Miscellanea

OMS recomandă purtarea măştii de protecţie în locuinţe, în unele condiţii1

02 dec. 15:26 A.P.
OMS recomandã purtarea mãºtii de protecþie în locuinþe, în unele condiþii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa

GALAŢI:3 tineri, răniţi într-un accident rutier pe DN 24D

02 dec. 14:39 A.P.
3 tineri, rãniþi într-un accident rutier pe DN 24D

Trei tineri de 18 ani din judeţul Galaţi au ajuns la spital, după ce au fost răniţi într-un accident rutier pe DN 24D, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, scrie Agerpres.

VIRGIL MUSTA, MEDIC EPIDEMIOLOG: "Pâinea ar trebui ambalată, altfel pot fi transmise o serie de boli"2

02 dec. 14:39 JULIA PANDI
"Pâinea ar trebui ambalatã, altfel pot fi transmise o serie de boli"

În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, problema igienei corespunzătoare a fost ridicată tot mai des de specialişti, aceştia afirmând că una dintre măsurile necesare ar fi ambalarea pâinii

Michel Barnier anunţă că negocierile post-Brexit sunt în continuare blocate

02 dec. 14:18 A.P.
Michel Barnier anunþã cã negocierile post-Brexit sunt în continuare blocate

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier i-a informat miercuri pe ambasadorii Celor 27 că există în continuare disensiuni în negocierea viitoarei relaţii a Uniunii Europene (UE) cu Regatul Unit, potrivit unui oficial european de rang înalt, relatează Reuters.

Decizia Suediei de interzicere a echipamentelor de telecomunicaţii chineze - posibilă încălcare a legislaţiei UE şi OMC

02 dec. 14:13 EDWIN VERMULST, ANTIGONI MATTHAIOU (VVGB LAW)
Decizia Suediei de interzicere a echipamentelor de telecomunicaþii chineze - posibilã încãlcare a legislaþiei UE ºi OMC

La 20 octombrie 2020, Autoritatea Suedeză pentru Poştă şi Telecomunicaţii (PTS) a decis să aprobe participarea companiilor Hi3G Access AB, Net4Mobility HB, Telia Sverige AB şi Teracom AB la licitaţia pentru acordarea licenţelor de utilizare a benzilor de frecvenţă 3,5 GHz şi 2,3 GHz

Klaus Iohannis a anunţat redeschiderea pieţelor de la sfârşitul săptămânii4

02 dec. 13:32 S.B.
Klaus Iohannis a anunþat redeschiderea pieþelor de la sfârºitul sãptãmânii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat astăzi că împreună cu Guvernul a hotărât redeschiderea pieţelor începând cu finalul acestei săptămâni

2 DECEMBRIE, ÎN ROMÂNIA:Scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 - 4916 noi cazuri1

02 dec. 13:28 S.B.
Scãdere a numãrului de infectãri cu SARS-CoV-2 - 4916 noi cazuri

Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

371.231 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

2 DECEMBRIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 64 milioane ; Decese - cca. 1,48 milioane

02 dec. 13:25 J.P.

Bilanţul total al cazurilor de COVID-19, la nivel mondial, a depăşit 64 milioane.

ESTIMARE KEYSFIN:Piaţa locală de software va creşte şi în 2020, la un nou maxim istoric, de peste 8 miliarde de euro

02 dec. 13:23 J.P.
Piaþa localã de software va creºte ºi în 2020, la un nou maxim istoric, de peste 8 miliarde de euro

Industria de software din România va creşte cu aproximativ 12,5% în 2020, ajungând la un volum de business de aproximativ 8,2 miliarde de euro, potrivit estimărilor specialiştilor KeysFin. Cu toate acestea, creşterea este mai temperată decât în 2019, când sectorul a înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro, cu aproape 20% mai mult decât în 2018 şi peste 69% raportat la 2015, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

CONSTANŢA:Nava multifuncţională Nereus, achiziţionată de CNAPM cu fonduri europene, a ajuns în port

02 dec. 13:07 A.P.
Nava multifuncþionalã Nereus, achiziþionatã de CNAPM cu fonduri europene, a ajuns în port

Tancul de produse lichide Nereus, de 500 tone deadweight (TDW), navă achiziţionată de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa printr-un proiect dedicat protecţiei mediului, finanţat din fonduri europene, a sosit miercuri în portul maritim, pentru probe de mare, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

NICUŞOR DAN:"Anchetele epidemiologice sunt la zi şi deciziile de carantinare şi izolare se trimit la zi"

02 dec. 12:43 A.P.
sursa: Facebook

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că datorită detaşărilor persoanelor de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti la Direcţia de Sănătate Publică, anchetele epidemiologice se fac la zi, precum şi deciziile de carantinare şi izolare se trimis la zi. Edilul a adăugat că datorită unor detaşări de la ASSMB la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi testările se fac la zi, transmite News.

DELOITTE: Necesitatea taxării echitabile a economiei digitale, urgentată de pandemia de COVID-19

02 dec. 12:20
 Necesitatea taxãrii echitabile a economiei digitale, urgentatã de pandemia de COVID-19

Transformarea digitală a societăţii este o tendinţă unanim recunoscută de câteva decenii. Cu toate acestea, fenomenul a luat amploare în perioada pandemiei de COVID-19, când inovarea, îmbunătăţirea eficienţei şi calităţii serviciilor, cu implicare umană cât mai redusă, au devenit cerinţe obligatorii pentru a face faţă provocărilor generate de criză. Însă implementarea tehnologiilor necesare a fost, deseori, încurajată prin diverse scheme de sprijin, iar răspunsul la nevoile iminente ale economiilor aflate sub asediul pandemiei a generat cheltuieli neprevăzute la nivelul bugetelor naţionale. În acest context, în care necesarul de finanţare creşte exponenţial, iar companiile din tehnologie sunt considerate marile câştigătoare ale actualei crize, revine în actualitate necesitatea taxării echitabile în acest domeniu, conform unui comunicat trimis redacţiei.

ADRFR:"Avem toată disponibilitatea de a colabora cu autorităţile în implementarea Strategiei Naţionale de Vaccinare împotriva COVID-19"

02 dec. 12:15 S.B.
Iulian Trandafir, Preºedinte ADRFR

Membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România au semnat un Pact de solidaritate privind asigurarea condiţiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienţilor români la vaccinul anti-COVID-19 pentru a veni în sprijinul autorităţilor în implementarea strategiei şi a planului de acţiuni privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2

Nelu Tătaru trimite un control la Spitalul de Urgenţă Reşiţa1

02 dec. 12:14 A.P.
Nelu Tãtaru trimite un control la Spitalul de Urgenþã Reºiþa

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, urmare a imaginilor apărute în spaţiul public privind modul în care sunt trataţi pacienţii din cadrul secţiei de boli infecţioase, potrivit News.

CLAUDIU CAZACU, XTB ROMÂNIA:"Nou maxim istoric pentru Bitcoin, depăşind nivelurile din 2017.. o nouă bulă speculativă?"

02 dec. 11:55
"Nou maxim istoric pentru Bitcoin, depãºind nivelurile din 2017.. o nouã bulã speculativã?"

Monedele virtuale se tranzacţionează descentralizat, pe o serie de burse şi entităţi similare, consecinţa fiindcă nu avem un nivel unic de preţ, ci un set de preţuri, în general destul de apropiate

NICUŞOR DAN:''Marius Coaje, înlocuit cu Edmond Niculuşcă la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor''

02 dec. 11:52 G.U.
''Marius Coaje, înlocuit cu Edmond Niculuºcã la conducerea Administraþiei pentru Consolidarea Clãdirilor''

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţă înlocuirea lui Marius Coaje cu Edmond Niculuşcă în funcţia de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

SIBIUCrucea Roşie va ajuta pacienţii COVID-19 de acasă cu concentratoare de oxigen

02 dec. 11:45 G.U.
Crucea Roºie va ajuta pacienþii COVID-19 de acasã cu concentratoare de oxigen

Filiala Sibiu a Crucii Roşii va ajuta, pentru prima dată, pacienţii cu COVID-19 care sunt acasă cu concentratoare de oxigen, a declarat astăzi, pentru Agerpres, directorul Răzvan Biriş.

eVote organizează prima Adunare Generală a Acţionarilor în format complet electronic din România

02 dec. 11:36 J.P.
eVote organizeazã prima Adunare Generalã a Acþionarilor în format complet electronic din România

eVote, platformă online ce permite companiilor listate la bursă să organizeze adunări generale ale acţionarilor (AGA) în format digital, anunţă că a gestionat cu succes o astfel de adunare generală pentru Bittnet Group, companie de IT listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. AGA Bittnet Group, ce a avut loc pe 26 noiembrie 2020, a fost prima întâlnire complet electronică organizată până în prezent pe piaţa de capital din România, comform unui comunicat trimis redacţiei.

STUDIU COLLIERS:55% dintre bucureştenii care locuiesc în prezent cu chirie nu au în plan să-şi cumpere un apartament în următorul an

02 dec. 11:23 G.U.
Gabriel Blãniþã, director asociat Colliers Valuation and Advisory

Mai mult de jumătate (55%) dintre bucureştenii care locuiesc în prezent cu chirie nu au în plan să-şi cumpere un apartament în următorul an şi vor să rămână în chirie, arată un studiu recent realizat de Unlock Research pentru Colliers International, lider pe piaţa de evaluări şi consultanţă rezidenţială din România cu proprietăţi rezidenţiale analizate la nivel naţional în valoare de peste 15 miliarde de euro numai în ultimii trei ani.

Ungaria va administra populaţiei vaccinul Sputnik V, fără autorizaţia Agenţiei Europene a Medicamentului

02 dec. 11:19 A.P.
Ungaria va administra populaþiei vaccinul Sputnik V, fãrã autorizaþia Agenþiei Europene a Medicamentului

Comisia Europeană a confirmat că Ungaria va avea voie să administreze vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, pentru cetăţenii săi, fără a avea încă o autorizaţie de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), scrie g4media.

Pacienţi cu covid, ţinuţi goi pe holuri în Spitalul din Reşiţa

02 dec. 11:13 A.P.
Pacienþi cu covid, þinuþi goi pe holuri în Spitalul din Reºiþa

Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au apărut în spaţiul public şi înfăţişează interiorul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Mizerie, igrasie şi pacienţi lăsaţi pe jos. Este realitatea dură din sistemul de sănătate. Managerul spitalului recunoaşte că imaginile sunt într-adevăr din interiorul unităţii şi a deschis o anchetă internă, relatează Digi24.

Analizele şi investigaţiile medicale cu trimitere se vor putea face oriunde în ţară

02 dec. 11:03 A.P.
Analizele ºi investigaþiile medicale cu trimitere se vor putea face oriunde în þarã

Din 1 decembrie, serviciile medicale paraclinice (investigaţiile medicale) vor putea fi acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. De exemplu, o persoană care locuieşte în Iaşi, al cărei medic de familie are contract cu CJAS Iaşi, îşi poate face analize în orice oraş/judeţ din ţară, transmite RFI, citat de News.

RAPORT UNICEF:Două treimi dintre copiii de vârstă şcolară din lume nu au acces la Internet acasă

02 dec. 10:48 G.U.
Douã treimi dintre copiii de vârstã ºcolarã din lume nu au acces la Internet acasã

Două treimi dintre copiii cu vârste şcolare din lume - sau 1,3 miliarde de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani - nu au conexiune la Internet acasă, potrivit unui nou raport comun al UNICEF şi al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT).

ARIR: România are nevoie să educe şi să crească numărul de antreprenori

02 dec. 10:44 J.P.
România are nevoie sã educe ºi sã creascã numãrul de antreprenori

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) în parteneriat cu USH Pro Business a organizat evenimentul online "Atragerea de capital prin bursă şi drumul către reuşită". Principalele concluzii ale experţilor din piaţă prezenţi la eveniment au fost că volatilitatea din piaţa de capital a adus investitori noi la Bursă, însă pentru a creşte numărul de investitori din piaţă este esenţial să sprijinim cât mai multe companii să se dezvolte pentru a deveni atractive. Este vital ca companiile să diversifice sursele de finanţare şi să îşi stabilească o strategie clară care să le permită atingerea obiectivelor. Avem nevoie să educăm şi să creştem numărul de antreprenori pentru a dezvolta întreg ecosistemul, conform unui comunicat trimis redacţiei.

SONDAJ IRSOP:La alegerile de duminică PNL are prima şansă, dar lupta e strânsă şi surprizele nu sunt excluse2

02 dec. 10:37 S.B.
La alegerile de duminicã PNL are prima ºansã, dar lupta e strânsã ºi surprizele nu sunt excluse

La alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, PNL are cele mai mari sanse de câştig, dar lupta e strânsă şi surprizele nu sunt excluse, potrivit unui sondaj realizat de IRSOP

RE/MAX ROMÂNIA: Aproximativ 70% dintre tranzacţiile de după starea de urgenţă au fost făcute din fonduri proprii

02 dec. 10:19 J.P.
Aproximativ 70% dintre tranzacþiile de dupã starea de urgenþã au fost fãcute din fonduri proprii

Potrivit RE/MAX România aproximativ 70% dintre tranzacţiile realizate de birourile companiei în perioada ulterioară stării de urgenţă au fost făcute din fonduri proprii ale cumpărătorilor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă

02 dec. 09:46 A.P.
Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scarã largã

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă, informează BBC.

Statele Unite au acuzat China de încălcarea obligaţiei de a impune sancţiuni internaţionale Coreii de Nord

02 dec. 09:07 A.P.
Statele Unite au acuzat China de încãlcarea obligaþiei de a impune sancþiuni internaþionale Coreii de Nord

Statele Unite au acuzat, marţi, China de "încălcarea flagrantă" a obligaţiei de a impune sancţiuni internaţionale Coreii de Nord şi au oferit recompense de până la 5 milioane de dolari pentru informaţii legate de nrespectarea sancţiunilor, transmite Reuters.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au stabilit să întărească fondul de salvare al regiunii

02 dec. 09:01 A.P.
Miniºtrii de Finanþe din zona euro au stabilit sã întãreascã fondul de salvare al regiunii

Miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit să întărească fondul de salvare al regiunii, aceasta fiind o măsură mult-aşteptată de investitori, transmite CNBC.

AEP anunţă că preşedintele Constantin-Florin Mituleţu-Buică a fost depistat pozitiv cu COVID-19

02 dec. 07:25 J.P.
AEP anunþã cã preºedintele Constantin-Florin Mituleþu-Buicã a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, ieri, că preşedintele instituţiei, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, relatează Agerpres.

Home
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.