RALUCA TURCAN:

''Angajatorul trebuie să informeze salariatul despre obligaţia de aderare la un fond de pensii administrate privat'' 1

13 apr. 20:41 Politică
G.U.
''Angajatorul trebuie să informeze salariatul despre obligaţia de aderare la un fond de pensii administrate privat''

Modelul cadru al contractului individual de muncă a fost modificat, astfel că angajatorul trebuie să informeze salariatul, la momentul încheierii contractului, cu privire la obligaţia angajatului de a adera la un fond de pensii administrat privat, a menţionat, astăzi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, conform Agerpres.

" (...) am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi am introdus o nouă obligaţie care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat", a precizat Raluca Turcan, pe Facebook.

Ministrul Muncii a subliniat că angajaţii au astfel varianta de a decide ei înşişi la ce fond de pensii administrat privat să se înscrie, în loc să fie repartizaţi aleatoriu de sistem.

"Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu şi vine în completarea pensiei de stat. Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii şi este extrem de important să se informeze şi să opteze în cunoştinţă de cauză pentru un fond privat care să îi administreze aceşti bani, economisiţi de-a lungul carierei, pentru a-şi suplimenta veniturile în momentul pensionării. (...) Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare şi de conştientizare a angajaţilor că au această opţiune, astfel încât să poată să-şi decidă singuri viitorul, alegând conştient în loc să fie repartizaţi aleatoriu de către sistem", a afirmat Raluca Turcan.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2021, 10:10

Aceasta aderare trebuie sa fie benevola, nu obligatorie. Dar sensul cuv ,,benevol" dispare la noi.(Ma gandesc la vaccinarea benevol-obligatorie...)

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CRISTIAN GHINEA:"Pensiile speciale sunt o ruşine după părerea mea"2
17 mai. S.B.


Senatul a respins, în şedinţă secretă, contestaţia Dianei Şoşoacă la sancţiunea care i-a fost aplicată1
17 mai. S.B.


Florin Cîţu spune că îşi doreşte o funcţie în conducerea PNL1
17 mai. S.B.


Cîţu afirmă că se va întâlni cu liderul PSD pentru a discuta despre PNRR
17 mai. S.B.


IOANA MIHĂILĂ:"Nu vom începe o vânătoare a vinovaţilor"5
17 mai. S.B.


BOGDAN AURESCU LA 65 DE ANI DE APARTENENŢĂ A ROMÂNIEI LA UNESCO:"Păstrarea valorilor comune şi promovarea educaţiei pentru dezvoltare durabilă, obiective mai importante ca oricând"1
17 mai. S.B.


LUDOVIC ORBAN:''Nu susţinem proiectul privind acordarea unei zile libere pentru cei care se vaccinează anti-COVID''4
17 mai. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Nu înţeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM''2
17 mai. G.U.


MARIUS BUDĂI:"Fantasticul Cîţu stabileşte «performanţă» după «performanţă»"13
17 mai. S.B.


PSD:''Este în interesul României ca Guvernul să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea PNRR''1
17 mai. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.