Instituţiile europene au ajuns la un acord provizoriu privind forma finală a Legii Climei

21 apr. 10:36 Internaţional
S.B.
Instituţiile europene au ajuns la un acord provizoriu privind forma finală a Legii Climei

Membrii Parlamentului European au ajuns, miercuri dimineaţă, la un acord provizoriu cu statele membre privind forma finală a Legii europene a climei, informează news.ro.

Comisia a salutat acest acord provizoriu dintre co-legislatori asupra Legii Europene a Climei. Ca element cheie al Pactului Verde European, Legea Europeană a Climei consacră angajamentul UE pentru a atinge obiectivul de neutralitate climatică până în 2050 şi obiectivul intermediar de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparat cu nivelurile anului 1990.

Preşedinta Ursula von der Leyen a declarat: "Sunt încântată că am ajuns la un acord pe acest element esenţial din Pactul Verde European. Angajamentul nostru politic de a deveni primul continent neutru climatic până în 2050 este acum şi un angajament legal. Legea Climei pune UE pe o cale verde pentru o generaţie. Este obligaţia noastră faţă de copiii şi nepoţii noştri".

Pe lângă obiectivul de neutralitate climatică până în 2050, acordul de miercuri consolidează cadrul european pentru acţiune climatică prin introducerea mai multor elemente: reducerea emisiilor de carbon, agajamentul pentru emisii negative după 2050, înfiinţarea European Scientific Advisory Board on Climate Change, care va oferi consiliere ştiinţifică independentă, prevederi mai solide privind adaptarea la schimbările climatice, coerenţă a politicilor din UE cu obiectivul neutralităţii climatice, între altele.

Comisia Europeană a depus propunerea pentru European Climate Law pe 4 martie 2020.

Acordul preliminar de miercuri urmează să primească aprobarea oficială a Parlamentului şi Consiliului, apoi Legea Europeană Climei va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii şi va intra în vigoare.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BOOM-UL DE PE PIAŢA PETROLULUI DIN SUA Goldman Sachs: Cererea de ţiţei va atinge nivelurile pre-pandemice până la sfârşitul anului
11 mai. V.R.


CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA:Marea Britanie s-a ales cu o Scoţie instabilă
11 mai. Ian Deacon


BURSELE LUMIIEvoluţii mixte pe pieţele din Europa şi SUA
11 mai. A.V.


Mişcarea Hamas a lansat rachete asupra Israelului
10 mai. G.B


INDIA: Zeci de trupuri neînsufleţite au eşuat pe malurile fluviului Gange4
10 mai. G.B


Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice1
10 mai. J.P.


ISRAEL:Armata suspendă pentru o zi un exerciţiu major pentru a se concentra asupra unei posibile escaladari a violenţei
10 mai. G.B


BioNTech şi-a îmbunătăţit prognozele de vânzări de vaccinuri Covid până la 15 miliarde de dolari
10 mai. J.P.


Comisia Europeană solicită statelor UE să sprijine Italia prin relocarea migranţilor2
10 mai. G.B


INDIA: Mucormicoza face ravagii printre pacienţii COVID-192
10 mai. G.B

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.