Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

20 iun. 2018 Companii
Emilia Olescu
Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor

Sorin Constantinescu: "Băncile închid conturile operatorilor de jocuri online nejustificat" 

Deşi legislaţia din domeniul gamblingului obligă operatorii de jocuri online să aibă conturile jucătorilor de la noi deschise în România, această reglementare este posibil să nu mai poată fi aplicată, ca urmare a reticenţei băncilor de a colabora cu firmele din sector, este de părere Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor Jocurilor de Noroc la Distanţă. Domnia-sa a menţionat, ieri, în cadrul unei dezbateri pe subiect: "Există obligaţia prin lege ca toţi banii jucătorilor din România să se afle în conturile băncilor din România, dar băncile refuză colaborarea cu operatorii de jocuri de noroc. Niciodată nu au dat motivul pentru acest refuz, doar au avansat o perioadă de două săptămâni în care operatorul respectiv să-şi retragă banii din cont. Trebuie menţionat că domeniul jocurilor online este extrem de reglementat".

Doamna Nestor consideră că este nevoie de un dialog între reprezentanţii din domeniul gamblingului şi cei din bănci, subliniind că operatorii jocurilor de noroc s-au gândit să apeleze în primul rând la băncile româneşti.

Doru Gheorghiu, directorul executiv al Romanian Bookmakers, a subliniat că problema pe care companiile din sector o au cu băncile este "foarte pregnantă": "Interesul nostru este să lucrăm cu instituţiile financiare care au acoperire pe acest domeniu. Ne-ar fi de folos o întâlnire şi un dialog cu reprezentanţii băncilor, pentru că la solicitările noastre nu am primit niciun răspuns".

Băncile închid conturile firmelor de jocuri nejustificat, deşi acestea des­făşoară o activitate legală, ne-a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR). Domnia sa ne-a explicat: "Legea prevede ca toate conturile jucătorilor din România să fie deschise în România, pentru că majoritatea operatorilor de jocuri online nu au sediu în ţara noastră şi dacă unul dintre operatori fuge cu banii, nu mai poţi recupera fondurile jucătorilor, aceştia având posibilitatea să îşi ţină banii în depozite la operator. Acum, de circa un an de zile, diferite bănci notifică firmele de jocuri să-şi închidă conturile".

Singura explicaţie a unora dintre bănci în cadrul notificărilor transmise operatorilor online a fost gradul mare de risc al banilor care provin de la jucători, a completat Cristian Pascu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR).

În replică, Rodica Tuchilă, director executiv în cadrul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a menţionat, ieri, că, deşi a încercat să identifice problemele băncilor legate de acest aspect, nu a obţinut prea multe informaţii. "Nu există reglementări legale care să împiedice aplicarea legii", a spus domnia-sa, precizând că este vorba des­pre strategia şi politica de riscuri a băncilor. Lucrurile trebuie tratate de la caz la caz, de la bancă la companie, potrivit doamnei Tuchilă, care consideră utilă o mai bună comunicare între cele două părţi.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / VALENTINA BAICUIANU, APMGR:"Pandemia a evidenţiat lipsa din piaţă a mii de medicamente generice, cu preţ accesibil"
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /SORIN MINEA, CEO ANGST RO:"Aş dori să se discute despre un program comun industrie alimentară-agricultură"
30 oct. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /SORIN VASILESCU, DIRECTOR ANIF:"Avem nevoie de o strategie ca să finanţăm irigaţiile, desecările şi combaterea eroziunii solului"
30 oct. V.R.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /IONEL ARION, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI NAŢIONALE PRO AGRO:"Ne confruntăm cu o disoluţie a autorităţii statului, dar şi cu o ambiguitate legislativă"
30 oct. A.T.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /ADRIAN PINTEA, DIRECTOR GENERAL APIA:"APIA a virat 994 de milioane de euro, pentru 75% din fermieri"
30 oct. A.T.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / ADELA COJAN, PREŞEDINTE CNAS:"Niciun sistem de sănătate din lume nu beneficiază de fonduri suficiente, însă România are cel mai mic buget din UE"
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /MARIUS GAVREA, ING BANK:"Factorii externi impun şi digitalizarea fermelor"
30 oct. E.O.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /DACIAN BADEA, PREŞEDINTE CA, FERMELE ECOLOGICE SILVANIA: "Accesul la piaţă este foarte dificil pentru business-urile integrate"
30 oct. G.M.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /BOGDAN DUMITRESCU, BJD REINSURANCE CONSULTING:"Asigurările parametrice acoperă riscurile agricole la costuri reduse"
30 oct. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.