Miscellanea

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va sosi în ţară pe cale terestră

04 mar. 19:43 J.P.
O nouã tranºã de vaccin AstraZeneca va sosi în þarã pe cale terestrã

O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, va sosi în ţară pe cale terestră, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Alexandru Nazare şi-a exprimat deschiderea de a consolida relaţiile cu Marea Britanie

04 mar. 19:26 J.P.
Alexandru Nazare ºi-a exprimat deschiderea de a consolida relaþiile cu Marea Britanie

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit astăzi cu ministrul de stat pentru politici comerciale în Departamentul Internaţional de Comerţ al Marii Britanii, Greg Hands, aflat împreună cu echipa sa la Bucureşti pentru a purta discuţii cu oficiali ai statului şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, privind climatul economic actual şi potenţialele căi de cooperare şi consolidare a relaţiilor comerciale dintre Marea Britanie şi România, în condiţiile post-Brexit, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România1

04 mar. 18:55 J.P.
Pfizer face concedieri în Belgia ºi transferã activitãþile în România

Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem, Belgia, urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie delocalizate în România, conform La Libre Belgique.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 43.738 de persoane

04 mar. 18:25 J.P.
În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 43.738 de persoane

43.738 de doze de vaccin au fost administrate în România în ultimele 24 de ore, din care 36.387 - doza I şi 7.351 - doza II, potrivit Centrului Naţional pentru Coordonarea Vaccinării (CNCAV).

DSP Gorj anchetează moartea unui bărbat de 47 de ani la o zi după vaccinare1

04 mar. 18:20 J.P.
DSP Gorj ancheteazã moartea unui bãrbat de 47 de ani la o zi dupã vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj anunţă verificări în cazul decesului unui bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu, la o zi după imunizarea cu prima doză de vaccin de la AstraZeneca / Oxford, potrivit unui comunicat de presă.

NICUŞOR DAN ANUNŢĂ CREAREA UNEI CENTRALE PROVIZORII LA CET TITAN:" Va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi"1

04 mar. 17:31 J.P.
" Va permite furnizarea cãldurii ºi apei calde la parametri optimi"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că, în urma discuţiilor pe marginea situaţiei energiei termice din Bucureşti, s-a convenit asupra necesităţii creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan, care va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri optimi.

Prefectura Buzău îşi aşteaptă subprefectul

04 mar. 16:20 Ana Felea
Prefectura Buzãu îºi aºteaptã subprefectul

Schimbări la Prefectura Buzău. Miercuri, 3 martie 2021, a fost ziua înlocuirilor noilor numiri la Prefectura Buzău, iar prima decizie luată a vizat-o pe cea care a ocupat funcţia de subprefect începând cu octombrie 2020, Adina Moiseanu.

România, campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare

04 mar. 16:00 A.B.
România, campioana utilizãrii materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare

România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european "Global learning approach on food waste in non formal education", transmite Agerpres.

Germania autorizează vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

04 mar. 15:23 G.U.
Germania autorizeazã vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Comisia germană a vaccinurilor a dat undă verde joi administrării vaccinului anti-Covid AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani, a anunţat Ministerul Sănătăţii,

NICUŞOR DAN:"Nu avem un inventar al clădirilor cu risc seismic din Bucureşti"

04 mar. 14:27 A.B.
"Nu avem un inventar al clãdirilor cu risc seismic din Bucureºti"

Administraţia din Bucureşti nu a reuşit, până în prezent, să realizeze un inventar al clădirilor cu risc seismic, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan, joi, la dezbaterea "De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?", organizată de Biblioteca Academiei Române la 44 de ani de la cutremurul din 1977, a transmis Agerpres.

Raed Arafat anunţă crearea a trei noi baze pentru intervenţie montană

04 mar. 13:39 A.B.
Raed Arafat anunþã crearea a trei noi baze pentru intervenþie montanã

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că trei noi baze pentru intervenţie montană vor fi create ca urmare a achiziţionării, prin proiectul "Viziune 2020", a şase elicoptere uşoare, dintre care jumătate au fost recepţionate joi, transmite Agerpres.

România, printre ţările UE în care au scăzut vânzările cu amănuntul, în ianuarie

04 mar. 13:28 J.P.
România, printre þãrile UE în care au scãzut vânzãrile cu amãnuntul, în ianuarie

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în ianuarie cu 5,1%, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro declinul a fost de 5,9%, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

4 MARTIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 4271 noi cazuri6

04 mar. 13:14 S.B.
Numãrul infectãrilor cu SARS-CoV-2 se menþine ridicat - 4271 noi cazuri

Până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

749.673 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

4 MARTIE , PE GLOB:Infectaţi - cca. 115 milioane ; Decese - cca. 2,57 milioane

04 mar. 13:10 A.B.

Bilanţul total al cazurilor de COVID-19, la nivel mondial, a depăşit 115 milioane.

Anchetă după ce un bărbat din Argeş a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-193

04 mar. 13:09 J.P.
Anchetã dupã ce un bãrbat din Argeº a murit a doua zi dupã ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a venit cu mai multe precizări privind moartea unui bărbat din judeţul Argeş la numai o zi după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-Covid-19.

EUROSTAT:Peste jumătate dintre angajaţii în servicii bazate pe utilizarea intensivă a cunoaşterii sunt femei

04 mar. 12:48 G.U.
Peste jumãtate dintre angajaþii în servicii bazate pe utilizarea intensivã a cunoaºterii sunt femei

Aproximativ 77,9 milioane de persoane din Uniunea Europeană lucrau în 2019 în servicii bazate pe utilizarea intensivă a cunoaşterii, din care 31,8 milioane erau bărbaţi şi 46,1 milioane femei, arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grunenthal Pharma Gmbh & Co. Kg intenţionează să preia unele drepturi asociate brandului CRESTORTM

04 mar. 12:46 A.P.
Consiliul Concurenþei a autorizat tranzacþia prin care Grunenthal Pharma Gmbh & Co. Kg intenþioneazã sã preia unele drepturi asociate brandului CRESTORTM

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Grunenthal Pharma Gmbh & Co. Kg intenţionează să preia unele drepturi şi active asociate brandului CRESTORTM în România, potrivit unui comunicat al CC.

NICUŞOR DAN:"Prin planul naţional de redresare şi rezilienţă vor fi consolidate mai multe clădiri municipale"

04 mar. 12:39 S.B.
"Prin planul naþional de redresare ºi rezilienþã vor fi consolidate mai multe clãdiri municipale"

Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a declarat joi, la o dezbatere organizată de Biblioteca Academiei Române, că prin planul naţional de redresare şi rezilienţă vor fi consolidate mai multe clădiri municipale din "capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană"

Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

04 mar. 12:33 G.U.
Agenþia Europeanã pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat astăzi că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană.

Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea copiilor din Ferentari

04 mar. 11:57 G.U.
Ambasadorul Israelului, David Saranga, ºi-a donat ziua de naºtere pentru susþinerea copiilor din Ferentari

Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea unui proiect dedicat copiilor din cartierul Ferentari, una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală.

Reprezentanţii HORECA propun măsuri pentru eliminarea restricţiilor din restaurante3

04 mar. 09:31 A.P.
Reprezentanþii HORECA propun mãsuri pentru eliminarea restricþiilor din restaurante

Organizaţia Patronală HORA propune mai multe soluţii pentru ca restaurantele să poată funcţiona fără restricţii, printre care prezentarea unui certificat de vaccinare sau testarea rapidă la

AVOCATA NICOLETA POPESCU:"Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violenţelor din 10 august 2018 poate merge la CEDO"4

04 mar. 09:13 A.P.
Foto: Gelu Coltãu

Avocata Nicoleta Popescu a declarat la RFI că, deşi Dosarul 10 August a fost clasat definitiv, el poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), precizând că orice persoană

Termocentrala Mintia îşi opreşte din nou activitatea10

04 mar. 08:25 S.B.
Termocentrala Mintia îºi opreºte din nou activitatea

Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă în această perioadă

Alimentarea cu energie, întreruptă astăzi în zone din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu

04 mar. 08:09 S.B.
Alimentarea cu energie, întreruptã astãzi în zone din Bucureºti, Ilfov ºi Giurgiu

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, joi, în anumite zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru a asigura capacitatea reţelei de a funcţiona şi a alimenta clienţii în bune condiţii

BNS organizează cel de-al 12-lea Congres al confederaţiei

04 mar. 08:07 S.B.
BNS organizeazã cel de-al 12-lea Congres al confederaþiei

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează joi în sistem videoconferinţă cel de-al 12-lea Congres al confederaţiei, în cadrul căruia vor participa peste 400 de delegaţi cu drept de vot, aniversând totodată şi 30 de ani de activitate

Netflix lansează propriul TikTok cu clipuri tăiate din filme

04 mar. 07:56 A.P.
Netflix lanseazã propriul TikTok cu clipuri tãiate din filme

Aplicaţia Netflix are o nouă secţiune, numită Fast Laughs, care foloseşte formatul popularizat de TikTok pentru a livra secvenţe amuzante alese din conţinutul disponibil în cadrul platformei,

Google va renunţa la instrumentele de urmărire a traficului pe net

04 mar. 07:46 A.P.
Google va renunþa la instrumentele de urmãrire a traficului pe net

Google, divizie a grupului Alphabet, nu va mai construi sau utiliza instrumente de urmărire a traficului pe internet, după eliminarea tehnologiei existente din browserul său Google Chrome, anul viitor,

VIDEO/COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTELE CCIB:"Echilibrarea balanţei comerciale, posibilă prin exporturi"
03 mar. A.V.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 38.695 de persoane
03 mar. A.B.

Primarul Galaţiului a pus la bătaie 120 de milioane pentru "marea modernizare" a municipiului
03 mar. Ana Felea

Home
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.