Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

09 mai. 2019 Companii
Emilia Olescu
Fondul american BTO investeşte 175 de milioane de euro în Superbet

Grupul Superbet, una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive & gaming din ţara noastră, anunţă atragerea unei investiţii strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiţii şi unul dintre cele mai mari din lume, potrivit unui comunicat de presă.

Sacha Dragic, co-fondator şi CEO al grupului Superbet, subliniază: "Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experienţă bogată fac din Blackstone un partener capabil să susţină grupul Superbet să-şi menţină poziţia de lider pe piaţă din România, să continue să-şi majoreze cota de piaţă şi mai ales să-şi poată valorifica oportunităţile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi la nivel global".

Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone, a adăugat: "Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic şi cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiţia susţinută a companiei româneşti în operaţiuni multi-channel şi digitale, incluzând aici şi lansarea propriei platforme online de gaming şi pariere, totul făcut la standardele internaţionale ale industriei de profil. Suntem nerăbdători să susţinem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creştere se bazează pe extindere internaţională şi pe continuarea investiţiilor în tehnologie".

Creşterea rapidă a grupului Superbet s-a datorat în primul rând calităţii locaţiilor sale de retail, cât şi unei politici de preţ şi unor servicii care au pus clienţii pe primul loc, arată comunicatul citat, care menţionează: "În al doilea rând, succesul grupului a fost antrenat atât de investiţiile în tehnologie, cât şi de echipa matură şi cu o bogată experienţă în industria de profil. Astfel, Superbet a putut dezvolta o excepţională platformă de pariere online ce înlesneşte pariorilor o experienţă diferenţiată, conferind, totodată, flexibilitate şi o mai mare scalabilitate comparativ cu ofertele concurente".

"Consultantul pe parcursul întregii tranzacţiei a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocaţii de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic, Grupul Superbet a raportat, anul trecut, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.200 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Anul trecut, a plătit taxe şi impozite la stat de aproape 57 de milioane de euro.

Superbet şi-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicaţia mobilă în toamna lui 2018.

În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine o licenţă de operare în retail. Compania are în afara României operaţiuni directe în Polonia, dar şi birouri în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

Superbet este singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Fondul operează prin vehiculele sale de investiţii un portofoliu vast şi extrem de diversificat de afaceri, concentrându-se pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiţionale etc.

În cadrul grupului, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiţii în pachete minoritare în companiile vizate. Obiectivele fondului sunt să genereze un impact economic pozitiv şi să creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cât şi pentru comunităţile în care fondul activează prin afacerile avute în portofoliu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.