Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"

09 apr. 19:59 Companii
A.P.
Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"

Luca de Meo, Elie Girard, Bernard Charlès, Jean-Marc Chery şi Patrice Caine, directorii executivi ai Grupului Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales şi-au anunţat astăzi intenţia de a-şi uni forţele pentru a crea Software Republique. Prin punerea în comun a expertizei lor complementare, partenerii intenţionează să dezvolte şi să comercializeze sisteme şi software menite să ofere o mobilitate îmbogăţită şi durabilă pentru oraşe, regiuni, companii şi cetăţeni, potrivit unui comunicat de presă comun.

Mobilitatea se schimbă şi oferă noi oportunităţi. Potrivit Boston Consulting Group, piaţa globală a mobilităţii va creşte cu 60% până în 2035, ajungând la 11 trilioane de euro. Această creştere se datorează în principal apariţiei progreselor tehnologice - vehiculele electrice, componentele noi, noile servicii post-vânzare şi alte servicii cu valoare adăugată - a căror pondere pe piaţa globală a mobilităţii va evolua de la 5% la 45%.

Astăzi, membrii fondatori ai Software Republique afirmă necesitatea ca Franţa şi Europa sa construiască în mod colectiv un ecosistem durabil care are ca scop asigurarea suveranităţii lor în acest domeniu.

Trei domenii principale de cooperare

Pentru dezvoltarea şi comercializarea în comun a sistemelor inteligente de mobilitate, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate şi agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare:

Sisteme inteligente pentru a facilita conectivitatea sigură între vehicul şi mediul său digital şi fizic.

Simulare şi sisteme de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile pentru teritorii şi companii.

Ecosistem energetic pentru a simplifica experienţa de încărcare.

De exemplu, următoarele subiecte sunt discutate de partenerii Software Republique:

Plug and Charge

Dezvoltarea de noi tehnologii şi servicii pentru a permite ca o maşină electrică ce este conectată la un punct de încărcare compatibil, să fie recunoscută automat şi să efectueze o încărcare care să nu presupună nicio acţiune din partea utilizatorului.

Optimizarea fluxurilor de mobilitate pentru teritorii

Pentru a se putea facilita accesul şi simularea schimburilor de informaţii privind mobilitatea, între oraşe şi regiuni, instantaneu şi deschis, este necesar ca:

- Utilizatorii să selecteze întotdeauna cele mai bune mijloace de mobilitate în funcţie de timp, confort sau nivelul energiei.

- Operatorii să-şi îmbunătăţească serviciile.

- Autorităţile publice să simuleze şi să implementeze scenarii de mobilitate, cum ar fi gestionarea situaţiilor de urgenţă, evenimente speciale etc.

- Planificatorii urbani să anticipeze eficient planurile de utilizare a terenurilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU GRAYLING:Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor avea un rol crucial în 2021
07 mai. G.U.


ASF:Tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare locale şi internaţionale1
07 mai. J.P.


ÎN PERIOADA 10-21 MAI:Una dintre ieşirile de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă
07 mai. A.P.


Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021
07 mai. A.P.


CFR a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei ferate Constanţa-Mangalia2
07 mai. A.P.


Pfizer este în defavoarea eliminării brevetelor vaccinurilor anti-Covid
07 mai. A.P.


Google Play va avea o secţiune despre practicile privind colectarea datelor
07 mai. A.P.


Twitter testează noi funcţii de donaţii pentru creatorii de conţinut
07 mai. A.P.


SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.





<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.