Externalizarea serviciilor IT, soluţie pentru actuala situaţie de pe piaţa muncii

26 ian. Companii
O.D.
Externalizarea serviciilor IT, soluţie pentru actuala situaţie de pe piaţa muncii

Problemele interne ale unei companii pot fi rezolvate cu ajutor din exterior. Cel puţin în materie de securitate cibernetică acest lucru este valabil. Externalizarea funcţiilor IT şi de securitate cibernetică va fi crucială pentru a rezolva expertiza insuficientă din companii şi pentru a economisi bugete, arată un raport Kaspersky. Specialiştii în IT recomandă ca sesiunile de training pentru experţii în securitate cibernetică, la nivel intern, să includă şi abilităţi de management.

De asemenea, aceştia consideră că protejarea perimetrului nu mai este suficientă şi va fi necesară evaluarea şi certificarea birourilor la domiciliu: "Trebuie să existe instrumente pentru scanarea nivelului de securitate de la locul de unde se lucrează - de la prezenţa vulnerabilităţilor software până la conectarea la un hotspot Wi-Fi nesigur sau neprotejat. Acest lucru va necesita, de asemenea, adoptarea mai largă a VPN, managementul accesului privilegiat, sisteme de autentificare prin mai mulţi factori, implementarea unei monitorizări mai stricte şi actualizarea planurilor de urgenţă existente". Potrivit sursei citate, trecerea la un model de servicii va permite atingerea nivelurilor de securitate IT cu investiţii mai mici. De altfel, şapte din zece companii (69%) au declarat, într-un sondaj realizat de Kaspersky, că intenţionează deja să utilizeze un furnizor de servicii (MSP) sau un furnizor de servicii gestionate de securitate (MSSP) în următoarele 12 luni. Raportul de specialitate relevă faptul că, în perioada următoare, va exista o dependenţă sporită de serviciile cloud, fiind nevoie de măsuri de gestionare şi protecţie dedicate. Sondajul a arătat că, în 2020, angajaţii din 89% dintre companiile mari şi 92% dintre IMM-uri au folosit software şi servicii cloud non-corporate, precum reţelele sociale, servicii de mesagerie rapidă sau alte aplicaţii. Potrivit specialiştilor, este puţin probabil ca acest lucru să se schimbe atunci când personalul se va întoarce la birou.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DEPANERO:"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"
26 feb. A.P.


Huawei Technologies ar putea produce vehicule electrice sub propriul brand
26 feb. A.B.


Twitter anticipează creşteri de două ori mai mari până în anul 2023
26 feb. A.P.


Twitter va lansa abonamente pentru accesarea anumitor postări
26 feb. A.B.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / MIHAI PĂSCULESCU, PREŞEDINTELE FEPAIUS:"Guvernul nu a acordat niciun sprijin pentru salvarea acestei industrii"
26 feb. A.I.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTELE ARIES:"Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României"
26 feb. M.G.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CLARA ROTESCU, PREŞEDINTELE FRDVA:"Nu trebuie să plătim un ministru ca să facă muncă de contabil"
26 feb. A.T.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ADRIANA COCÎRŢĂ, SUPREME COUNCIL OF EUROPEAN BUSINESS:"Bugetul nu prevede nicio sumă pentru susţinerea exportatorilor"
26 feb. M.G.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / AURICA SERENY, PREŞEDINTELE APMR:"Dacă nu participăm la târgurile din toamnă, va scădea exportul de mobilă"
26 feb. A.I.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / GABRIELA RUSU, VICEPREŞEDINTELE FEPA-CM:"Oprirea programului de export, posibil să îngroape industria construcţiilor de maşini"
26 feb. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.