Ecovillas a finalizat primele 44 de apartamente din ansamblul Loft Green Apartments 1

13 dec. 2019 Companii
R.R.
Ecovillas a finalizat primele 44 de apartamente din ansamblul Loft Green Apartments

Investiţia totală se ridică la 10 milioane euro, urmând să fie construite alte două blocuri  

Compania Ecovillas a finalizat primele 44 de apartamente din proiectul rezidenţial Loft Green Apartments, valoarea totală a investiţiei fiind de 10 milioane de euro, a anunţat dezvoltatorul ieri, într-o conferinţă de presă.

Ansamblul rezidenţial situat în Mogoşoaia va avea trei imobile. Construcţia a început anul trecut, în prezent fiind finalizat un singur bloc, urmând ca în următoarele 18 luni să fie finalizate şi celelalte două. Regimul de înălţime al primei clădiri, care are 11 apartamente pe fiecare etaj, este P+4, la parter fiind proiectate spaţii comerciale şi spaţii de recreere comune. În total, în complex vor fi 154 de apartamente diferite, cu una, două şi trei camere.

Potrivit dezvoltatorilor, preţurile unei garsoniere pornesc de la 43.000 euro + TVA 5%, pentru apartamentele cu două camere - de la 65.000 euro + TVA 5% şi pentru locuinţele de trei camere - de la 79.000 euro + TVA 5%.

Aceştia au adăugat că mai bine de jumătate dintre locuinţele din primul bloc sunt deja vândute.

În ceea ce priveşte suprafeţele, dezvoltatorul a precizat că garsonierele pornesc de la 35 mp utili şi 43 mp construiţi, cele cu două camere pleacă de la 51 mp utili şi 65 mp construiţi, iar cele cu trei camere de la 62 mp utili şi 75 mp construiţi.

Preţul terenului s-a ridicat la aproximativ 100 euro/mp, iar suprafaţa totală a acestuia este de 10.000 mp, cele trei clădiri fiind contruite doar pe 25% din suprafaţă, restul rămânând liber, ceea ce a permis şi o distanţă mai mare între imobile.

Încălzirea locuinţelor este prevăzută prin pardoseală, iar ferestrele (din sticla securizată) pornesc de la nivelul podelei şi ajung până la tavan, având o înălţime de 2,9 metri pentru a obţine cât mai multă lumină naturală.

Complexul este înconjurat de două laturi de 87 de hectare de pădure, curtea complexului însumând peste 7.500 mp de spaţii verzi, alei şi parcări.

În ceea ce priveşte rezistenţa seismică, reprezentanţii Ecovillas explică faptul că structura acestor imobile include cu 30% mai mult beton şi fier, precum şi o grosime a plăcii de 22 cm, fiind proiectate să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter - faţă de 8,2 grade pe scara Richter, cât prevede normativul de structură în România - acestea duc, însă, la costuri ale construcţiei cu 30% mai mari.

Locuinţele din complex au sistem de încălzire/răcire cu pompe de căldură geotermice

Potrivit reprezentanţilor Ecovillas, locuinţele din complex sunt verzi, având un sistem de încălzire/răcire cu pompe de căldură geotermice (o tehnologie suedeză), care respectă normele europene pentru reducerea poluării cu locuinţele.

Apartamentele nu poluează, au zero emisii de carbon şi costuri la întreţinere aproape de zero, complexul nefiind racordat nici la gaze întrucât este alimentat 100% cu energie regenerabilă, au mai spus sursele citate.

"Locuinţele au costuri mai mici cu 90% la încălzire şi răcire faţă de un apartament standard. Arhitectura blocurilor este bioclimatică, acestea fiind construite la standard de casă pasivă, cu o izolaţie foarte bună şi geamuri speciale care să asigure ventilaţia încăperilor, reducând totodată pierderile de căldură la zero, astfel că într-o lună de iarnă, costurile cu încălzirea apartamentelor nu depăşesc 1 leu/mp", au mai spus reprezentanţii proiectului conform cărora preţurile locuinţelor din acest ansamblu sunt comparabile cu cele ale apartamentelor din Capitală, deşi tehnologiile folosite sunt inovative.

Compania Ecovillas a mai construit, în trecut, alte 32 de case pasive, pe care le-a livrat în 2016, folosind acelaşi sistem de încălzire, iar în prezent, pe lângă acest complex rezidenţial, dezvoltă un alt proiect de case, tot în Mogoşoaia.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2020, 12:34

Acesta este un experiment, construiți cu muncitori ilegali din Moldova. Rețeaua electrică nu este omologată o mare mizerie. Nu știu cum va funcționa instalația geotermală și va fi întreținută după câțiva ani. In sfârșit, apartamentele noi au încălzire și răcire independente. În acest proiect întorci la dependența celorlalți

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor la baza de la Cluj-Napoca, prin alocarea unei noi aeronave
23 oct. A.B.


ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020Veniturile Huawei au crescut cu 9,9% faţă de anul trecut
23 oct. S.B.


ÎN POFIDA PANDEMIEIDaimler raportează rezultate financiare trimestriale solide
23 oct. G.U.


Blue Air oferă pasagerilor săi aproape 10.000 de bilete la preţul de 9,99 de euro1
23 oct. G.U.


Hidroelectrica lansează serviciul Call Center destinat clienţilor
23 oct. S.B.


Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35%
23 oct. S.B.


ÎN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2020Renault a înregistrat o cifră de afaceri de 10,37 miliarde de euro
23 oct. G.U.


CRISTIAN PÂRVAN, SECRETAR GENERAL AOAR:"Statul nu are o strategie prin care să ajute mediul de afaceri"1
23 oct.


DAN SCHWARTZ, MANAGING PARTNER RSM ROMANIA:"Băncile şi guvernele ar trebui să susţină activitatea IMM-urilor"
23 oct.


OVIDIU NICOLESCU, PREŞEDINTE DE ONOARE CNIPMMR:Circa două treimi din IMM-uri, afectate de pandemie
23 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.