LA NIVELUL REGIUNII ECE,

Globalworth a inaugurat cel mai inteligent lobby al unei clădiri de birouri

28 nov. 2019 Companii
RAMONA RADU
Globalworth a inaugurat cel mai inteligent lobby al unei clădiri de birouri

Globalworth a inaugurat, ieri, cel mai inteligent lobby dintr-o clădire de birouri, din regiune, care include o serie de inovaţii şi premiere tehnologice, precum: cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri, cel mai lung perete de ecrane din CEE, cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din sudul şi estul Europei, un spaţiu de relaxare cu gradene încălzite din marmură, proiectoare Schindler - un proiect pilot în CEE -, precum şi Pepper, primul angajat robot al companiei.

Clădirea Globalworth Tower, cu un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane, devine astfel un etalon al inovaţiei şi sustenabilităţii în spaţiile de birouri.

Dimitris Raptis, Deputy CEO şi CIO la Globalworth, a declarat: "Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar astăzi, datorită ei, aducem birourile viitorului în prezent. Un loc de muncă în care putem genera energie prin mişcare, în care vizitatorii se pot relaxa şi lucra într-un lobby confortabil, înconjuraţi de elemente din natură şi asistaţi de roboţi, toate aces-tea sunt realitatea din cea mai mare comunitate de business".

Potrivit domnului Valentin Neagu, Chief Asset Management Officer Globalworth, recepţia clădirii, este un mic ecosistem circular, podeaua cinetică, fiind o premieră mondială pentru o clădire de birouri.

Aceasta transformă greutatea paşilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby, iar cele două suprafeţe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi (cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume), fiecare pas făcut pe suprafaţa acestei podele generând aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a trei becuri LED timp de o secundă sau cu şase secunde de conversaţie pe un telefon inteligent.

Clădirea are şi cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, care beneficiază de un proces de întreţinere conectat cu senzori şi complet automatizat.

Conform reprezentanţilor Globalworth, peretele cu senzori, măsoară 158 metri pătraţi şi utilizează apă recirculată îmbunătăţită nutriţional, care este tratată cu ajutorul osmozei, iar fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale.

Recepţia Globalworth Tower este decorată cu nori LED suspendaţi, care pot fi programaţi să genereze efecte vizuale personalizate, iar în lobby este instalat şi cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi şi o lungime de 50 de metri, dar şi un spaţiu de relaxare pe patru niveluri sub formă de gradene, care beneficiază de încălzire reglabilă, unic în ţară, construit din marmură şi dotat cu încărcătoare pentru laptopuri şi pentru telefoanele compatibile cu tehnologia de încărcare prin wireless.

Vizitatorii clădirii sunt întâmpinaţi de Pepper, noul angajat Globalworth, un robot umanoid care le va oferi informaţii utile, iar printr-un proiect pilot unic în Europa Centrală şi de Est, patru dintre lifturile din Globalworth Tower sunt dotate cu proiectoare care rulează materiale video pe uşile exterioare.

Globalworth este liderul pieţei de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Încadrată în Clasa A, cu 26 de etaje, o înălţime de 120 m şi o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp, cu multipli chiriaşi şi accesibilitate excelentă, Globalworth Tower este prima clădire din Sud-Estul Europei care a primit recunoaşterea LEED Platinum, cea mai ridicată certificare verde. Clădirea beneficiază de spaţii de birouri complet reconfigurabile, lumină naturală şi iluminare artificială cu reglare automată, sistem de recuperare a apei de ploaie şi diverse funcţii eco.

Compania Globalworth este listată la Bursa de Valori de la Londra şi citată în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri.

Compania dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară. Gestionat de aproape 200 de profesionişti în Româ-nia şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019, peste 95% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naţionale şi multinaţionale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.