Furnizorii europeni de servicii de recondiţionare high-tech s-au unit într-o nouă asociaţie

21 apr. 10:33 Internaţional
S.B.
Furnizorii europeni de servicii de recondiţionare high-tech s-au unit într-o nouă asociaţie

Mai mulţi furnizori de servicii de recondiţionare high-tech, precum Fenix.eco, Foxway, Recommerce Group, Reware şi Tech2com, au decis să lanseze EUREFAS, o asociaţie care promovează interesele şi cele mai bune practici ale acestei industrii în Europa, potrivit Agerpres.

Potrivit iniţiatorilor, Eurefas îşi propune să îmbunătăţească politicile UE pentru o piaţă echitabilă şi sustenabilă şi către construirea unei economii circulare. Cu sediul central la Bruxelles, EUREFAS are ca obiectiv accelerarea utilizării dispozitivelor recondiţionate. Asociaţia va promova interesele, politicile şi poziţiile comune ale industriei de servicii de recondiţionare din Europa, asigurându-se că standardele de calitate sunt respectate pentru consumatorii europeni şi că sectorul contribuie tot mai mult la procesul de ecologizare.

Misiunea principală a asociaţiei este de a intra în dialog cu instituţiile şi guvernele europene, asigurându-se că industria de servicii de recondiţionare şi impactul pozitiv al acesteia sunt bine înţelese şi ca sunt raportate dificultăţile întâmpinate printre acestea numărându-se: frauda TVA, taxele pentru drepturile de autor, sistemul european de etichetare şi menţionarea locului de recondiţionare în Green Deal.

"Obiectivul nostru este să reprezentăm companii care oferă servicii de recondiţionare diverse, din toate colţurile Europei, pentru a construi o economie circulară şi pentru a ajuta la dezvoltarea domeniului. Echipa fondatoare este formată din antreprenori şi lideri cu experienţă. Ne dorim să influenţăm pozitiv organismele de reglementare şi să creştem gradul de conştientizare a publicului în a accelera utilizarea de dispozitive recondiţionate şi a schimba consumul zilnic. EUREFAS îşi propune să informeze despre impactul pozitiv al recondiţionării atât pentru natură cât şi pentru consumatori" a declarat preşedintele Eurefas, Augustin Becquet.

Piaţa mondială de smartphone-uri second-hand ar putea ajunge la o valoare 67 miliarde de dolari în 2023, cu 40 de miliarde de dolari mai mult faţă de 2019, conform IDC. De asemenea, numărul de telefoane smart ar putea ajunge la 332,9 milioane de unităţi la nivel mondial. În Franţa şi Germania, dispozitivele recondiţionate au reprezentat mai mult de 10% din piaţa smartphone-urilor în 2019, cu o rată anuală de creştere de peste 10%.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

ONU:China cere anularea unei reuniuni asupra musulmanilor uiguri
11 mai. J.P.


UE lansează un apel la încetarea imediată a violenţelor dintre israelieni şi palestinieni
11 mai. J.P.


SUA:FBI a identificat hackerii care au atacat cea mai mare conductă petrolieră a ţării
11 mai. G.B


Novavax testează un vaccin împotriva gripei şi a coronavirusului
11 mai. J.P.


Bursele asiatice au deschis în scădere
11 mai. J.P.


SUA a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani1
11 mai. J.P.


Wall Street a închis în scădere
11 mai. J.P.


BOOM-UL DE PE PIAŢA PETROLULUI DIN SUA Goldman Sachs: Cererea de ţiţei va atinge nivelurile pre-pandemice până la sfârşitul anului
11 mai. V.R.


CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA:Marea Britanie s-a ales cu o Scoţie instabilă
11 mai. Ian Deacon


BURSELE LUMIIEvoluţii mixte pe pieţele din Europa şi SUA
11 mai. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.