MARIUS BUDĂI:

"Este un atac la economia naţională" 12

18 ian. Companii
"Este un atac la economia naţională"

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că, înainte a lua orice măsură, actualul guvern ar trebui să se uite la ce au făcut alte state puternice din Europa în această perioadă de criză economică generată de pandemia Covid-19.

"Ţări ca Italia, Germania şi Polonia îşi protejează activele pe timp de criză, pentru că preţul acestora a scăzut considerabil. De aceea, noi am iniţiat şi adoptat anul trecut, în Parlament, o lege privind interdicţia pe timp de doi ani - nu permanent - a listării companiilor de stat la bursă şi a vânzării unor active din patrimoniul acestora, deoarece considerăm că ele ar fi înstrăinate la un preţ foarte mic.

Nu înţeleg ce este cu această grabă, să vinzi în perioada pandemiei companii precum Aeroporturi Bucureşti, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica sau CEC Bank. Consider că un astfel de act normativ poate fi catalogat ca un atac la economia naţională", ne-a declarat Marius Budăi.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că, la finalul anului 2019, primele cinci companii strategice ale statului aveau un profit consistent de 3,75 miliarde lei (circa 770 de milioane de euro) şi asigurau locuri de muncă pentru 17.500 de salariaţi. Astfel, conform datelor oferite de Marius Budăi, Hidroelectrica a înregistrat un profit de 1,4 miliarde lei, Romgaz a avut un plus de 1,1 miliarde lei, Transgaz - un profit de 350 milioane lei, Nuclearelectrica - 540 milioane lei, iar Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut un profit de 360 milioane lei.

"Dacă se adaugă şi CEC-ul, totalul profiturilor se ridică la 4,15 miliarde de lei, în 2019", ne-a spus Marius Budăi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 12
1.   Niciodata nu e momentul potrivit
mesaj trimis de Vlad Barbaneagra în data de 18.01.2021, 04:59

Singurele momente potrivite pentru a vinde "bijuteriile Romaniei" au fost doar cand PSD a dat BCR-ul, Petrom-ul, etc, etc. Cine a castigat? Domnii premieri Adrian Nastase si Tariceanu.Cum? Aruncand cu banii in ajutoare sociale in loc sa-i foloseasca in investitii.

Pot intelege durerea ex-comunistilor de a nu vinde nimic strainilor, de a nu LISTA companii de stat dosr prin prisma pierderii de beneficii materiale pentru partid si clientela.

Nu pot intelege prin prisma unei economii moderne, transparente. 

2.   SeceraSiCIolanul
mesaj trimis de StatulParalel în data de 18.01.2021, 08:24

Astia sunt paraleli si cand argumenteaza ceva...BVB merge din maxim in maxim si astia zic ca actiunile au scazut...da, au scazut in martie, dar intre timp au recuperat cu brio scaderea si tot cresc...

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Om în data de 18.01.2021, 09:23

Pai ei sunt tot in martie. Martie 1960.

2.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 16:51

Normal.

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 12:35

psd -pnl -usr aceiasi mizerie ! ai inteles milogule !

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de STATY în data de 18.01.2021, 13:46

MAI TINETI MINTE , CUM ERA MELODIA AIA , COMPUSA PE TIMPUL LUI ILIESCU , SI CARE INCHEIA CU : MAI BINE , MORT , DECAT COMUNIST !!! CE CUVINTE FRUMOASE , SI DE AUR !!! DA , OAMENII LOR , SANT PLANTATI PESTE TOT , CU ZECILE DE MII , POATE SUTE , IN TOATE COMPANIILE DE STAT , CA NISTE PLOSNITE !!! LE E TEAMA , DE O PRIVATIZARE EFECTIVA !!! AR INSEMNA , CA TREBUIE SA PLECE !!!

4.   Mai Budai!
mesaj trimis de Ariciu în data de 18.01.2021, 14:16

Mai Budai! Și de unde găsești bani pentru alocații, pensii sau pentru mărirea salariilor?

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 18:15

Cre'ca puteai sa-l intrebi mai pe limba lui: Du-ti uai da di uni stii matali si-i aia iconomii nationali?

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 15:51

prefer sa fiu proprietarul unei case decrepite pe care sa o reabilitez cum pot si cand vreau, decat sa platesc chirie in casa altuia. Asta e situatia si cu "bijuteriile" astea

5.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de chioru catzu în data de 19.01.2021, 14:24

DIN cele 50 de miliarde de euro luate de basescu in 2009 cate au fost investite in economie ?A da ..!au fost investite in salariul lui mugur izarescu ,in primele de milioane de euroi luate de acesta si de salariatii sai de la BNR atunci Din banii luati de Catzu a fost dat vre un banut in sisteme de irigatii ,in constructii de scoli si spitale ,autostrazi ?Dar nici in ajutorarea copiilor si a pensionarilor ,ca asta ar insemna pomana ,populism Au fost date la Corporatii ,banci ,apoi la clica care i au ajutat sa ajunga la slanina Asta nu e populism este spirit de ajutorare a haitei

5.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
mesaj trimis de l k în data de 19.01.2021, 15:06

Este ,,haitism''antonim la populism Haitismul dragii mei este acea actiune in care haita ,clica ajunsa la ciolan cu ajutorul haitei are grija ca aceasta haita sa primeasca si ea ciolane mai mici din marele ciolanoi in detrimentul tarii ,in detrimentul bunastarii generale Haitismul se opune investitiilor in spitale ,scoli ,gradinite, autostrazi,etc pentru ca in conceptia lor asta ar insemna populism si nu e bunPensii ,salarii ,ajutoare pentru copii institutionalizati ,pentru handicapati acestea sunt urate in ochii haiteiBanii trebue dati la haita De asta se numeste ,,HAITISM''

5.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
mesaj trimis de tutu în data de 19.01.2021, 18:41

Mai bine mort decat sorosist

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.