MADR continuă monitorizarea comerţului de fructe şi legume

30 iul. 2019 Miscellanea
I.M.
MADR continuă monitorizarea comerţului de fructe şi legume

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale continuă verificările în toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară, în pieţele şi depozitele en-gros, precum şi în hipermarket-uri, punând accent pe indicarea corectă a localităţii de producţie, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a ţării de origine şi a categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerţ intracomunitar.

Până la această dată, în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară acţiunile de verificare sau, după caz, de reverificare a pieţelor agroalimentare, a hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe, s-au soldat cu amenzi în valoare de 103.000 lei şi cu un număr de 334 avertismente, se arată într-un comunicat al MADR, remis redacţiei noastre.

La finalul lunii iulie, producătorii autohtoni asigură consumatorii din pieţele agroalimentare, pieţe volante, târguri ocazionale, suficiente cantităţi şi o gamă diversificată de legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Astfel în pieţele agroalimentare, în pieţele en-gros sau în spaţiile special amenajate din jurul pieţelor se găsesc, proaspete şi la preţuri accesibile, legume şi fructe, precum: pepeni verzi, pepeni galbeni, piersici, mure de cultură, nectarine, tomate, ardei gras şi kapia, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdeţuri, ş.a.

În cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, conform prevederilor Regulamentului 396/2005 privind conţinuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional un număr de 1831 probe, din care au fost analizate un număr de 1718 probe.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Investiţie de 100.000 de euro într-un nou concept de beauty
21 apr. A.T.


TEXTUL DE LEGE URMEAZĂ SĂ FIE DISCUTAT ÎN PARLAMENTSpecialiştii: Dezbaterea în procedură de urgenţă a Legii 5G este riscantă
21 apr.


Instagram va permite blocarea cuvintelor injurioase din mesajele private
21 apr. A.P.


Atria Urban Resort a vândut jumătate din cele aproape 400 de apartamente din Faza a 2-a a proiectului rezidenţial din nord-vestul Capitalei
21 apr. A.P.


SONDAJ GENESIS PROPERTY:"După pandemie, 45% dintre angajaţi se aşteaptă să revină complet la viaţa de birou"2
21 apr. A.P.


Incendiu la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina
21 apr. S.B.


Multe maşini de spălat Miele obţin ratingul "A" pentru eficienţa energetică
21 apr. A.P.


Platforma naţională de bune practici pentru romi a fost lansată
21 apr. A.P.


AMOFM BUCUREŞTIRata şomajului a scăzut la 1,21% în Bucureşti, în martie
21 apr. S.B.


MINISTRUL MEDIULUI:"Am cerut ieri un raport de la conducerea Romsilva pentru a vedea care au fost posturile eliberate anul trecut şi cine sunt persoanele care au fost angajate"
21 apr. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.