GABRIELA FIREA:

''PSD îl va chema în Parlament pe premierul Orban pentru un raport privind bugetul pe anul viitor'' 5

29 oct. 15:38 Politică
G.U.
''PSD îl va chema în Parlament pe premierul Orban pentru un raport privind bugetul pe anul viitor''

PSD a decis să îl cheme în Parlament pe premierul Ludovic Orban pentru a prezenta un raport privind bugetul pe anul viitor, a anunţat astăzi prim-vicepreşedintele partidului, Gabriela Firea, menţionând că nu înţelege de ce Guvernul nu a publicat în transparenţă decizională acest proiect, conform Agerpres.

"Astăzi, în şedinţa Comitetului Politic Naţional am luat decizia să facem demersurile necesare să-l chemăm pe premierul Ludovic Orban la Parlament cu un raport referitor la situaţia bugetului pe anul viitor. Nu înţelegem de ce nu este urcat în transparenţă decizională şi în transparenţă publică proiectul de buget pentru anul viitor. Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte", a afirmat Firea.

Ea a adăugat că PSD solicită Guvernului informaţii clare şi concrete cu privire la bugetul pe anul viitor.

"Deci, în acest moment, din punctul nostru de vedere, Guvernul nu îşi mai pune problema dacă să crească TVA, ci cu cât să crească TVA. De aceea, solicităm Guvernului României informaţii clare şi concrete cu privire la bugetul pe anul viitor şi pentru că în acest moment nu dă semne să facă acest lucru de transparenţă faţă de români, am luat în cadrul Comitetului Politic Naţional decizia să fie chemat la raport în Parlament chiar premierul Ludovic Orban. Încă o dată spun: dacă nu are nimic de ascuns, dacă totul este curat, dacă nu se intenţionează majorarea taxelor şi impozitelor şi, de asemenea, implicit majorarea TVA, care îi loveşte pe salariaţii cu venituri mici şi mijlocii, de ce nu este anunţat public şi de ce nu este adus în transparenţă bugetul pe anul viitor", a adăugat Firea.

Gabriela Firea a menţionat că sunt făcute declaraţii publice şi doar promisiuni şi PSD nu este de acord cu majorarea TVA.

"În ce măsură putem să mai credem aceste promisiuni câtă vreme tot Guvernul a promis că va respecta legea în privinţa pensiilor, că va dubla alocaţiile, că va majora salariile profesorilor. Din păcate, nu s-a ţinut de cuvânt, aşa că nu doar noi şi în primul rând cetăţenii nu îi mai cred pe cuvânt şi nu pot să se mai încreadă în aceste declaraţii, aş spune, chiar electorale ale guvernanţilor care promit marea cu sarea, dar nu fac un gest minimal de respect faţă de români - şi anume să prezinte public bugetul pe anul viitor astfel încât să vadă toată lumea care sunt sursele de finanţare, care sunt cheltuielile propuse, care este situaţia cu taxele şi impozitele. Anunţăm încă de pe acum, chiar înainte de prezenţa premierului Orban în Parlament, că PSD nu va fi de acord sub nici o formă cu creşterea TVA. Această taxă, odată crescută, va lovi în românii cu venituri mici şi medii, adică exact cei care şi în acest moment sunt foarte loviţi de măsurile acestui Guvern incompetent. Este total incorect şi injust să loveşti în această perioadă tot pe românii cu venituri mici şi medii", a precizat Firea.


Opinia cititorului: 5
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 16:20

Gabi , bătrânico...

Adio..... 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 17:14

Asta vorbește în calitate de ce?... De gospodină poate!

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:27

Nu, în locul lui Carmen Dan sau al doamnei douăzeci douăzeci.

2.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:40

dupa tipul de uniforma si culoare se pare ca

in calitate omolog al Generalfeldmarschall din Oberkommando der Wehrmacht  

iar dupa pozitia mainilor se pare ca

in calitate de eliberator al celor care nu ar trebui sa circule fara bratari cu balamale sau lant.  

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:25

Corect, doamnă Firea! așa că din moment ce tot aveti parlamentul in mână,faceti bine si dati o lege prin care să anulati pensiile, salariile și indemnizațiile nesimțite si una prin care să reduceti la 300 numărul parlamentarilor, apoi să vă permiteți să ne vorbiți.

Cred că v-ați pierdut cu firea!. 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"1
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.