Microsoft organizează cea de-a opta ediţie a evenimentului Envision Forum

04 mar. 16:34 Comunicate de presă
Microsoft organizează cea de-a opta ediţie a evenimentului Envision Forum

Microsoft organizează, în zilele de 24 şi 25 martie, cea de-a opta ediţie a celui mai important eveniment al său, Envision Forum, care aduce în prim-plan cele mai noi trenduri din industrie în ceea ce priveşte transformarea digitală şi inovaţia, conform unui comunicat remis redacţiei.

Anul acesta, Envision Forum va avea loc în mediul virtual şi va reuni cei mai importanţi experţi şi lideri de business din România, care vor discuta despre provocările şi oportunităţile aduse de tehnologie şi digitalizare la nivelul companiilor, în special, precum şi în economie, în general.

Vor fi analizate modalităţile prin care tehnologia şi inovaţiile digitale pot redefini fundamental felul în care organizaţiile se poziţionează şi se dezvoltă într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare şi progresul inteligenţei artificiale.

Evenimentul va fi deschis de Alina Orban, director general interimar al Microsoft România, alături de preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est, Philippe Rogge, şi de Daniel Rusen, director de Marketing şi Operaţiuni, în cadrul Microsoft România.

În discursul său, Alina Orban va vorbi despre accelerarea transformării având tehnologia în prim-plan, ca un catalizator în atingerea obiectivelor de business, precum şi despre noi scenarii de utilizare ale inovaţiilor tehnologice cu aplicabilitate în diverse industrii.

Philippe Rogge va vorbi despre avantajele de care dispune România în ceea ce priveşte construirea unui viitor digital şi despre modul în care valorificarea talentului şi a competenţelor tehnologice poate ajuta în recuperarea decalajului pe care ţara noastră îl înregistrează în prezent faţă de alte state.

Pe scena Envision Forum va fi prezent şi Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care va prezenta priorităţile de transformare digitală în sectorul public pentru anul 2021. Totodată, Ciprian Teleman va aduce în discuţie şi principalele obstacole în procesul de digitalizare şi soluţiile propuse în această direcţie, sau necesitatea parteneriatelor public-private în scopul accelerării procesului de digitalizare.

La această ediţie vor participa, de asemenea, şi speakeri de renume mondial, care le vor vorbi participanţilor despre felul în care transformarea digitală poate redefini în totalitate procesele de business.

În acest context, Chris Brauer, Director of Innovation, Institute of Management Studies, Goldsmiths, University of London, expert în domeniul inovaţiilor tehnologice şi al utilizării acestora în diferite arii, va vorbi despre metodele prin care companiile pot creşte sănătos şi pot rămâne competitive pe piaţă în era digitală.

Daniel Rusen va susţine un discurs pe tema transformării digitale guvernate de puterea datelor: "Toate schimbările prin care am trecut ne-au făcut mai puternici, iar tehnologia şi transformarea digitală şi-au dovedit, încă o dată, valoarea în a susţine companiile, studiile noastre aratând că 80% dintre organizaţii vor migra infrastructurile lor către aplicaţii şi infrastructuri de cloud. Un alt aspect important de subliniat atunci când vine vorba de tendinţele de transformare digitală pe care le vedem la nivel global vizează digitalizarea sectorului public, iar în România acesta dă semnale pozitive. Avem, pentru prima dată, un minister pentru digitalizare, fapt care ne arată că statul acordă o importanţă deosebită şi prioritizează accelerarea proceselor de digitalizare. Totodată, îmi doresc ca proiectele începute de Autoritatea pentru Digitalizarea României în direcţia digitalizării sectorului public să continue, cu atât mai mult cu cât ne bucurăm şi de sprijin din partea UE. Anul 2021 va fi esenţial pentru ca ţara noastră să demonstreze că poate recupera decalajul pe care îl are faţă de ţările vestice la acest capitol. România beneficiază de toate atributele pentru a se remarca din acest punct de vedere, cel puţin la nivel regional, iar Microsoft rămâne un partener puternic şi deschis în a sprijini digitalizarea sectorului public".

În cea de-a doua zi a Envision Forum, Shara Evans, Technology Futurist & Innovation Strategist, va vorbi despre oportunităţile de business aduse de tehnologie, precum şi despre provocările cu care ne vom confrunta cu toţii în viitor.

La fel ca în fiecare an, compania Orange România va fi prezentă pe scena Envision Forum, în calitate de partener de inovaţie, reprezentanţii săi aducând în atenţia participanţilor, printre altele, şi teme privind accelerarea procesului de transformare digitală în companii.

Totodată, la discuţii vor participa şi numeroşi alţi parteneri ai Microsoft. Reuşind să construiască afaceri de succes, lideri ai unor companii precum Regina Maria, Banca Transilvania şi LinkedIn le vor vorbi participanţilor despre modalităţile în care au integrat inovaţiile tehnologice în procesele organizaţionale, despre accelerarea transformării digitale, precum şi despre multiplele scenarii de utilizare ale celor mai noi soluţii digitale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Flanco anunţă începutul unui parteneriat cu Federaţia Română de Scrimă
08 apr. S.B.


BusinessMark organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Supply Chain & Logistics Forum"
06 apr. C.P.


Antrenamentele on-line sau pe zoom, soluţia pentru decizia de închidere a sălilor de fitness
01 apr. C.P.


Seria HUAWEI MatePad se extinde
31 mar.


CÎŢU, ÎN DIALOG CU CONAF:"Am încercat să identificăm soluţii pentru industria textilă"
31 mar. J.P.


ÎN LUNA MASRTIEANPC a aplicat 108 sancţiuni contravenţionale în valoare de 407.000 lei operatorilor de produse alimentare ecologice
31 mar. C.I.


ANALIZĂ BRICO DEPOT: Topul alegerilor românilor în proiectele de (re)amenajare a locuinţei, în perioada pandemiei
31 mar.


Cisco organizează evenimentul global virtual Cisco Live
31 mar.


Dinu Bumbăcea preia conducerea PwC România de la Ionuţ Simion, începând cu 1 iulie 2021
31 mar.


MINISTERUL FINANŢELOR:Românii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie1
31 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.