Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

09 mai. 2019 Companii
Emilia Olescu
Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

Grupul Superbet, una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive & gaming din ţara noastră, anunţă atragerea unei investiţii strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiţii şi unul dintre cele mai mari din lume, potrivit unui comunicat de presă.

Sacha Dragic, co-fondator şi CEO al grupului Superbet, subliniază: "Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experienţă bogată fac din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global".

Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone, a adăugat: "Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic şi cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiţia susţinută a companiei româneşti în operaţiuni multi-channel şi digitale, incluzând aici şi lansarea propriei platforme online de gaming şi pariere, totul făcut la standardele internaţionale ale industriei de profil. Suntem nerăbdători să susţinem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creştere se bazează pe extindere internaţională şi pe continuarea investiţiilor în tehnologie".

Creşterea rapidă a grupului Superbet s-a datorat în primul rând calităţii locaţiilor sale de retail, cât şi unei politici de preţ şi unor servicii care au pus clienţii pe primul loc, arată comunicatul citat, care menţionează: "În al doilea rând, succesul grupului a fost antrenat atât de investiţiile în tehnologie, cât şi de echipa matură şi cu o bogată experienţă în industria de profil. Astfel, Superbet a putut dezvolta o excepţională platformă de pariere online ce înlesneşte pariorilor o experienţă diferenţiată, conferind, totodată, flexibilitate şi o mai mare scalabilitate comparativ cu ofertele concurente".

"Consultantul pe parcursul întregii tranzacţiei a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocaţii de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic, Grupul Superbet a raportat, anul trecut, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.200 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Anul trecut, a plătit taxe şi impozite la stat de aproape 57 de milioane de euro.

Superbet şi-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicaţia mobilă în toamna lui 2018.

În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine o licenţă de operare în retail. Compania are în afara României operaţiuni directe în Polonia, dar şi birouri în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

Superbet este singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Fondul operează prin vehiculele sale de investiţii un portofoliu vast şi extrem de diversificat de afaceri, concentrându-se pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiţionale etc.

În cadrul grupului, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiţii în pachete minoritare în companiile vizate. Obiectivele fondului sunt să genereze un impact economic pozitiv şi să creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cât şi pentru comunităţile în care fondul activează prin afacerile avute în portofoliu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC:"Sedentarismul din această perioadă va avea repercusiuni asupra stării de sănătate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Vaccinul anti Covid-19, tot mai aproape de realitate
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. OVIDIU PALEA, FONDATOR PROVITA:"Statul trebuie să recunoască preţul real al actului medical din spitalele de stat"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / WARGHA ENAYATI, FONDATORUL REŢELEI REGINA MARIA ŞI PROIECTULUI ENAYATI MEDICAL CITY:"Fără infrastructură şi spitale performante, sistemul medical românesc doar va supravieţui de la o zi la alta" 1
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIFundaţia Vodafone România - 22 de ani de implicare în domeniul sănătăţii
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"
30 oct. George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Tratamentul la distanţă, viitorul în serviciile de sănătate?
30 oct. VLAD BOERIU


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"
30 oct. A.V.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTE ADRFR"Bugetul alocat pentru medicamente are nevoie de o mai mare predictibilitate"
30 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.