrie. Valoarea totală finanţată de către instituţiile bancare - 15 miliarde de lei, adică 1,5% din PIB. Am cooptat în program toate băncile, adică 21 de bănci. Ce este foarte important şi datele acestea au fost confirmate şi validate, 10% din mediul de afaceri din perspectiva veniturilor au agreat în acest program. Am început acest program cu 1 din 6 IMM-uri bancabile şi l-am închis în 6 luni cu 2 din 4 IMM-uri bancabile. În condiţiile în care 2020 a fost un an dezastruos pentru mediul de afaceri. Totalul impozitelor şi taxelor întoarse de către cele 25.586 de IMM-uri (finanţate) se ridică la 13 miliarde de lei. Garanţia statului a fost 12 miliarde de lei. (...) Cel mai important este numărul locurilor de muncă păstrate prin acest program: 443.097. În situaţia în care IMM Invest nu ar fi fost implementat rata şomajului s-ar fi dublat în 2020. De ce? Pentru că majoritatea au accesat capitalul de lucru de maximum 1 milion de euro, 5 milioane de lei, pentru plata salariilor, taxelor şi a furnizorilor. Ca o concluzie, garanţiile acordate prin acest program sunt deja acoperite prin taxele şi impozite acestor companii", a explicat Nancu.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2021, 14:51

Dacă IMM Invest nu ar fi fost implementat, rata şomajului s-ar fi dublat"

Nu este adevarat! 

Au castigat doar timp in propagarea ciclica a somajului. 

Au amanat exponentialitatea somajului in piata. 

Somaj care se propaga in continuare! 

IMM invest e bun ca a reglat rapid unele randamente negative in piata, chiar daca altii au fost culcati la pamant. 

Criza economica nu este inca propagata in piata! 

Vorbim dupa 8-10 Trimestre de la incheierea acestei distractii "covid". 

semnat comenturi "cretine" 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Încălzirea globlă, încă un preţ: 1.700 miliarde dolari
11 mai. O.D.


MEDIUNatural contra artificial
11 mai. O.D.


REGINA MARIA investeşte peste 10 milioane de euro în divizia de laboratoare clinice1
10 mai. G.U.


CESAROM a înregistrat o creştere a vânzărilor de 15% în 2020
10 mai. S.B.


SpaceX va accepta dogecoin la plăţi, pentru lansarea unei misiuni lunare1
10 mai. S.B.


Clubhouse se lansează pe Android
10 mai. S.B.


IOAN NANI, ANTIBIOTICE:"Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"9
10 mai. Andrei Iacomi


Terapia Intensivă, la un pas de moarte clinică din cauza lui Vlad Voiculescu9
10 mai. GEORGE MARINESCU


Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni
10 mai. I.Ghe.


MEDIUEmisiile de la arderea combustibililor fosili au scăzut considerabil în UE
10 mai. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.