Milioane de arbori au prins rădăcini în ultima lună 1

17 apr. Companii
O.D.
Milioane de arbori au prins rădăcini în ultima lună

Milioane de puieţi au fost plantaţi în ultima lună, deşi impresia generală este că în ţara noastră doar se taie arbori.

Peste 4,25 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi, până la acest moment, pe aproximativ 1.000 de hectare, în cadrul campaniei "Luna Plantării Arborilor", derulată în perioada 15 martie - 15 aprilie, informează Asociaţia Administratorilor de Păduri (AAP): "Pe data de 15 aprilie, tradiţional, se încheie «Luna Plantării Arborilor», eveniment care are loc în fiecare an în perioada 15 martie - 15 aprilie. Anul acesta ne aflăm într-o situaţie total inedită şi cu condiţii diferite de desfăşurare a activităţilor economice datorită faptului că suntem în plină pandemie şi în stare de urgenţă.

Din această cauză şi activităţile de împădurire au fost organizate de ocoalele silvice cu mare grijă, respectându-se toate măsurile de siguranţă cerute de starea actuală a lucrurilor. Dacă în alte ramuri ale economiei naţionale s-a putut pune pe «pauză» activitatea, la noi, în silvicultură, nu putem spune «stop» anumitor lucrări, pentru că ar avea urmări grave asupra stării pădurilor. Deşi sunt multe blocaje financiare în tot sectorul forestier, cu eforturi financiare mari ocoalele silvice de regim au reuşit până la această oră să finalizeze lucrările de împăduriri pe aproximativ 1.000 de hectare.

Pe lângă aceste suprafeţe regenerate artificial prin lucrări de plantat, ocoalele silvice de regim au regenerat natural până la această dată o suprafaţă de aproximativ 900 de hectare pe care, prin lucrări şi tratamente silvice (a se înţelege tăieri), au reuşit să instaleze regenerarea pe cale naturală a pădurii, care este calitativ superioară şi cu costuri financiare mai reduse decât regenerarea artificială prin plantat".

Potrivit AAP, acţiunile de plantare vor continua după sărbătorile de Paşte, astfel încât, la sfârşitul campaniei de împădurit, să fie depăşită o suprafaţă de 4.000 de hectare împădurită cu mai mult de 17 milioane de puieţi forestieri.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 17.04.2020, 13:51

Bravo. Și vesti bune

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Vaccinul anti Covid-19, tot mai aproape de realitate
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. OVIDIU PALEA, FONDATOR PROVITA:"Statul trebuie să recunoască preţul real al actului medical din spitalele de stat"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / WARGHA ENAYATI, FONDATORUL REŢELEI REGINA MARIA ŞI PROIECTULUI ENAYATI MEDICAL CITY:"Fără infrastructură şi spitale performante, sistemul medical românesc doar va supravieţui de la o zi la alta"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIFundaţia Vodafone România - 22 de ani de implicare în domeniul sănătăţii
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"
30 oct. George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Tratamentul la distanţă, viitorul în serviciile de sănătate?
30 oct. VLAD BOERIU


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"
30 oct. A.V.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTE ADRFR"Bugetul alocat pentru medicamente are nevoie de o mai mare predictibilitate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Stocurile de medicamente din ţară pentru tratarea noului coronavirus sau a altor afecţiuni nu pot fi evaluate"
30 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.