Peste 130 de kilograme de droguri, găsite de autorităţi pe litoral

07 apr. 2019 Miscellanea
D.D.
Peste 130 de kilograme de droguri, găsite de autorităţi pe litoral

Peste 130 de kilograme de droguri au fost găsite de autorităţi pe litoral la sfârşitul acestei săptămâni, ampla operaţiune de căutare a coletelor continuând şi duminică.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că pe litoralul Mării Negre se desfăşoară în continuare operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri. Astfel, în zilele de 5 şi 6 aprilie, pe litoral autorităţile au depistat şi ridicat 131 de kilograme de droguri. Cele mai recente pachete au fost găsite sâmbătă noaptea la Agigea, iar duminică dimineaţa colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa, zona Pescărie.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat sâmbătă după-amiază, în staţiunea Mamaia, că la aceasta acţiunea participă 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

"Operaţiunea este în derulare. Peste 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de aproximativ 90 de kilometri pe care se efectuează aceste căutări. Bineînţeles, la finalizarea acestor verificări vom reveni cu detalii publice în ceea ce priveşte locurile în care au fost descoperite drogurile, precum şi cantitatea totală care a fost identificată şi ridicată de către colegii mei.

Georgian Drăgan a menţionat că au fost găsite pachete cu droguri inclusiv pe mare.

"Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră. S-au folosit, bineînţeles, şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa", a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CÎŢU: "Documentul semnat aseară în coaliţie are rolul de a face lucrurile să meargă mai uşor"
21 apr. G.B.


ADR a finalizat analiza "Barierele Digitalizării mediului public şi privat din România"
21 apr. S.B.


KASPERSKY: Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit aplicaţiilor accesul la microfoanele sau camerele de pe dispozitive
21 apr. S.B.


CAMERA DEPUTAŢILOR: Elevii din învăţământul primar vor beneficia de transport gratuit la şcoală
21 apr. G.B.


VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Săptămâna viitoare vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare"
21 apr. G.B.


SONDAJ MEDLIFE:Intenţia de vaccinare în România este mult sub valorile la care era estimată iniţial
21 apr. S.B.


COVID-19Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns astăzi, 21 aprilie 2021, la 4,51 la mie
21 apr. S.B.


21 APRILIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 3006 noi cazuri
21 apr. S.B.


21 APRILIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 143 milioane ; Decese - cca. 3,06 milioane
21 apr. J.P.


Investiţie de 100.000 de euro într-un nou concept de beauty
21 apr. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.