Francezii stau prost cu...apa şi săpunul

28 feb. 2020 Lifestyle

Igiena nu ne salvează doar onoarea ci, în multe cazuri, şi viaţa. Din nefericire, chiar şi la nivelul UE sunt probleme în acest sens.

Un sfert dintre francezi nu îşi fac "toaleta completă" în fiecare zi, arată un sondaj Infop, care mai relevă un grad scăzut de "respectare a regulilor sanitare' de spălare a mâinilor. Francezi au reputaţia de a fi murdari şi se pare că nu pot scăpa de această imagine: "Numai 76% procedează la o toaletă completă în fiecare zi", arată studiul realizat la comanda companiei Diogene France, specializată în curăţarea de locuinţe insalubre. Dacă în cazul femeilor procentul este de 81%, în rândul bărbaţilor este de doar 71%, cei mai neglijenţi fiind şomerii (60%), locuitorii din mediul rural (59%) şi cei de peste 65 de ani (57%). Pe de altă parte, numai 25% dintre respondenţi au afirmat că "se spală pe mâini după ce şi-au suflat nasul", o dovadă a "ignorării regulilor sanitare de bază, în pofida mesajelor de sănătate publică şi a contextului viral care domneşte acum", în contextul epidemiei de coronavirus, comentează autorii sondajului.

Spălarea mâinilor este mai frecventă, chiar dacă nici pe departe sistematică, după folosirea transportului în comun (37%) sau a toaletelor (71%). În fine, 94% dintre femei îşi schimbă lenjeria intimă în fiecare zi, cu mult mai multe decât în anii 1950, când acest procent era de doar 17%. În schimb, doar trei din patru bărbaţi au acest obicei. Ancheta a fost realizată online între 31 ianuarie şi 3 februarie, pe un eşantion de 2.500 de persoane de 18 ani şi peste, pe baza metodei cotelor.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

COSMETIC PLANT lansează şase produse noi în gama essential
19 apr. G.U.


ANALYST ESTIMATESEight years until the leu gets replaced with the Euro
26 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


"Banks - much better prepared for the crisis than 13 years ago"
24 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


Chloe Zhao şi Emerald Fennell, nominalizate la principala categorie a premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani
10 mar. G.U.


CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN:"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"13
05 feb. A.V.


ADVERTORIALDe ce să angajezi o agenţie pentru SEO?
30 ian.


Bidding for life - the inequality of access to the Covid vaccine
20 ian. ADELINA TOADER (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


''Colectiv'', cel mai bun film străin la premiile NSFC
10 ian. G.U.


Snoop Dogg s-a filmat în timp ce asculta manele româneşti 2
08 ian. J.P.


Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Cum se va numi celebrul cântăreţ7
07 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.