Sameday se extinde în Bucureşti prin închirierea unui fost showroom auto din Tunari

04 aug. 13:40 Companii
S.B.
Sameday se extinde în Bucureşti prin închirierea unui fost showroom auto din Tunari

Compania de curierat Sameday îşi continuă expansiunea în România pe fondul creşterii pieţei de profil prin închirierea unui spaţiu cu o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi în localitatea Tunari, lângă Bucureşti, tranzacţie intermediată de departamentul industrial al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Piaţa spaţiilor industriale şi logistice a fost cea mai rezilientă în prima jumătate a anului, când companiile au închiriat spaţii cu o suprafaţă de aproape 300.000 de metri pătraţi, pe fondul unei cereri în creştere din partea retailerilor online şi tradiţionali pentru stabilirea unor centre de distribuţie în zone care să permită livrări mai rapide către clienţi sau către reţelele de magazine.

Andrei Brînzea, Partner Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox: "Provocarea a fost să livram către clientul nostru un spaţiu din care să acceseze foarte uşor Bucureştiul şi să îndeplinim cerinţele privind fluxul necesar serviciilor de curierat şi numărul mare de parcări. Am identificat o proprietate cu particularităţi aparte, prezentând în paralel şi alte opţiuni, însă clientul a ales proprietatea Badsi din Tunari, unde este singurul chiriaş, locaţia fiind ideală pentru activitatea sa."

Piaţa spaţiilor logistice din Bucureşti, formată din proiecte cu o suprafaţă de peste 2 milioane de metri pătraţi, este concentrată într-o foarte mare măsură în zona de Vest a oraşului, la intrarea pe autostrada A1, Bucureşti - Piteşti, unde se regăseşte circa 70% din stoc. Pe măsură ce infrastructura s-a îmbunătăţit pe jumătatea nordică a inelului de centură, atât dezvoltatorii, cât şi chiriaşii au început să migreze şi către zonele Nord-Vest şi Nord, care dispun de artere de acces mai puţin congestionate către interiorul oraşului.

În prima jumătate a anului, volumul tranzacţiilor de închiriere s-a ridicat la aproape 127.000 de metri pătraţi la nivelul Bucureştiului, în creştere cu 32% faţă de perioada similară a anului precedent. Circa 90% din această cerere a fost determinată de companii din sectoarele Retail (tradiţional şi online), Distribuţie, Logistică şi FMCG, care s-au văzut nevoite să îşi optimizeze lanţurile de distribuţie pentru a se adapta unei cereri cu o volatilitate crescută.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Firefox 81 vine cu o interfaţă nouă
23 sep. A.B.


Facebook va lua măsuri de restricţionare a conţinutului, dacă alegerile prezidenţiale din SUA vor duce la violenţe1
23 sep. A.B.


Walmart va desfăşura un proiect pilot pentru livrarea cu drone a unor kituri de testare pentru Covid-19 la domiciliul clienţilor
23 sep. A.B.


TEHNOLOGIESmartphone-urile pliabile încep să prindă la public
23 sep. O.D.


Şeful Airbus va încerca să reducă costurile fără a recurge la concedieri2
22 sep. G.U.


ÎN PRIMA PARTE A ANULUITikTok transmite că a eliminat 104 milioane de videouri pentru încălcarea regulilor
22 sep. G.U.


ÎN ACEST AN, PE PIAŢA NOASTRĂGran Via trece pragul de 2.000 de apartamente finalizate2
22 sep. A.V.


CORESPONDENŢĂ DIN TENERIFEInsula eternei primăveri - pe marginea prăpastiei din cauza Covid-192
22 sep. Adelina Toader


Calea ferată Gara de Nord- Aeroport, aproape de darea în exploatare
22 sep. I.Ghe.


Studio AE:"Clădirile inteligente cu tehnologie integrată care se pot adapta în funcţie de nevoi vor fi tot mai prezente"
22 sep. A consemnat Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.