Enel primeşte pentru al doilea an consecutiv premiul "Emitentul sustenabil al anului" din parte IFR

02 mar. 13:44 Comunicate de presă
Enel primeşte pentru al doilea an consecutiv premiul "Emitentul sustenabil al anului" din parte IFR

Enel a fost recunoscut de International Financing Review (IFR) drept Emitentul Sustenabil al anului în cadrul IFR Awards 2020. Premiul, primit de Enel pentru al doilea an consecutiv, recunoaşte angajamentul Grupului faţă de strategia durabilă materializată prin inovaţiile aduse pe pieţele financiare de noua gamă de instrumente de finanţare legate de abordarea obiectivelor de sustenabilitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Noul Cadru de Finanţare legat de Sustenabilitate al Enel a încorporat strategia sa de sustenabilitate în toate instrumentele, inclusiv obligaţiuni, împrumuturi şi documente comerciale. În 2020, Grupul a inovat şi pe piaţa instrumentelor derivate, cu prima operaţiune bilaterală de tip cross-currency swap asociată obiectivelor de sustenabilitate, la nivel mondial.

"Pentru grupul nostru, sustenabilitatea înseamnă valoare", a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel. "Premiile IFR confirmă această ecuaţie, prin recunoaşterea cadrului nostru de finanţare legat de sustenabilitate, un instrument inovator pe care l-am lansat primii şi care de atunci a fost preluat de alţi jucători din întreaga lume. Flexibilitatea cadrului ne permite să adăugăm relativ uşor alte instrumente de finanţare şi avem în vedere noi instrumente asociate obiectivelor de sustenabilitate pentru 2021."

Enel a selectat doi indicatori de performanţă pentru cadru, concentrându-se pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din domeniul de aplicare 1 şi creşterea procentului de energie regenerabilă, în conformitate cu Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă 13 "Acţiune climatică", respectiv ODD 7 "Energie accesibilă şi curată". Obiectivele de performanţă în materie de sustenabilitate vor fi actualizate continuu pe măsură ce planul strategic al grupului este revizuit anual, conform sursei citate.

O treime din datoria brută a Enel este acum sustenabilă şi se preconizează ca aceasta să ajungă la aproape 50% în 2023 şi la peste 70% în 2030 prin refinanţare şi contractarea de noi împrumuturi sustenabile, aşa cum a fost evidenţiat în noiembrie 2020, în prezentarea Planului Strategic 2021-2023 care include viziunea companiei pe 10 ani, până în 2030.

În mai 2020, Enel a emis un împrumut asociat obiectivelor de sustenabilitate de 5 miliarde de euro, urmat, în aceeaşi lună, de un prim program de acest tip, cu ţintă garantată pentru împrumuturi de tip Euro-Commercial Paper de până la 6 miliarde de euro, ambele legate de ODD 7 al ONU.

Noul cadru a fost lansat împreună cu prima obligaţiune asociată obiectivelor de sustenabilitate în lire sterline, cu prima operaţiune bilaterală de tip cross-currency swap asociată obiectivelor de sustenabilitate şi cu o altă emisiune de obligaţiuni asociate sustenabilităţii în valoare de 1 miliard de euro.

Programul de obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate pe şapte ani, în valoare de 500 de milioane de lire sterline, a fost aliniat principiilor Asociaţiei Internaţionale a Pieţei de Capital (ICMA) pentru obligaţiunile asociate obiectivelor de durabilitate, cu o opinie secundară de la Vigeo Eiris şi s-a dovedit a avea un mare succes după subscrieri în valoare de peste 3 miliarde de lire sterline.

Prin această tranzacţie, Enel a devenit prima companie care a emis obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate în toate cele trei valute majore (dolari, euro şi lire sterline) pentru a-şi creşte baza de investitori. Acest succes a permis Enel să cuantifice valoarea măsurilor sale sustenabile, prin estimarea unei "prime de sustenabilitate" medii de aproximativ 15 puncte de bază în cadrul tranzacţiilor.

Enel a emis, de asemenea, un instrument derivat inovator de 500 de milioane de schimbare a lirelor în euro. Prima tranzacţie de tip cross-currency swap legată de sustenabilitate a fost unul dintre primele instrumente de datorie sustenabilă care a necesitat o contraparte bancară care să corespundă angajamentelor legate de indicatorii de performanţă ai unei companii, se mai arată în comunicat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Cora derulează programul Rabla pentru electrocasnice până la finalul anului 2020
21 apr.


ANTREPRENORII ROMÂNI, RETICENŢI LA ARHIVAREA DIGITALĂLegislaţia referitoare la documentele contabile şi temerea faţă de atacurile cibernetice principalii factori invocaţi
21 apr.


Prestigio Click&Touch 2, tastatura inteligentă premiată cu Red Dot Award Product Design 2021
21 apr.


GALA ANIS 2021: Câştigătorii premiilor industriei IT sunt: FintechOS, Medicai, Bittnet Systems, Pentest-Tools.com, Softech, Qubiz, DB Global Technology şi Endava
21 apr.


Minspace lansează Hybrid, noua gamă de soluţii flexibile
21 apr.


MerchantPro a investit peste 100.000 de euro în aplicaţii ce ajută comercianţii din platformă să-şi scaleze businessul
21 apr.


Tech Mahindra îşi extinde biroul din Vox Technology Park cu 1.500 de metri pătraţi
21 apr.


Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP investeşte 29 de milioane de euro în regiunile Bucureşti şi Transilvania pentru proiecte noi
21 apr.


Rompetrol extinde contractul de închiriere pentru birourile din City Gate
21 apr.


CRH Ciment România devine ROMCIM
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.