Grupul GRAMPET a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia prin operatorul Train Hungary - Sucursala Ljublijana

25 feb. 16:20 Comunicate de presă
Grupul GRAMPET a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia prin operatorul Train Hungary - Sucursala Ljublijana

Grupul GRAMPET anunţă lansarea operaţiunilor Train Hungary - Sucursala Ljublijana în Slovenia, extinzându-şi astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece ţări din regiune, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Extinderea pe piaţa de profil din Slovenia se încadrează în strategia de eficientizare şi interconectare a serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri internaţionali. Operatorii noştri sunt prezenţi cu licenţe de transport / certificat de siguranţă pe opt reţele europene şi realizează, astfel, un circuit complet al schimburilor de marfă, rezultând o interoperabilitate regională mai puternică printr-o conectivitatea mai bună", subliniază Gruia Stoica, Preşedintele Grupului GRAMPET - Grup Feroviar Român. "Primele săptămâni de activitate în Slovenia au generat rezultate foarte bune, în linie cu perspectivele întregii activităţi de transport internaţional de marfă din cadrul Grupului GRAMPET".

Divizia, care include operatorii GRUP FEROVIAR ROMÂN, TRAIN HUNGARY Budapesta, TRAIN HUNGARY - Sucursala Zagreb, BULGARIAN RAILWAY COMPANY, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA şi TRAIN HUNGARY - Sucursala Ljublijana, oferă soluţii logistice complexe prin intermediul unei flote de aproximativ 20.000 vagoane şi 400 locomotive.

"Per ansamblu, aceşti operatori generează o parte importantă din cifra noastră anuală de afaceri, cele mai importante rezultate fiind înregistrate în Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, unde creştem susţinut, de la an la an", continuă Gruia Stoica.

"Experienţa şi know-how-ul pe care echipa GRAMPET - Grup Feroviar Român a exportat-o în fiecare dintre aceste ţări s-a dovedit esenţială pentru consolidarea prezenţei noastre pe piaţa europeană de transport feroviar de marfă. În timp, ne-am diversificat prezenţa şi serviciile oferite clienţilor, extinzându-ne activitatea în alte domenii consacrate de brandul GRAMPET şi devenind investitori străini de calibru pentru statele din regiune".

Astfel, în 2013 grupul a preluat uzina de vagoane Debrecen Vagongyar din Ungaria, un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa. Recent, GRAMPET a anunţat achiziţionarea terenului de 28 de hectare pe care se află fabrica, la preţul de 6,5 milioane de euro. Această investiţie face parte din planul ambiţios de 14 milioane de euro pe care Grupul GRAMPET vrea să îi investească în următorii 5 ani pentru dezvoltarea fabricii.

"Toate aceste operaţiuni sunt profitabile şi îşi sporesc contribuţia la rezultatele consolidate de grup în fiecare an. Pentru noi, acest succes este o dovadă clară că antreprenorii români pot concura de la egal la egal pe piaţa internaţională, alături de liderii industriilor de profil. În ceea ce ne priveşte, suntem optimişti că există oportunităţi importante de consolidare şi creştere regională în următorii ani, în contextul marilor proiecte de infrastructură anunţate la nivel european şi al reaşezării lanţurilor globale de distribuţie post-pandemie. Obiectivul financiar este să creştem contribuţia diviziei noastre internaţionale la 30% din cifra de afaceri anuală în următorii cinci ani, atât prin consolidarea activităţilor existente, cât şi prin intrarea pe noi pieţe".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Flanco anunţă începutul unui parteneriat cu Federaţia Română de Scrimă
08 apr. S.B.


BusinessMark organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Supply Chain & Logistics Forum"
06 apr. C.P.


Antrenamentele on-line sau pe zoom, soluţia pentru decizia de închidere a sălilor de fitness
01 apr. C.P.


Seria HUAWEI MatePad se extinde
31 mar.


CÎŢU, ÎN DIALOG CU CONAF:"Am încercat să identificăm soluţii pentru industria textilă"
31 mar. J.P.


ÎN LUNA MASRTIEANPC a aplicat 108 sancţiuni contravenţionale în valoare de 407.000 lei operatorilor de produse alimentare ecologice
31 mar. C.I.


ANALIZĂ BRICO DEPOT: Topul alegerilor românilor în proiectele de (re)amenajare a locuinţei, în perioada pandemiei
31 mar.


Cisco organizează evenimentul global virtual Cisco Live
31 mar.


Dinu Bumbăcea preia conducerea PwC România de la Ionuţ Simion, începând cu 1 iulie 2021
31 mar.


MINISTERUL FINANŢELOR:Românii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie1
31 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.