ÎN PRIMA ZI DE LUCRU A NOULUI CEO,

Peste 100 de activişti Greenpeace au blocat sediul BP din Londra

Peste 100 de membri ai organizaţiei ecologiste Greenpeace au blocat, ieri dimineaţă, sediul BP din Londra cu ajutorul unor panouri solare şi butoaie de ţiţei pentru a marca prima zi de lucru a noului CEO al acestui grup petrolier, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Protestatarii vor să pună presiune pe Bernard Looney, noul director general al BP, pentru ca grupul britanic, care obţine profituri considerabile din energiile bazate pe carburanţi fosili, să depună mai multe eforturi în vederea protejării climei.

Aproximativ 100 de activişti s-au reunit începând cu ora locală 03:00 în cartierul londonez în care se află sediul general al BP, aducând cu ei 500 de panouri solare şi blocând uşile de acces cu ajutorul unor butoaie murdare de petrol.

Un purtător de cuvânt al Greenpeace, contactat de AFP, a declarat că membrii organizaţiei se aflau în continuare la faţa locului la sfârşitul dimineţii şi că poliţia era, de asemenea, prezentă.

Ca măsură de precauţie, grupul BP şi-a închis temporar sediul general.

Potrivit Reuters, nouă persoane au fost arestate în urma protestului organizat de Greenpeace în faţa sediului general al grupului BP.

Bernard Looney se află în prezent în Germania şi, conform reprezentanţilor BP, a declarat că "înţelege frustrarea şi furia manifestanţilor de la Londra".

Acelaşi purtător de cuvânt a mai precizat: "Le împărtăşeşte îngrijorarea legată de modificările climatice şi va prezenta săptămâna viitoare obiectivele grupului în privinţa obţinerii unor emisii de carbon mai mici".

Potrivit Greenpeace, BP a degajat în atmosferă mai multe emisii de carbon în ultimii 50 de ani decât oricare altă companie europeană. Organizaţia ecologistă afirmă că BP cheltuieşte cele mai mari sume pentru a finanţa lobby-ul internaţional împotriva legilor ce vizează limitarea schimbărilor climatice.

Grupul BP este vizat cu regularitate de acţiuni organizate de diverse mişcări ecologiste, care nu ezită să deranjeze adunările generale ale acţionarilor şi să demareze acţiuni în instanţă împotriva proiectelor poluatoare ale grupului britanic.

Greenpeace a anunţat marţi că a decis să conteste la tribunal legalitatea unui permis de foraj acordat de guvernul britanic gigantului petrolier BP în Marea Nordului, în largul coastelor Scoţiei, considerând că publicul larg nu a fost consultat în această privinţă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au închis mixt
29 oct. A.P.


Trump a denunţat atacurile teroriste de la Nisa drept inacceptabile
29 oct. A.P.


Twitter a şters mesajul postat de fostul premier malaysiain Mahathir Mohamad, care nota că "musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi"2
29 oct. A.P.


Wall Street a deschis în creştere
29 oct. A.B.


PAPA FRANCISC, DESPRE ATACUL TERORIST DIN FRANŢA:"Terorismul şi violenţa nu pot fi acceptate niciodată"3
29 oct. A.P.


ÎN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2020Economia americană a înregistrat o creştere record de 33,1%1
29 oct. G.U.


CHINA:Blocaj în trafic după ce un bărbat a început să arunce cu bani de la fereastră1
29 oct. A.P.


Bursele asiatice au închis în depreciere
29 oct. J.P.


Trei persoane au murit în urma celui de-al doilea atac terorist de luna aceasta din Franţa
29 oct. A.P.


Clasamentul internaţional Times Higher Education 2021 nu a listat nicio universitate românească printre cele de elită
29 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.