One United Properties obţine o finanţare de 50 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank

16 feb. 11:00 Comunicate de presă
One United Properties obţine o finanţare de 50 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank

Compania One United Properties anunţă obţinerea unei importante finanţări de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în valoare de 50 de milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Finanţarea de 50 de milioane de euro obţinută de One United Properties reprezintă un credit de investiţii pentru costurile de dezvoltare a clădirii "verzi" de birouri One Tower. Finanţarea este acordata pe o perioadă de 11 ani şi va fi folosită în totalitate până la finalul anului şi rambursată ulterior până la maturitate. Procesul de obţinere a finanţării a fost unul complex şi supus regulilor stricte de evaluare ale BSTDB. Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, proiect de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în inima cartierului Floreasca si care conţine şi o componentă rezidenţială, One Mircea Eliade.

Clădirea de birouri One Tower deţine cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piaţa românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum şi este pregătită să fie certificată WELL HEALTH AND SAFETY, fiind una dintre primele clădiri sănătoase ("healthy building") din România.

"Suntem bucuroşi că prin această operaţiune primim votul de încredere al unei importante instituţii financiare internaţionale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile şi durabile, la standarde internaţionale, pentru piaţa din România. Este o acţiune importantă şi totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluţii de finanţare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiţia şi a refinanţa costurile de construcţie anterioare ale clădirii de birouri One Tower", spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

"BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiţie majoră în sectorul construcţiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în Bucureşti. Suntem deosebit de încântaţi să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în repetate rânduri pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susţinem şi promovăm ca instituţie de dezvoltare", a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Flanco anunţă începutul unui parteneriat cu Federaţia Română de Scrimă
08 apr. S.B.


BusinessMark organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Supply Chain & Logistics Forum"
06 apr. C.P.


Antrenamentele on-line sau pe zoom, soluţia pentru decizia de închidere a sălilor de fitness
01 apr. C.P.


Seria HUAWEI MatePad se extinde
31 mar.


CÎŢU, ÎN DIALOG CU CONAF:"Am încercat să identificăm soluţii pentru industria textilă"
31 mar. J.P.


ÎN LUNA MASRTIEANPC a aplicat 108 sancţiuni contravenţionale în valoare de 407.000 lei operatorilor de produse alimentare ecologice
31 mar. C.I.


ANALIZĂ BRICO DEPOT: Topul alegerilor românilor în proiectele de (re)amenajare a locuinţei, în perioada pandemiei
31 mar.


Cisco organizează evenimentul global virtual Cisco Live
31 mar.


Dinu Bumbăcea preia conducerea PwC România de la Ionuţ Simion, începând cu 1 iulie 2021
31 mar.


MINISTERUL FINANŢELOR:Românii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie1
31 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.