Regina Maria lansează un pachet de consultaţii şi analize post COVID pentru copii

04 mar. 13:18 Comunicate de presă
Regina Maria lansează un pachet de consultaţii şi analize post COVID pentru copii

Urmărind evoluţia ratelor de incidenţă în rândul pacienţilor sub 18 ani şi ghidaţi de studiile internaţionale pe copii şi adolescenţi care au depăşit fazele acute ale infecţiei cu SARS-CoV-2, REGINA MARIA a conceput un pachet de monitorizare post COVID pentru pediatrie, care cuprinde servicii medicale adaptate vârstei şi nevoilor micilor pacienţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Noul pachet de monitorizare a sănătăţii copiilor infectaţi şi vindecaţi de COVID-19 face parte din serviciile Clinicii POST COVID. Succesul programului de evaluare a sănătăţii pentru adulţi, dar şi începerea noului semestru şcolar, au determinat creşterea solicitărilor şi pe segmentul de pediatrie. Astfel, Reţeaua de sănătate contribuie la creşterea nivelului de siguranţă pe toate palierele demografice, la nivel naţional.

Odată cu redeschiderea şcolilor, au revenit în atenţie statisticile internaţionale privind infecţia SARS-COV-2 la copii, îngrijorarea fiind dublată şi de ştirile privind răspândirea bolii în instituţiile de învăţământ din România. Studiile internaţionale arată că, deşi majoritatea copiilor şi adolescenţilor prezintă forme uşoare de boală, efectele acesteia se pot manifesta pe termen lung.

"În general, copiii trec prin infecţia cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime. Posibilitatea de a prezenta simptomatologie sugestivă intervine în cazul copiilor peste 10 ani, având un risc mai mare să dezvolte PIMS - sindrom inflamator multisistemic." declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA. "Nu există, până în acest moment, un protocol care să ghideze medicii pediatri sau de familie în managementul perioadei post covid în cazul pacienţilor pediatrici, motiv pentru care ne-am dorit să venim în ajutorul părinţilor cu un pachet de servicii dedicat micilor pacienţi." completează Nirvana Georgescu.

Pachetele de analize şi consultaţii post COVID-19 de pediatrie, disponibile în policlinicile REGINA MARIA din Bucureşti şi din ţară, conţin o serie de analize şi consultaţii pentru a evalua starea generală de sănătate. Testele pentru anticorpi vor detecta răspunsul imun la infecţia cu COVID-19, informaţie necesară pentru completarea tabloului general al stării de sănătate. Medicul pediatru, care va urmări evoluţia fiecărui caz în parte, va formula recomandări în funcţie de rezultatele fiecărui pacient.

Monitorizarea stării de sănătate a populaţiei după depăşirea bolii este o măsură extrem de importantă, acţionabilă în paralel cu toate măsurile de prevenţie şi tratament împotriva infecţiei SARS-CoV-2, la toate categoriile de vârstă sau intensitate a afectării.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Cora derulează programul Rabla pentru electrocasnice până la finalul anului 2020
21 apr.


ANTREPRENORII ROMÂNI, RETICENŢI LA ARHIVAREA DIGITALĂLegislaţia referitoare la documentele contabile şi temerea faţă de atacurile cibernetice principalii factori invocaţi
21 apr.


Prestigio Click&Touch 2, tastatura inteligentă premiată cu Red Dot Award Product Design 2021
21 apr.


GALA ANIS 2021: Câştigătorii premiilor industriei IT sunt: FintechOS, Medicai, Bittnet Systems, Pentest-Tools.com, Softech, Qubiz, DB Global Technology şi Endava
21 apr.


Minspace lansează Hybrid, noua gamă de soluţii flexibile
21 apr.


MerchantPro a investit peste 100.000 de euro în aplicaţii ce ajută comercianţii din platformă să-şi scaleze businessul
21 apr.


Tech Mahindra îşi extinde biroul din Vox Technology Park cu 1.500 de metri pătraţi
21 apr.


Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP investeşte 29 de milioane de euro în regiunile Bucureşti şi Transilvania pentru proiecte noi
21 apr.


Rompetrol extinde contractul de închiriere pentru birourile din City Gate
21 apr.


CRH Ciment România devine ROMCIM
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.