Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

20 iun. 2018 Companii
Emilia Olescu
Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

Sorin Constantinescu: "Băncile închid conturile operatorilor de jocuri online nejustificat" 

Deşi legislaţia din domeniul gamblingului obligă operatorii de jocuri online să aibă conturile jucătorilor de la noi deschise în România, această reglementare este posibil să nu mai poată fi aplicată, ca urmare a reticenţei băncilor de a colabora cu firmele din sector, este de părere Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor Jocurilor de Noroc la Distanţă. Domnia-sa a menţionat, ieri, în cadrul unei dezbateri pe subiect: "Există obligaţia prin lege ca toţi banii jucătorilor din România să se afle în conturile băncilor din România, dar băncile refuză colaborarea cu operatorii de jocuri de noroc. Niciodată nu au dat motivul pentru acest refuz, doar au avansat o perioadă de două săptămâni în care operatorul respectiv să-şi retragă banii din cont. Trebuie menţionat că domeniul jocurilor online este extrem de reglementat".

Doamna Nestor consideră că este nevoie de un dialog între reprezentanţii din domeniul gamblingului şi cei din bănci, subliniind că operatorii jocurilor de noroc s-au gândit să apeleze în primul rând la băncile româneşti.

Doru Gheorghiu, directorul executiv al Romanian Bookmakers, a subliniat că problema pe care companiile din sector o au cu băncile este "foarte pregnantă": "Interesul nostru este să lucrăm cu instituţiile financiare care au acoperire pe acest domeniu. Ne-ar fi de folos o întâlnire şi un dialog cu reprezentanţii băncilor, pentru că la solicitările noastre nu am primit niciun răspuns".

Băncile închid conturile firmelor de jocuri nejustificat, deşi acestea des­făşoară o activitate legală, ne-a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR). Domnia sa ne-a explicat: "Legea prevede ca toate conturile jucătorilor din România să fie deschise în România, pentru că majoritatea operatorilor de jocuri online nu au sediu în ţara noastră şi dacă unul dintre operatori fuge cu banii, nu mai poţi recupera fondurile jucătorilor, aceştia având posibilitatea să îşi ţină banii în depozite la operator. Acum, de circa un an de zile, diferite bănci notifică firmele de jocuri să-şi închidă conturile".

Singura explicaţie a unora dintre bănci în cadrul notificărilor transmise operatorilor online a fost gradul mare de risc al banilor care provin de la jucători, a completat Cristian Pascu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR).

În replică, Rodica Tuchilă, director executiv în cadrul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a menţionat, ieri, că, deşi a încercat să identifice problemele băncilor legate de acest aspect, nu a obţinut prea multe informaţii. "Nu există reglementări legale care să împiedice aplicarea legii", a spus domnia-sa, precizând că este vorba des­pre strategia şi politica de riscuri a băncilor. Lucrurile trebuie tratate de la caz la caz, de la bancă la companie, potrivit doamnei Tuchilă, care consideră utilă o mai bună comunicare între cele două părţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.