Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile

04 mar. 16:30 Comunicate de presă
Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile

Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile: plante, minerale abundente sau procese circulare; iar 100% dintre formule vor respecta mediul acvatic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Acest pas vine într-un moment în care protejarea planetei este o necesitate absolută, iar pandemia Covid-19 semnalează o cerere crescută de produse bune pentru sănătate, dar şi sigure pentru mediu. În acest context, L'Oreal începe un nou capitol în Cercetare şi Inovare, folosind natura pentru înlocuirea ingredientelor bazate pe petrol cu alternative regenerabile.

Grupul se va baza pe progresele recente din Green Science, pentru a permite cultivarea durabilă a ingredientelor şi pentru a extrage tot ce este mai bun de la natură, prin procese tehnologice de ultimă generaţie. Deja până în 2020 s-a reuşit ca pentru 80% dintre materiile prime ale Grupului procesul de biodegradare să se realizeze cu uşurinţă, 59% dintre materiile prime sunt regenerabile, iar 34% sunt naturale sau de origine naturală. 29% dintre ingredientele utilizate în formulele L'Oreal au fost dezvoltate în conformitate cu principiile Green Chemistry.

Potrivit lui Nicolas Hieronimus, director executiv adjunct al L'Oreal: "Prin Green Sciences începem un nou capitol pentru L'Oreal Research & Innovation, care a fost o forţă cheie a companiei încă de la început. Ambiţia noastră este ca până în 2030 să le putem oferi femeilor şi bărbaţilor din întreaga lume produse cosmetice din ce în ce mai eficiente şi sigure, care respectă mediul."

Pentru a-şi îndeplini planurile, L'Oreal şi-a transferat întregul portofoliu de resurse în Green Sciences, inclusiv progresele recente din agronomie, împreună cu noile inovaţii din biotehnologie, Green Chemistry, ştiinţa formulării şi instrumentele de modelare. Grupul are, de asemenea, o serie de parteneriate strategice cu universităţi, start-up-uri şi cu proprii furnizori de materii prime.

Barbara Lavernos, Chief Research, Innovation and Technology Officer, completează: "Datorită Green Sciences suntem capabili să ne asumăm această ambiţioasă provocare ştiinţifică şi tehnică. Abordarea bazată pe economia circulară ne va permite să atingem noi niveluri de performanţă şi să descoperim beneficii cosmetice fără precedent, fără a compromite calitatea sau siguranţa, în favoarea frumuseţii care respectă planeta."

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Flanco anunţă începutul unui parteneriat cu Federaţia Română de Scrimă
08 apr. S.B.


BusinessMark organizează cea de-a VII-a ediţie a evenimentului "Supply Chain & Logistics Forum"
06 apr. C.P.


Antrenamentele on-line sau pe zoom, soluţia pentru decizia de închidere a sălilor de fitness
01 apr. C.P.


Seria HUAWEI MatePad se extinde
31 mar.


CÎŢU, ÎN DIALOG CU CONAF:"Am încercat să identificăm soluţii pentru industria textilă"
31 mar. J.P.


ÎN LUNA MASRTIEANPC a aplicat 108 sancţiuni contravenţionale în valoare de 407.000 lei operatorilor de produse alimentare ecologice
31 mar. C.I.


ANALIZĂ BRICO DEPOT: Topul alegerilor românilor în proiectele de (re)amenajare a locuinţei, în perioada pandemiei
31 mar.


Cisco organizează evenimentul global virtual Cisco Live
31 mar.


Dinu Bumbăcea preia conducerea PwC România de la Ionuţ Simion, începând cu 1 iulie 2021
31 mar.


MINISTERUL FINANŢELOR:Românii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie1
31 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.