Masca ministrului şi greşelile beţivului 2

01 apr. Omul sf(M)inteste locul
Dan Nicolaie
Dan Nicolaie

Politicienii sunt oameni şi greşesc. Cuvintele precedente sună uşor fals, dar un lucru este adevărat: politicienii greşesc. Ori de câte ori o fac şi sunt prinşi, susţin că acceptă pedeapsa, cu precădere atunci când prin pedeapsă se înţelege o amendă sau o mustrare părintească de la şeful ierarhic. Este foarte uşor să vorbeşti despre o pedeapsă atunci când ea nu te afectează în niciun fel sau ai impresia că nu se va aplica niciodată.

În satul din care am plecat exista un beţiv profesionist. El greşea mai des decât bea şi nu bea doar când dormea. Greşea faţă de soţie, proprii copii şi vecini în cele mai diverse moduri. Soţia şi copiii nu aveau ce să-i facă, pentru că se temeau de el, aşa că ei nu îi ziceau nimic şi el considera că nu au ce să-i reproşeze. Vecinii se săturaseră de prostiile lui, pe care nici nu le mai considerau atât de mari, şi îl ignorau cu tot cu greşeli, dar chiar şi aşa tot se mai găsea câte unul care să-i atragă atenţia. "Dacă am greşit, plătesc", susţinea senin omul, referindu-se strict la chestiunea bănească a unei plăţi. Nu avea niciodată bani şi niciun bun care ar fi putut fi transformat în aceştia. Cu timpul, alocaţiile copiilor au crescut şi i-a încolţit în cap ideea că lumea îl bănuieşte că ar avea oarece bani, aşa că dacă se mai găsea cineva să-l tragă la răspundere schimbase replica: "Dacă am greşit, să mă pedepsească Dumnezeu". Nu cred că e cazul să vă spun că era complet ateu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ne-a informat, ieri, că toată lumea este egală în faţa legii. Recunosc, simţeam nevoia să mai aud acest lucru.

De ce a făcut-o? Se referea la faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost văzuţi fără mască de protecţie în spaţii publice, şi pe acest fond de greşeală omenească a mai adăugat că, potrivit legii, amenda poate fi dată în termen de şase luni de la săvârşirea contravenţiei.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise". Există bănuiala că fostul premier încă nu şi-a revenit emoţional/finaciar după această amendă. În urma acestor informări/explicaţii nu mai poţi simţi nevoia de a intra în măruntaiele ideii de greşeală şi de a extrage de acolo chestiuni precum "puterea exemplului" sau "moralitatea sfătuitorului", pe care să le fluturi în faţa membrilor guvernului care nu poartă mască în timp ce propovăduiesc utilitatea purtării măştii. Este evident că ori nu înţeleg, ori nu îi interesează şi, la o adică, orice om greşeşte şi, dacă e prins, plăteşte. Evident că plătesc în felul lor, potrivit propriilor legi şi propriilor credinţe.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 06:46

Niste fețe triste in fruntea țării.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.04.2021, 13:09

”El greşea mai des decât bea şi nu bea doar când dormea.”

La fel si cu minciuna la politicieni, nu se manifesta doar cand dorm. 

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Dan NicolaieOMUL SMINTEŞTE LOCULCum ar fi...?3
11 mai. Dan Nicolaie


Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULM-am înţepat, din nou21
02 apr. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULProstie în formă continuată30
29 mar. Cristian Dogaru


Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?3
12 mar. Emilia Olescu


Dan NicolaieAlo, domnu" "robot", mă doare sufletul7
11 mar. Dan Nicolaie


Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULI-a rămas lumea mică12
08 ian. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULMânaţi, măi!11
29 dec. 2020 Dan Nicolaie


Frigul19
15 dec. 2020 Dan Nicolaie


Rasismul explicat de un bunic nepotului său61
11 dec. 2020 Dan Nicolaie


Dan NicolaiePe Victor cine îl apără?13
27 nov. 2020 Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.