IOHANNIS:

"Ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei" 5

29 oct. 20:35 Politică
A.P.
"Ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi,înainte aparticipării la videoconferinţa cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.că ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei şi observăm că se înregistrează recorduri negative la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea ţărilor europene, iar solidaritatea e cheia care ne va ajuta să depăşim această teribilă încercare. Conform preşedintelui, un subiect important al videoconferinţei îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare şi carantină, precum şi de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre. Preşedintele a precizat că va sublinia importanţa asigurării unei bune funcţionări a Pieţei Unice şi a liberei circulaţii în cadrul Uniunii Europene, precum şi necesitatea creşterii finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri, potrivit News.

"Peste doar câteva minute voi participa la reuniunea membrilor Consiliului European, în format de videoconferinţă. Vom avea periodic astfel de reuniuni pentru a analiza răspunsul UE la pandemie. Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic, observăm că se înregistrează recorduri negative în majoritatea ţărilor europene. La nivel european, efortul reducerii curbei infectărilor trebuie să fie unul colectiv. Solidaritatea este cuvântul de ordine şi, cred eu, cheia care ne va permite să depăşim această teribilă încercare.", a afirmat preşedintele.

În opinia sa, schimbul de informaţii şi bune practici între statele membre trebuie accelerat şi este nevoie, în continuare, de o coordonare sporită în multe domenii, precum şi de măsuri urgente pentru a răspunde adecvat la noul val al pandemiei.

"În această seară vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei de COVID-19, cu accent pe stadiul achiziţionării de medicamente necesare tratamentului, procesul de achiziţie de vaccinuri, strategiile de testare, recunoaşterea reciprocă a testelor, abordarea privind carantina şi urmărirea contactelor transfrontaliere. Eu mi-am propus să subliniez, în faţa partenerilor europeni, importanţa asigurării unei bune funcţionări a Pieţei Unice şi a liberei circulaţii în cadrul Uniunii Europene", a explicat Iohannis,

El a mai precizat că se va discuta despre necesitatea asigurării de rezerve adecvate şi suficiente de medicamente şi echipamente medicale în toate statele membre.

"Avem experienţa primului val, când achiziţionarea acestora a fost extrem de dificilă şi, până la urmă, foarte costisitoare, şi acum trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a evita o situaţie similară. Soluţii sunt, şi le voi reaminti şi în cadrul reuniunii, mă refer la rezervele de stocare RescEU, cum se numesc, şi achiziţiile comune, care s-au dovedit deosebit de utile. Un alt subiect important al videoconferinţei din această seară îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare şi carantină, precum şi de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre", a precizat Iohannis.

Preşedintele consideră că este absolut necesară o abordare unitară la nivelul tuturor ţărilor din Uniunea Europeană, prin convenirea unor criterii şi instrumente comune în ceea ce priveşte recunoaşterea reciprocă a rezultatelor testelor.

"Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie - şi voi sublinia acest lucru - de creşterea finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri", a subliniat Klaus Iohannis.


Opinia cititorului: 5
1.   SALVAMARI ???
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 20:56

Ce e VAL ca valul treceeee. ...bingooo !!!!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 22:09

De acest val se vorbeste din luna martie. Nu e nimic nou. Daca stand acasa nu am reusit sa stopam infectarile acum este oare posibil?. Atunci se lauda Dl.Iohanis ca Guvernul Orban a oprit raspandire virusului. Acum ore de ce nu este in stare de asa ceva? Poate a obosit.

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 30.10.2020, 01:30

Plăvanul a obosit sau a făcut indigestie de la cât rahat mănâncă (citeşte) în fiecare seară de pe promter la tv.

3.   Plavanul si PNLeprele sale!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 30.10.2020, 10:05

Jawohl, Plavane! "Ne aflăm într-un veritabil val 2 al Pande-escrocheriei si Pande-hotiei voastre"! Stim, stim: masca, distanta, spalatul pe maini pt noi, pulimea, in timp ce voi, PNLeprele, cu mega-spagile si mega-comisioanele din banul public!

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2020, 07:55

corect

sa le stea in gat toate spagile si comisioanele "facute" cu ocazia pandemiei! 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CIOLACU:"Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet"
01 dec. J.P.


ZUCKERMAN: "Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european"1
01 dec. J.P.


AURESCU:"Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă"
01 dec. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Astăzi este un bun prilej să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră"
01 dec. S.B.


USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.