Ministrul Mediului a prezentat cauzele poluării mari din Capitală 1

03 mar. Politică
O.D.
Costel Alexe: "În afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate ale poluării".
Costel Alexe: "În afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate ale poluării".

Reţelele de socializare au fost luate cu asalt, ieri, de informaţii legate de gradul ridicat de poluare înregistrat în Bucureşti în ultimele ore. Ministrul Mediului, Costel Alexe a explicat că gradul de poluare înregistrat în noaptea de duminică spre luni în Bucureşti a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de vegetaţie şi de cauciucuri, dar şi de faptul că viteza vântului a fost redusă.

Alexe a invocat şi "activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi". El a precizat că situaţia începe să se normalizeze şi a anunţat că vor avea loc controale: "În momentul de faţă vreau să vă spun că la staţia B1, Lacul Morii, la staţia B3 Mihai Bravu sau B6 Cercul Militar am avut aceste depăşiri în care, în momentul de faţă, când avem această conferinţă de presă (n.r. ieri înainte de prânz), avem condiţii de intrare în normalitate în ceea ce priveşte poluarea aerului în Bucureşti şi o spun şi staţiile din reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului şi o spune şi reţeaua de senzori independenţi care este astăzi în municipiul Bucureşti. Aş vrea să vă spun că în momentul de faţă am avut acest episod de poluare ca urmarea unui cumul de factori. În primul rând, arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Au fost sesizări la 112, am avut în această dimineaţă o discuţie cu cei de la ISU care din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate".

Conform lui Costel Alexe, creşterile nivelului de poluare au început duminică seară în jurul orei 21, "cu vârful în jurul orei 3-4 dimineaţă şi evident scăzând către primele ore ale zilei": "De asemenea, aş vrea să vă spun că nu ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului. Avem şi noi suspiciuni de activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi. În momentul de faţă avem în cadrul judeţului Ilfov 46 de firme autorizate şi în municipiul Bucureşti 69 autorizate, care au acest proces de ardere".

Ministrul a anunţat că până la finalul săptămânii vor fi controlate toate sursele de poluare, toate sursele de ardere de pe raza Bucureştiului şi a Ilfovului pentru a vedea dacă toţi aceşti operatori deţin echipamente pentru monitorizarea şi măsurarea continuă a emisiilor de poluanţi din ardere.


Opinia cititorului: 1
1.   Și Grivei știeeeee!!!!
mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2020, 14:03

Infrastructura primitivă a SISTEMULUI DE POLUARE GENERALĂ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

NICUŞOR DAN:"Primăria Capitalei are 6000 de litigii pe rol şi datorii curente de 3 miliarde de lei"
29 oct. A.P.


IOHANNIS:"Ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei" 2
29 oct. A.P.


ORBAN, DUPĂ CE FIREA A ANUNŢAT CĂ VREA SĂ ÎL CHEME LA RAPORT:"Doamna ar trebui să reflecteze la dezastrul pe care l-a provocat în administraţia Bucureştiului"1
29 oct. A.P.


USR-PLUS a redepus în Parament proiectul "Fără politică în şcoli"2
29 oct. A.P.


CLOTILDE ARMAND:"O curăţenie temeinică nu se face ascunzând gunoiul sub preş"1
29 oct. A.B.


SORIN GRINDEANU:"Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte"1
29 oct. A.B.


Legea privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunismului, promulgată4
29 oct. A.P.


GABRIELA FIREA:''PSD îl va chema în Parlament pe premierul Orban pentru un raport privind bugetul pe anul viitor''5
29 oct. G.U.


RALUCA TURCAN:''Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale''
29 oct. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''În calitate de premier, voi sprijini toate proiectele iniţiate de Nicuşor Dan''2
29 oct. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.