ROMÂNIA: ULTIMA ZI DE URGENŢĂ, PRIMA ZI DE ALERTĂ / OMUL S(F)MINTEŞTE LOCUL

Alertă de îmbulzeală 4

15 mai. 2020 Omul sf(M)inteste locul
Dan Nicolaie
Alertă de îmbulzeală

Au intrat pensiile pe carduri, a fost strigătul de luptă al zilei de ieri. "Ei şi", ar fi spus cineva autoizolat din martie. Cine a îndrăznit să iasă din casă a exclamat cu totul altceva. Ce anume? Nu reproducem înjurături şi nici nu încurajăm ura pe criterii de vârstă. Bănci, magazine, pieţe erau, ieri, luate cu asalt în multe zone ale Capitalei, aici ne-am făcut "documentarea", şi foarte probabil în multe alte oraşe din ţară. Îmbulzeala, demnă de o cauză mai bună, şoca pe orcine s-a dedulcit deja la liniştea pan­demiei.

Ce va fi mâine? Se "sparie gândul",chiar dacă nu în fiecare duminică e Paştele şi nici pensia nu vizitează cardul de mai multe ori într-o lună. Când calci în picioare regulile, e clar cum te comporţi când nu le mai ai, temporar.

Cum stăm cu distanţarea? Se vede şi în fotografii. E o distanţare originală, precum democraţia din anii 90. Important este că oamenii poartă măşti, deşi un cârcotaş poate găsi şi aici nod în papură. Un exemplu: am abordat o doamnă în vârstă, criteriul a fost că masca dânsei arăta ca şi cum a trecut prin două poate chiar trei (bine că nu am avut) războaie mondiale. "Mămică, pe asta o am, pe asta o port. Din martie, o mai spăl o mai cos, nici nu se prea găsesc şi sunt scumpe, peste 100 de lei un pachet. Nu-mi permit". Masca doamnei nu reprezintă un caz izolat. Priviţi atent în jur. Nu trebuie să fii expert în medicină, deşi reţelele de socializare se prăbuşesc de la atâţia experţi, ca să îţi dai seama că o astfel de mască nu protejează, ba din contra. Nu mai vorbim de faptul că la aproape 30 de grade Celsius o astfel de mască, purtată mai mult de o oră, "îngenunchează" şi un atlet. În problema mănuşilor care trebuiesc purtate în mijloacele de transport în comun nu vem curaj să mai intrăm.

Între două stări, de urgenţă şi de alertă, populaţia are parte de o scurtă relaxare, deşi preşedintele a anunţat în stânga şi în dreapta, des şi la ore fixe, că lupta nu s-a încheiat. La cum se prezintă situaţia pe stradă şi prin unele mijloace de transport în comun se pare că lupta abia începe.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2020, 08:10

Nu a fost mai aglomerat decat in avioanele care trasportau muncitori in Germania etc.

2.   Imi place
mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2020, 13:50

1.Radiografia corecta a NORMALITATII autohtone , plina de" originalitatea" imposturii, iresponsabilitatii si prostiei aduse de "nemuritorul mioritic" (indiferent de varsta , etnie si educatie, ala care STIE el ca virusul fuge ingrozit cand da de el) la culmi imposibil de atins pentru restul muritoriilor .

2.Realismul lucid din articol. 

NU imi place :"masca nu protejeaza , din CONTRA(??) 

De ce ? 

Pentru ca masca ii PROTEJEAZA pe ceilalti (daca esti bolnav asimptotic) , iar daca are clasa de protectie necesara (mai scumpa, se gaseste mai greu, etc.) te protejeaza si pe TINE (expertiza medicala, nu din retea de socializare! ) 

Nu spune nimeni ca purtarea mastii este o baie de relaxare si o bucurie fara margine, dimpotriva e difcil , incomod , inestetic ,DAR este RESPONSABIL, UTIL si CORECT! 

In rest NUMAI de bine ca "lupta abia incepe" peste TOT in Romania si la toate nivelurile (politic, social, medical, etc....). 

PS 

REPET si REPET 

NORMALITATEA de pana acum, aici la noi, este cea a unui balamuc infloritor in care medicii se externeaza!! 

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2020, 19:29

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război....

4.   Cine v-a spus...
mesaj trimis de Prostu satului în data de 16.05.2020, 01:50

... ca manusile trebuiesc (?!?) purtate si in mijloacele de transport in comun, sau cand va plimbati pe strada, v-a explicat si de ce?

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULM-am înţepat, din nou21
02 apr. Dan Nicolaie


Dan NicolaieMasca ministrului şi greşelile beţivului2
01 apr. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULProstie în formă continuată30
29 mar. Cristian Dogaru


Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?3
12 mar. Emilia Olescu


Dan NicolaieAlo, domnu" "robot", mă doare sufletul7
11 mar. Dan Nicolaie


Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULI-a rămas lumea mică12
08 ian. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULMânaţi, măi!11
29 dec. 2020 Dan Nicolaie


Frigul19
15 dec. 2020 Dan Nicolaie


Rasismul explicat de un bunic nepotului său61
11 dec. 2020 Dan Nicolaie


Dan NicolaiePe Victor cine îl apără?13
27 nov. 2020 Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.