IVECO investeşte în combaterea poluării din Europa

03 mar. 17:11 Comunicate de presă
IVECO investeşte în combaterea poluării din Europa

În contextul obiectivelor Uniunii Europene de a reduce cu până la 54 miliarde de tone emisiile CO₂ până în 2030, poluare dată de transporturile cu vehicule uşoare şi grele, IVECO a semnat un acord pentru furnizarea a 100 de camioane IVECO S-Way LNG companiei italiene Gruber Logistics care operează şi în judeţul Bihor, România. Furnizarea acestor vehicule alimentate cu gaz natural lichefiat (LNG) oferă o combinaţie câştigătoare de performanţă şi durabilitate, iar termenul de livrare este la finalul acestui an, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Obiectivul nostru este să avem cea mai importantă flotă din Europa, care să faciliteze un transport durabil prin exploatarea tehnologiilor existente şi sprijinirea inovaţiei, astfel încât noile tehnologii cu impact zero să poată ajunge rapid pe piaţă. Digitalizarea şi sustenabilitatea - atât socială, cât şi de mediu - sunt elemente fundamentale ale planului de dezvoltare a companiei noastre," a declarat Martin Gruber, CEO Gruber Logistics, o companie de logistică de succes, din Europa.

De asemenea, decizia companiei a fost influenţată de faptul că zona unde se află sediul Gruber Logistics este subiectul unei dezbateri intense asupra problemelor de mediu. Autorităţile din Regiunea Tirolului au adoptat măsuri semnificative pentru a limita impactul poluării generate de vehiculele grele care traversează Pasul Brenner. Tehnologia din spatele camioanelor IVECO S-Way LNG este concepută în mod expres pentru a reduce semnificativ consumul de combustibil şi poluarea - reducând NO₂ cu 90% şi PM cu 95%, precum şi emisiile de CO₂ cu 95% comparativ cu echivalentele lor diesel atunci când este folosit biometanul.

"Încrederea pe care Gruber Logistics Group ne-a acordat-o prin semnarea acestui contract important este o dovadă clară a viziunii noastre comune pentru viitorul lumii transporturilor. Încă o dată, admirăm şi apreciem previziunea lor, o calitate care a servit drept ghid constant pentru investiţiile companiei de-a lungul anilor, permiţându-i să devină organizaţia inovatoare care este astăzi. Noi, cei de la IVECO, suntem onoraţi să putem contribui la obiectivele ambiţioase ale Grupului, în scopul creşterii durabile, cu ajutorul unui produs care combină tehnologie de vârf, performanţă şi grijă pentru mediu," a adăugat Carmelo Impelluso, IVECO Brand Europe Director.

"Acordul cu Gruber Logistics plasează încă o dată brandul nostru în prima linie a mobilităţii sustenabile. Suntem mândri de acest acord, de relaţia puternică ce ne leagă de un grup internaţional atât de mare şi de preocuparea pe care Gruber a demonstrat-o pentru problemele ecologice, în deplin acord cu obiectivele IVECO," a concluzionat Mihai Daderlat, Business Director IVECO Italy Market.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Cora derulează programul Rabla pentru electrocasnice până la finalul anului 20212
21 apr.


ANTREPRENORII ROMÂNI, RETICENŢI LA ARHIVAREA DIGITALĂLegislaţia referitoare la documentele contabile şi temerea faţă de atacurile cibernetice principalii factori invocaţi
21 apr.


Prestigio Click&Touch 2, tastatura inteligentă premiată cu Red Dot Award Product Design 2021
21 apr.


GALA ANIS 2021: Câştigătorii premiilor industriei IT sunt: FintechOS, Medicai, Bittnet Systems, Pentest-Tools.com, Softech, Qubiz, DB Global Technology şi Endava
21 apr.


Minspace lansează Hybrid, noua gamă de soluţii flexibile
21 apr.


MerchantPro a investit peste 100.000 de euro în aplicaţii ce ajută comercianţii din platformă să-şi scaleze businessul
21 apr.


Tech Mahindra îşi extinde biroul din Vox Technology Park cu 1.500 de metri pătraţi
21 apr.


Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP investeşte 29 de milioane de euro în regiunile Bucureşti şi Transilvania pentru proiecte noi
21 apr.


Rompetrol extinde contractul de închiriere pentru birourile din City Gate
21 apr.


CRH Ciment România devine ROMCIM
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.