KELEMEN HUNOR:

''Când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculscu va avea solidaritatea coaliţiei'' 4

13 apr. 21:30 Politică
G.U.
''Când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculscu va avea solidaritatea coaliţiei''

Vicepremierul Kelemen Hunor şi-a exprimat astăzi convingerea că, la votarea moţiunii simple a PSD în Parlament, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va avea parte de solidaritatea coaliţiei de guvernare, informează Agerpres.

"Moţiunea e un lucru - e vorba de o chestiune politică, acţiunile guvernamentale sunt acţiuni guvernamentale, deci nu trebuie să le amestecăm. Săptămâna viitoare, când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculescu va avea solidaritatea coaliţiei din Parlament. Nu am nicio îndoială. (...) Liderii coaliţiei sunt fermi hotărâţi să ducă mandatul până la bun sfârşit. În orice coaliţie există discuţii, există conflicte, nu suntem la fel - de fapt, suntem cinci în coaliţie, nu suntem trei - fiindcă USR PLUS înseamnă două partide, în PNL mai există nucleul PDL-ului, şi acest lucru se simte, dar din acest punct de vedere este absolut normal să fie discuţii. Dar dezideratele noastre sunt comune", a declarat Kelemen Hunor la postul B1 TV.

El a subliniat că pandemia de Covid-19 reprezintă un test pentru coaliţia de guvernare, pentru Guvern şi pentru întreaga societate românească, notează sursa citată.

"Pandemia este un test pentru coaliţie, pentru Guvern şi până la urmă pentru toată societatea românească. În această perioadă tensiunea este uriaşă, valul trei a venit peste noi şi, sigur, ministrul Sănătăţii este în prima linie, pentru că el este responsabil pentru tot sistemul sanitar şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere moral, cu toate că anumite chestiuni nu depind de ministrul Sănătăţii. Şi cum gestionezi o criză arată dacă eşti în stare să conduci o instituţie, o ţară până la urmă. Eu cred că acest Guvern, cu toate neajunsurile şi cu toate disputele interne, în această perioadă de trei luni şi jumătate, a reuşit să gestioneze ţara şi sistemul sanitar bine. Nu spun că foarte bine, dar bine. Să ne uităm la tot ce se întâmplă în jurul nostru, România nu este un caz singular", a explicat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, coaliţia este solidară şi, în ceea ce priveşte acţiunile Guvernului şi ale ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, există o problemă de percepţie.

"Testul nostru comun este cum gestionăm criza prin care trecem cu toţii. Sigur, responsabilitatea este a USR-ului în ceea ce priveşte persoana ministrului, nu trebuie să ocolim acest lucru şi, aşa cum am discutat şi în coaliţie, o analiză serioasă din partea premierului se va face după prima jumătate a anului. Sigur, dacă se întâmplă ceva neaşteptat, are toată posiblitatea legală, constituţională să decidă. Dar eu am încredere, văd cum acţionează Vlad Voiculescu în Guvern, cu ce proiecte vine. (...) Coaliţia este solidară, vor fi critici, au fost critici şi dincolo de acţiune, comunicarea, percepţia este importantă. Şi aici eu văd că avem o problemă de percepţie. Sunt convins că acţiunile Guvernului, acţiunile inclusiv ale lui Voiculescu sunt mult mai coerente şi mult mai corecte decât percepţia. Trebuie să schimbăm un pic percepţia", a menţionat vicepremierul.

În opinia sa, premierul Florin Cîţu gestionează foarte bine cabinetul pe care îl conduce, transmite Agerpres.

"Chiar are o toleranţă de foarte multe ori mai mare decât aş accepta eu, dacă aş fi premier, dar asta este o altă discuţie. Dar eu îl respect pe Florin Cîţu pentru această deschidere şi pentru această răbdare. Trebuie să articulezi în acţiunea guvernamentală trei partide, care de fapt sunt cinci", a adăugat liderul UDMR.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat luni depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, solicitând să fie dezbătută în această săptămână.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi ca moţiunea să fie dezbătută în plen lunea viitoare, urmând să fie votată miercuri.


Opinia cititorului: 4
1.   Are dreptate Kelemen!
mesaj trimis de Mihai în data de 14.04.2021, 03:45

Ce-i mai trebuie Romaniei in pandemie? Instabilitate politica? PSD ar trebui scos in afara legii, un grup infractional organizat pentru jaful banului public! Iar acum incearca sa destabilizeze guvernul prin tot felul de motiuni care nu vor trece! Este a 4-a! Scopul lor este sa ii oboseasca pe ministrii coalitiei PNL-USR-UdMR ca sa nu isi faca treaba! Asteptam de la Vlad Voiculescu sa ii faca muci, asa cum i-a facut ministrul economiei Claudiu Nasui!

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2021, 05:27

Tresba mare poate,ca in rest....

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2021, 07:39

Nu mai bine desfiintam noi toate partidele si lasam doar partidul nazist usr

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2021, 09:47

Mihai.Cred ca bunicul tau,a fost paznic in lagarul NAZIST de la BIRKENAU,dupa care a fpst avansat la CREMATORIUL unde au fost arsi de vii,milioane de oameni. Taicatu,a trecut si el la NAZISM,odata cu aparitia acestuia pentru catva timp dupa ce acesta s-a instaurat pentru putin timp si in Romania. Tu,ca orice urmas a unor astfel de UCIGASI,ai trecut si tu ,dar la o forma mai usoara adica fascism, care azi este reprezentat in romania,de catre USR-PLUS. Asa ca ar trebui sa fii arestat pentru ideile tale si propaganda FASCISTA.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

BARNA:"Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom reveni mai repede la normalitate"5
14 mai. J.P.


ORBAN:"Există un interes mare al investitorilor pentru România"4
14 mai. J.P.


LUDOVIC ORBAN:"Avem datoria şi responsabilitatea să nu uităm femeile şi bărbaţii arestaţi, torturaţi şi morţi în închisorile comuniste"3
14 mai. S.B.


FLORIN CÎŢU:"Sunt toate condiţiile pentru a avea în următorii patru ani o explozie a creşterii economice"7
14 mai. S.B.


FLORIN CÎŢU:"Salariul mediu nominal creşte semnificativ"3
14 mai. S.B.


NELU TĂTARU, DESPRE RAPORTAREA DECESELOR DE CORONAVIRUS:"Nu poate fi vorba de morţi ascunşi de Guvern"4
14 mai. S.B.


ALEXANDRU RAFILA, DESPRE RAPORTAREA DECESELOR DE COVID"Inadvertenţele se puteau observa în fiecare zi"
14 mai. S.B.


Din weekend, pică masca!10
14 mai. I.Ghe.


Elevii se consideră batjocoriţi de Guvern4
14 mai. O.D.


NOU MOTIV DE DISPUTĂ ÎN PNRRAntreprenorii doresc ca FNGCIMM să gestioneze instrumentele financiare8
14 mai. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.