Grupul E.ON a publicat noul Cadru de Obligaţiuni Verzi

02 mar. 11:19 Companii
G.U.
Grupul E.ON a publicat noul Cadru de Obligaţiuni Verzi

Grupul E.ON a publicat noul Cadru de Obligaţiuni Verzi, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Tendinţa de a investi durabil continuă să se manifeste în mod constant: pentru investitorii internaţionali, sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă în deciziile de investiţii. "Obligaţiunile verzi", utilizate pentru a finanţa proiecte de investiţii durabile, ocupă un loc central.

Interesul analiştilor şi al investitorilor a fost foarte ridicat în data de 1 martie, atunci când directorul financiar al E.ON, Marc Spieker, şi directorul executiv pentru Reţele Energetice, Thomas König, au prezentat noul Cadru de Obligaţiuni Verzi, adresat investitorilor în obligaţiuni instituţionale.

Potrivit sursei citate, noul cadru E.ON diferă de cel publicat în 2019, printr-un detaliu cheie: pe lângă alinierea completă cu aşa-numitele principii ICMA, care stabilesc astăzi stan-dardul obligaţiunilor verzi pe piaţa de capital, este şi primul din UE care respec-tă pe deplin criteriile taxonomiei UE privind activităţile economice sustenabile şi proiectul de act delegat. Taxonomia UE defineşte care activitate economică es-te clasificată ca fiind sustenabilă din punct de vedere al mediului şi, astfel, sta-bileşte un standard la nivel european pentru investiţiile durabile.

Cadrul de Obligaţiuni Verzi al E.ON se concentrează pe proiecte durabile atât pe parte de reţele energetice, cât şi pe parte de soluţii pentru clienţi. Reţelele electrice joacă un rol cheie în tranziţia energetică. Acestea formează platforma centrală pentru decarbonizarea cu succes în Europa şi, prin urmare, sunt con-forme cu taxonomia UE, cu excepţia conexiunilor la reţea pentru centralele ge-neratoare de CO2.

Noul cadru E.ON va include mai întâi reţelele electrice din Germania şi Suedia, care permit deja, într-o foarte mare măsură, alimentarea reţelei cu energie rege-nerabilă. Pe parte de soluţii pentru clienţi, vor fi incluse proiectele pe care E.ON le dezvoltă pentru clienţii industriali sau municipali, cele foarte eficiente, care vin cu soluţii combinate de încălzire şi energie. Astfel, investitorii au posibilitatea de a participa în mod clar la (re)finanţarea proiectelor durabile ale Grupului E.ON.

Cadrul Obligaţiunilor Verzi E.ON şi Second Party Opinion - certificate de către renumita agenţie de rating Sustainalytics - pot fi vizualizate online la: https://www.eon.com/greenbond.

"În ultimii ani, E.ON a considerat finanţarea verde ca element de bază în strate-gia sa de finanţare. Cu Cadrul de Obligaţiuni Verzi actualizat, creăm o platformă pentru utilizarea obligaţiunilor verzi ca parte integrantă a mixului nostru de finanţa-re. Ne aşteptăm să acoperim peste 50% din necesităţile noastre anuale de finan-ţare cu obligaţiuni verzi. Suntem foarte mândri că noul nostru cadru de obligaţiuni este primul cadru corporativ care este complet aliniat cu versiunea actuală a ta-xonomiei UE şi a actului delegat al acesteia. E.ON apreciază în mod deosebit faptul că prin taxonomia UE şi standardul privind obligaţiunile verzi, UE promo-vează o cale către criterii de evaluare armonizate pentru investiţii durabile", a declarat Marc Spieker,

Thomas König precizează la rândul său: "Reţelele de electricitate joacă un rol cheie în tranziţia energetică şi servesc drept platformă centrală pentru a face cu succes tranziţia către o societate mai durabilă şi mai decarbonizată. Utilizarea tehnologiilor inteligente şi, în consecinţă, promovarea digitalizării infrastructurii re-ţelei ne permit să gestionăm reţelele existente la o eficienţă ridicată şi, în acelaşi timp, să ne extindem reţelele într-un mod eficient, din punct de vedere al resurse-lor. Cu noul nostru Cadru de Obligaţiuni Verzi, oferim investitorilor posibilitatea de a ne sprijini pentru a face sistemele energetice mai curate şi mai inteligente şi ne permite să furnizăm clienţilor noştri mai eficient energie verde."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.


Vaccinarea angajaţilor - condiţie pentru reluarea activităţii HoReCa la parametrii optimi2
21 apr. G.M.


GREENPEACE:"Planul de restructurare al CE Oltenia este incompatibil cu reglementările europene"1
21 apr. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.