OTP Bank finanţează achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă şi în 2021

09 apr. 15:13 Bănci-Asigurări
S.B.
OTP Bank finanţează achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă şi în 2021

OTP Bank România primeşte cereri de creditare pentru achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă, fiind una dintre băncile participante în ediţia de anul acesta a programului pentru care Ministerul de Finanţe a alocat un plafon de garantare de 1,5 miliarde lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

OTP Bank oferă credite pentru achiziţia de locuinţe prin programul Noua Casa, cu aceeaşi rată a dobânzii ca anul trecut, respectiv marja fixă de 2% la care se adaugă IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor). Acest tip de credit nu are comision de analiză sau de administrare lunară a dosarului, singurul comision fiind cel de gestiune pentru garanţia acordată de stat, datorat către FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri). Acesta a fost redus la 0,3% în 2021 şi se aplică anual la valoarea garantată de către stat pentru creditul prin Programul Noua Casă.

"Suntem un partener tradiţional FNGCIMM şi un finanţator consecvent al programului Noua Casă, prin care un segment important al clienţilor poate achiziţiona locuinţe în condiţii de finanţare speciale, cu garanţii susţinute de stat. În 2021, după un an de pandemie şi de proiecte puse în aşteptare, este cu atât mai important să susţinem împlinirea acestor obiective ale clienţilor noştri, să asigurăm buna funcţionare a programului şi să distribuim rapid către beneficiari fondurile alocate", a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, divizia Retail.

În privinţa avansului necesar, pentru achiziţia unei locuinţe cu o valoare de până la 70.000 euro este nevoie de 5%, echivalent lei, iar pentru locuinţe cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei, avansul minim este de 15%.

Pentru clienţii care nu se încadrează în condiţiile Programului Noua Casă, OTP Bank propune instrumente de finanţare alternative, precum creditul ipotecar standard, pentru care se poate alege fie o dobândă variabilă pe toata durata creditului, fie o dobândă fixă pentru primii 5 ani, apoi variabilă. În cazul alegerii ratei de dobândă variabilă, acestea se încadrează între 4,49 % şi 5,79%, cu DAE între 4,62% si 6,07%. În cazul alegerii unei rate a dobânzii fixe pentru primii cinci ani, aceasta este între 5,19% şi 6,49%, cu DAE între 5,35% şi 6,81%. Pentru creditul ipotecar standard avansul minim este de 15%.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

BNR a cumpărat titluri de stat în valoare de 134,7 milioane lei, în aprilie
11 mai. Mihai Gongoroi


PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,9259 lei
11 mai. Pandi Julia


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,14%
11 mai. Pandi Julia


"Relaţia cu CSALB ne-a ajutat să economisim timp, bani, resurse umane şi ne-a readus încrederea pierdută a clienţilor"
11 mai.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021AVBS Credit a intermediat credite bancare în valoare de peste 15 milioane euro
10 mai. G.U.


Euro a scăzut la 4,9259 lei
10 mai. J.P.


ROBOR la 3 luni a stagnat la 1,59%
10 mai. G.U.


"Pandemia a generat un salt uriaş privind adoptarea online-bankingului"1
10 mai. A consemnat Emilia Olescu


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9262 lei
10 mai. Ana-Gabriela Ungureanu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,23%
10 mai. Ana-Gabriela Ungureanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.