MEDIU

Recorduri de temperaturi negative în plină încălzire globală 1

08 ian. 11:00 Internaţional
O.D.
Recorduri de temperaturi negative în plină încălzire globală

Iarna aceasta, în ciuda aspectului primăvaratec din multe zone, se înregistrează mai multe recorduri în ceea ce priveşte temeraturile negative. Astfel, oraşul Beijing a înregistrat, ieri, cea mai rece dimineaţă a sa din ultimii 50 de ani, mercurul termometrelor ajungând la -19,6 grade Celsius.Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă cu un val de frig uscat venit din nord-vest şi cu rafale de vânt puternice. Valul de frig urmează să persiste cel puţin până astăzi. Mercurul termometrelor nu a depăşit -7 grade Celsius în cursul zilei de ieri, fără a perturba însă viaţa metropolei chineze.

Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus 34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice, a anunţat Agenţia de Stat pentru Meteorologie. Această temperatură record a fost înregistrată în Munţii Pirinei la Clot del Tuc de la Llanca, o localitate din provincia Aragon din nord-estul Spaniei, miercuri dimineaţă la ora locală 05:19. Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record, ce data din anul 1956, când o temperatură de minus 32 de grade Celsius a fost măsurată în Estany-Gento, în provincia Lleida din nord-estul Spaniei. Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de minus 11 grade Celsius.


Opinia cititorului: 1
1.   E clar că...
mesaj trimis de Cristian în data de 08.01.2021, 04:14

E clar că...de atâta globalism s-a schimbat axa de rotație a Pământului si s-a mutat frigul in China și căldura din insulele exotice in America. Acu, sa vedem ce prefera virusul la care ne închinăm zi de zi...

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

RAPORT PREZENTAT DE MUNICIPALITATE ÎN PARLAMENTUn eventual cutremur în Istanbul va afecta 200.000 de clădiri, respectiv trei milioane de locuitori
22 apr. A.V.


POTRIVIT DATELOR FINBOLDStatele Unite controlează 56% din valoarea totală a pieţelor acţiunilor din lume
22 apr. A.V.


BURSELE LUMIITon optimist pe pieţele europene
22 apr. A.V.


Preşedintele sud-coreean îl îndeamnă pe Joe Biden să relanseze negocierile cu Phenianul
21 apr. G.U.


Bursele europene au închis în creştere
21 apr. G.U.


Deputaţii germani au adoptat o modificare controversată a legii anti-COVID-191
21 apr. G.U.


Premierul Kyriakos Mitsotakis afirmă că Grecia va deschide sezonul turistic începând cu 15 mai
21 apr. G.U.


SUA îndeamnă Rusia să permită accesul medicilor "independenţi" la Aleksei Navalnîi2
21 apr. G.B.


Armata americană vrea să repoziţioneze forţe în regiune după retragerea din Afganistan
21 apr. G.B.


Netanyahu vrea ca viitorul premier să fie ales prin referendum
21 apr. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.