Legea privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunismului, promulgată 4

29 oct. 17:32 Politică
A.P.
Legea privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunismului, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Propunerea legislativă aparţine lui Silviu Vexler, deputat al minorităţilor, scrie News.

"Evaluarea imobilului ce face obiectul deciziei se face prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu modificările şi completările ulterioare, în considerarea caracteristicilor tehnice ale imobilului şi a categoriei de folosinţă la data preluării acestuia. Prin excepţie, în dosarele în care se acordă măsuri compensatorii titularului dreptului de proprietate, fost proprietar sau moştenitorilor legali ori testamentari ai acestuia, iar dreptul de proprietate nu a fost tranzac ţional după preluarea abuzivă de stat a imobilului, evaluarea imobilului ce face obiectul deciziei se face prin utilizarea grilei notariale valabile pentru anul precedent emiterii deciziei de către Comisia Naţională. Evaluarea se exprimă în puncte. Un punct are valoarea de un leu", potrivit legii promulgate de şeful statului.

Prin excepţie de la prevederile legii, în situaţia în care deţinătorul de puncte este persoană certificată de entită ţi desemnate de statul român sau de alte state membre ale Uniunii Europene sau de statul de re şedinţă, ca supravieţuitor al Holocaustului, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor emite un singur titlu de plată, mai indică sursa citată.

Cererile sunt analizate în ordinea înregistrării lor. Prin excepţie, sunt analizate "cu prioritate cererile formulate de persoana certificată de entităţi desemnate de statul român sau de alte state membre ale Uniunii Europene sau de statul de reşedinţă, ca supravieţuitoare ale Holocaustului, aflate în viaţă la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei legi", mai prevede proiectul de lege.

De asemenea, la data intrării în vigoare a prezentei legi sunt abrogate "articolul 1 şi 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 72/2020 pentru suspendarea aplicării prevederilor art. 21 alin. (6) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România şi instituirea unor măsuri tranzitorii".


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:04

Despre dobânzile de intarziere a plății despăgubirilor ( calculate de la data înregistrării cererii de despăgubire sau de la data când comisia centrală era obligată să analizeze cererea de restituire/despăgubire), nimic, nimic, mâlc ??

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:06

Despre dobânzile de intarziere a plății despăgubirilor ( calculate de la data înregistrării cererii de despăgubire sau de la data când comisia centrală era obligată să analizeze cererea de restituire/despăgubire), nimic, nimic, mâlc ??

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:10

Deportatii regimului comunist au murit sperând că se vor întoarce acasă iar solicitantii despăgubirilor au murit/ mor fără a se mai putea bucura de "restitutio in integrum" sau prin echivalent.

Nu-i așa, măi dragă? 

4.   COMUNIȘTII ???
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 23:07

ROMÂNII AU FOST MEGA HARNICI LA IMPLEMENTAREA COMUNISMULUI LA DEZIMPLEMENTARE VICEVERSA ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

USR PLUS acuză guvernul PNL că îşi bate joc de români
01 dec. S.B.


IOHANNIS:"Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical şi cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului "
01 dec. A.P.


ORBAN, DE ZIUA NAŢIONALĂ:"Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul"1
01 dec. A.P.


MARCEL CIOLACU: "De Ziua Naţională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc"1
01 dec. S.B.


MAIA SANDU:"Domnul Băsescu ar trebui să reia procedura şi să depună actele de la început pentru a-i putea fi redată cetăţenia"
01 dec. A.P.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB:"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"
01 dec. A consemnat George Marinescu.


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIECe ne spun 1 Decembrie 1918 şi Trianonul
01 dec. Ilie Bădescu


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIEVreau să sărbătorim Ziua Naţională cu optimismul că vom trăi într-o Românie şi mai puternică în Europa3
01 dec. SIEGFRIED MUREŞAN


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ RENATE WEBER, AVOCATUL POPORULUI:"Copiii au fost abandonaţi de un sistem de educaţie care nu a fost gândit bine pentru pandemie"9
01 dec. George Marinescu


ORBAN:"Când va fi finalizată evaluarea secţiilor ATI, Ministerul Sănătăţii împreună cu DSU va prezenta un raport"1
30 nov. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.