LIFE STYLE

Târgul "Moşii de Arhangheli" - la Muzeul Naţional al Ţăranului

06 nov. 2020 Lifestyle
O.D.

Muzeul Naţional al Ţăranului oferă o nouă ocazie de "ieşit din casă". În actualul context, orice acţiune de acest fel reprezintă un eveniment, mai ales că tot mai multe evenimente socio-culturale sunt anulate. Târgul cu meşteri şi anticari, Moşii de Arhangheli, va avea loc de azi până duminică în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. În fiecare dintre cele trei zile, de la ora 10.00 la 18.00, cincizeci de meşteri, anticari şi artişti vor prezenta obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe şi obiecte din lemn. Vor fi disponibile de asemenea produse gastronomice. Organizatorii au şi o prezentare a evenimentului: "De-ale gurii puteţi găsi: miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume. Vă invităm să redescoperiţi frumuseţea gesturilor ce stau mărturie în lucrurile meşteşugite deopotrivă de ţărani, artizani şi artişti." Regretatul etnolog Irina Nicolau a oferit o descriere plastică a zilei de "Hranghel": "Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moşi. De Hranghel, fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi lumina de veci în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la naşi. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areţilor (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine. Se serbează cu desăvârşit nelucru." Preţul biletului de acces la târg: adulţi - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi şi studenţi în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 2 lei. În perioada Stării de Alertă, Muzeul Naţional al Ţăranului Român îşi continuă desfăşurarea activităţilor şi evenimentelor cu public, ţinând cont de respectarea tuturor măsurilor ce se impun pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

ANALYST ESTIMATESEight years until the leu gets replaced with the Euro
26 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


"Banks - much better prepared for the crisis than 13 years ago"
24 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


Chloe Zhao şi Emerald Fennell, nominalizate la principala categorie a premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani
10 mar. G.U.


CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN:"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"13
05 feb. A.V.


ADVERTORIALDe ce să angajezi o agenţie pentru SEO?
30 ian.


Bidding for life - the inequality of access to the Covid vaccine
20 ian. ADELINA TOADER (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


''Colectiv'', cel mai bun film străin la premiile NSFC
10 ian. G.U.


Snoop Dogg s-a filmat în timp ce asculta manele româneşti 2
08 ian. J.P.


Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Cum se va numi celebrul cântăreţ7
07 ian. J.P.


ADVERTORIALAdevărul despre sucurile naturale: Ce beneficii au?
03 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.